Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Σχόλιο του Κώστα Μπασδέκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακού συμβούλου Στερεάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για τις προκλητικές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γ. Κελαϊδίτη σχετικά με τις καταστροφές στην Εύβοια από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.


Με αφορμή δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γ. Κελαϊδίτη σε site της Εύβοιας, στην οποία ανέφερε ανέμεσα σε άλλα ότι ....


«η πρόληψη των προηγούμενων μηνών με τον εκτεταμένο καθαρισμό των ποταμών και ρεμάτων σε όλη την Εύβοια αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας στο να αποφύγουμε τα χειρότερα και να μην κινδυνεύσουν πάνω από όλα ανθρώπινες ζωές», ο Κώστας Μπασδέκης έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

       “Πρόκειται για μια προκλητική δήλωση όταν είναι ορατά τα αποτελέσματα από τη Β. Εύβοια μέχρι τη Νότια, η απουσία ακόμη και βασικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.
         Τα αποτελέσματα του “καθαρισμού” των ρεμάτων και χειμάρρων που έγιναν, όπως λέει ο κ. Κελαϊδίτης, αποτυπώνονται καθαρά κατά μήκος της κοίτης του Νηλέα και στην περιοχή της Κύμης σε μια απόσταση τουλάχιστον 25 χλμ. Αποτυπώνονται στα πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα, τις αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, στους κομένους δρόμους κλπ.
         Ακόμη πιο προκλητικό είναι το γεγονός της επίκλησης- μόνιμα πλέον- στα ακραία καιρικά φαινόμενα, είτε αφορά βροχές, είτε χιόνια, είτε φωτιές για τις ζημιές που σταθερά τα τελευταία χρόνια υφίστανται οι κάτοικοι και ο λαός της Εύβοιας, με απώλειες ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές.
         Εκείνο όμως που εξοργίζει είναι η “θριαμβολογία” ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες, προφανώς θεωρώντας τέτοιες απώλεις ως δεδομένο και εντός των συνεπειών από τα καιρικά φαινόμενα.
         Αντί ο κ. Κελαϊδίτης να κάνει τέτοιου τύπου προκλητικές δηλώσεις, καλό θα ήταν να προβληματίζεται πως θα αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες, πως θα αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές στο ούτως ή άλλως απαράδεκτο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο, πως θα ληφθούν σοβαρά μέτρα με την αντίστοιχη χρηματοδότηση για ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία και αντισεισμική θωράκιση της Εύβοιας, γιατί την επόμενη φορά θα “θριαμβολογεί” γιατί δεν βούλιαξε…. η Εύβοια”

                                                                               Χαλκίδα, Τετάρτη 8 Απριλίου 2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου