Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

«Αθεε, ανήθικε...»...


Αυτό το Πάσχα, Αλέξη Τσίπρα, δεν ήταν...
ό,τι χειρότερο μπορούσε να σου συμβεί! Αν εσύ ήσουν αυτός που είχες κλείσει τις εκκλησίες, ακόμη και...
εν μέσω πανδημίας, θα άκουγες από τους τωρινούς... ένθεους κυβερνήτες (σ.σ: Θου Κύριε...) πως είσαι «ο άθεος αριστερός, ο αντίΧριστος, ο ανήθικος», η Εκκλησία θα σου θύμιζε ότι «όπως διδάσκει ο Θείος Λόγος και η εμπειρία οι ναοί δεν κλείνουν επειδή είναι το ιατρείο των ψυχών και των σωμάτων ημών». Στο πυρ το εξώτερον θα σε είχαν στείλει! Ενώ τώρα, οι μεν και δε προσπαθούν να διασκεδάσουν την αμηχανία τους...

ΣΠ.ΤΣ


efsyn.gr


10 σχόλια:

  1. ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ....22 Απριλίου 2020 στις 1:47 μ.μ.

    1. Τα καναλια θα χαν κατεβασει τις θεουσες στους δρομους για τις κλειστες εκκλησιες.

    2. Οι ψευτοπατριωτες της ΝΔ θα ειχαν χαλασει τον κοσμο για την καταργηση της 25ης Μαρτιου.

    3. Μητροπολίτες θα ειχαν ταμπουρωθει στις εκκλησιες μαζί με παππάδες και πιστούς και οι αφορισμοί κατα του Τσιπρα θα επεφταν βροχη.

    4. Γονεις θα διαμαρτυρονταν για τα κλειστα σχολειά .

    5. Επιχειρηματιες θα φωναζαν για το κλεισιμο των εταιριων και για ευθανασία της μεσαιας τάξης ενώ τα 800 ευρώ θα χαρακτηριζονταν ψιχουλα.

    6. Αγανακτισμενοι πολιτες θα ωρυονταν στα κανάλια για την απαγορευση της κυκλοφορίας.

    7. Για καθε νεκρο απο τον κορωνοϊό θα αφιερωναν μισή ώρα στα δελτια ειδησεων.

    8. Κανενα κανάλι δε θα δεχοταν ως αληθινά τα νουμερα που θα ελεγε η κυβερνηση.

    9. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε βαλει τον Τσιοδρα εκπροσωπο τα καναλια θα τον ελεγαν γκιοζη στην καλυτερη και θα ψαχναν την οικογενειά του μεχρι 5ης γενιας.

    10. Θα ειχαν κρεμασει στα μανταλακια τον Τσιοδρα για τις παλαιοτερες δηλωσεις συμπάθειας για τους μεταναστες.

    11. Στα κανάλια θα επαιζαν νυχτα μερα παλιοτερες δηλωσεις Τσιόδρα 24-2 οτι ο ιος ειναι μια εποχική γρίππη χαμηλής μεταδοτικοτητας.

    12. Τα γερόντια έξω από τις τράπεζες θα ήταν πάλι "απομαχοι της ζωής" και όχι ανεύθυνοι κ@γεροι οπως προχθες.

    13. Στην επαρχια θα ειχαμε αποκλεισμους πολεων για τα 28 hot spot αν τα ειχε φτιαξει ο Συριζα.

    14. Στην ταρατσα του ΣΚΑΙ την Κυριακη του Πασχα Πορτοσαλτε, Μπαμπης, και Μπουμπουκος θα έκαναν αντισταση ψηνοντας αρνί
    Και άλλα πολλά...»

    ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ....22 Απριλίου 2020 στις 1:49 μ.μ.

    ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ....

    Σήμερα όμως κυβερνούν Μητσοτάκης, Άδωνις, Κικίλιας, Χρυσοχοίδης και Χαρδαλιάς κι όλα στην Ελλάδα του κορωνοϊού κυλούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τι και αν δεν έχουν στείλει τα κανάλια ούτε μία κάμερα στα νοσοκομεία για να φανεί ποια κατάσταση επικρατεί πραγματικά σε σχέση με τα μεγέθη προσωπικού, κλινών, εξοπλισμού και μέσων;

    Η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί την επιλογή της ψύχραιμης και υπεύθυνης αντίδρασης, με τη σημείωση ότι το ψύχραιμη αποτυπώνεται σε μία μερίδα του κόσμου που την ψήφισε ως υποτονική και το υπεύθυνη μεταφράζεται από την κυβέρνηση και τους δικούς της μηχανισμούς προπαγάνδας ως συναινετική.


    Το «θα λογαριαστούμε μετά» θυμίζει περισσότερο το νταηλίκι που πουλούσε ο Ζήκος-Χατζηχρήστος στον Ρίζο-Κιτσάρα: «Όχι πες, μαλών´ς ρε; Πώς; Μαλών'ς; Ναι, αλλά δεν μαλώνω εγώ. Σου την έσκασα!»
    Γιατί ο Μητσοτάκης, διαθέτει τόση έμφυτη θρασύτητα και τέτοια στήριξη από τα ΜΜΕ, που δεν θα κολλούσε να λογαριαστεί εδώ και τώρα.

    Γιατί όταν αποφασίσει η αξιωματική αντιπολίτευση να λογαριαστεί, η κυβέρνηση μάλλον θα πηγαίνει σε εκλογές με τις δάφνες των ηρώων στον πόλεμο με τον κορωνοϊό και με πορτοφόλι για να μοιράσει προεκλογικό χρήμα το μαξιλάρι €37 δις του Τσίπρα - γι ´αυτό σήμερα μοιράζει απλώς στραγάλια.

    Με σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» θα πάει ο Μητσοτάκης στην κάλπη (λεφτά, τα οποία έκανε ευρώ-το ευρώ κομπόδεμα ο Τσίπρας) και αμέσως μετά θα σκάσει στο κεφάλι όλων μας νέο Καστελόριζο, πολλαπλάσια χειρότερο από εκείνο του 2010.
    Άντε λοιπόν τότε Αλέξη να λογαριαστείς!

    Γιατί δικαιολογημένα, ο λογαριασμός τότε των νέων αγανακτισμένων δεν θα αποσταλεί μόνο στο Μητσοτάκη, αλλά και σε σένα, ασχέτως αν βρίσκεσαι στο 32%, στο 23% ή οπουδήποτε αλλού, προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

    Όταν εν μέσω πανδημίας Μητσοτάκης-κυβέρνηση, πίσω από την πλάτη μίας κατατρομοκρατημένης και ζαλισμένης κοινωνίας, κάνουν μαζεμένα τα εξής:

    - Αφήνουν το ΕΣΥ χωρίς προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών.

    - Αφήνουν γιατρούς-νοσηλευτές χωρίς γάντια-μάσκες.

    - Αφήνουν τον πληθυσμό χωρίς δημόσια δωρεάν τεστ.

    - Αφήνουν το ΕΣΥ με περιορισμένο αριθμό κλινών ΜΕΘ.

    - Αφήνουν τον καταναλωτή απροστάτευτο χωρίς μέτρα διατίμησης σε ατομικά μέσα προστασίας για τον κορωνοϊό, αλλά και χωρίς μέτρα διατίμησης για τα τρόφιμα και τα είδη καθημερινής ανάγκης, οι τιμές των οποίων ακολουθούν τις τελευταίες ημέρες την ανιούσα.

    - Αφήνουν τον ιδιωτικό υπάλληλο απροστάτευτο χωρίς κανένα πραγματικό δίχτυ ασφάλειας αναφορικά με τη διατηρησιμότητα της εργασίας του και των αποδοχών του, ενώ αφήνουν όλα τα αρνητικά ενδεχόμενα ανοιχτά σε σχέση με τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και για τους συνταξιούχους.

    - Αφήνουν ολάνοιχτη, περισσότερο με υπαινιγμούς παρά με δηλώσεις, τη συζήτηση για ένα μετακορωνοϊκό Μνημόνιο.

    Τότε, τώρα είναι η ώρα να λογαριαστείς, μετά η ίδια η κοινωνία θα σε έχει προσπεράσει.

    ΚΑΙ ΠΟΥ 'ΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ....22 Απριλίου 2020 στις 1:53 μ.μ.

    ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ....

    Όταν εν μέσω πανδημίας Μητσοτάκης-κυβέρνηση, πίσω από την πλάτη μίας κατατρομοκρατημένης και ζαλισμένης κοινωνίας, κάνουν μαζεμένα τα εξής:

    - Δίνουν μπαξίσια στους κολλητούς τους κλινικάρχες €1.600 αποζημίωση για τη χρήση κλίνης ΜΕΘ από €800 που ήταν η κανονική τιμή.

    - Δίνουν μπαξίσια στους κολλητούς τους κλινικάρχες €30 εκατ. για τεστ κορωνοιού, τα οποία μετά θα χρεώνουν στον πολίτη €200-300 το ένα.

    - Δίνουν μπαξίσια στους κολλητούς τους κολλεγιάρχες και ΚΕΚατζήδες τα €600άρια των vouchers, αντί με τα χρήματα αυτά να ενισχύσουν ενεργητικά και απευθείας την τσέπη των μικραυταπασχολουμένων.

    - Δίνουν μπαξίσια στους κολλητούς τους μηντιάρχες και διαφημιστές €11 εκατ.για την καμπάνια του κορωνοϊού.

    - Δίνουν μπαξίσια στους κολλητούς τους καναλάρχες €21 εκατ. απαλλάσσοντας τους από την απαίτηση καταβολής της προβλεπόμενης ετήσιας χρηματικής δόσης μολονότι τα κανάλια, με τον καταναγκαστικό εγκλωβισμό (λόγω lockdown) του κόσμου μπροστά στις οθόνες, αυτή τη στιγμή πωλούν τρελή διαφήμιση.

    - Δίνουν μπαξίσια στους κολλητούς τους εργολάβους με τη χρηματοδότηση απώλειας εσόδων από διόδια και μέσα στη μέση της νύχτας ανατροπές δημοσίων συμβάσεων όπως για το οδικό κομμάτι Πάτρας-Πύργου.

    - Δίνουν μπαξίσια στους κολλητούς τους κομματικούς και εγκάθετους τους οποίους εγκατέστησαν παντού μέσα σε εννιά μήνες, από τις τεράστιες (πολλαπλάσιες έως και επί του 8) αυξήσεις σε μισθούς και αποζημιώσεις σε διευθύνοντες συμβούλους, προέδρους, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων σε δημόσιους οργανισμούς και νομικά πρόσωπα μέχρι τα έκτακτα -πραγματικά απίστευτα!- επιδόματα σίτισης, ύψους €2.000-€3.000, σε προσωπικό της ΕΡΤ.

    Τότε, τώρα είναι η ώρα να λογαριαστείς, μετά θα γυρίσουν να σε χαρακτηρίσουν στη καλύτερη περίπτωση απόντα, στη χειρότερη περίπτωση συνυπεύθυνο, στο μέτρο που σου αναλογεί και εσένα ως φέροντα τη θεσμική θέση και τη συνταγματική εντολή να λογαριάζεσαι τη στιγμή που το δημόσιο συμφέρον το επιβάλλει, ασχέτως πρόσκαιρου πολιτικού κόστους.

    Όταν εν μέσω πανδημίας Μητσοτάκης-κυβέρνηση, πίσω από την πλάτη μίας κατατρομοκρατημένης και ζαλισμένης κοινωνίας, κάνουν μαζεμένα τα εξής:

    - Μετακυλύουν τα μέγιστα των βαρών και ευθυνών της Πολιτείας πάνω στην πλάτη του ατομικού βάρους και της ατομικής ευθύνης κάθε πολίτη, κάνοντας μπούλινγκ σε βάρος του, είτε με την ενοχοποιητική κλάψα κάθε ονούφρη είτε με το απειλητικά υψωμένο δάχτυλο κάθε μαχαλόμαγκα.

    - Δημιουργούν έναν αδιαπέραστο ιστό μονομερούς κατευθυνόμενης ενημέρωσης, που όμοιό της δεν συναντάς σε δημοκρατίες αλλά σε δικτατορίες του τρίτου κόσμου.

    - Εθίζουν το συνειδητό και το ασυνείδητο του πολίτη σε καταστάσεις αστυνομικού ελέγχου, αστυνομοκρατίας, αυστηρών περιορισμών, κρατικής παρακολούθησης, με έμμεσες προειδοποιήσεις ακόμη και για εμπλοκή του στρατού, πράγματα όλα τους εξαιρετικά “χρήσιμα” όταν φύγει ο Ιός και έρθει το Μνημόνιο.

    - Δαιμονοποιούν, καταδικάζουν και περιθωριοποιούν όποιον τολμά να έχει διαφορετική άποψη, έστω μία-δύο εύλογες απορίες και κάμποσα δικαιολογημένα ερωτήματα, από εκείνα που λένε η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.

    Τότε, τώρα είναι η ώρα να λογαριαστείς, γιατί τίθενται άμεσα ζητήματα Δημοκρατίας, από την υπεράσπιση των οποίων δεν μπορείς ή δικαιούσαι δευτερόλεπτο να απουσιάσεις, πόσο μάλλον ως κύριος φορέας, εκφραστής κι εντολοδόχος του δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΕΛΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ . ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ....22 Απριλίου 2020 στις 7:53 μ.μ.

    ΠΑΕΙ...ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΟΛΑ ΠΙΣΩ . ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΙΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΙΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΤΙΚΙΟΥ.. ΠΑΝΕ ΟΛΑ....
    ΓΕΛΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ .....

    Την καλύτερη, και μάλλον μόνη, αντιπολίτευση την κάνει ο τύπος αυτός στο απολαυστικό σατιρικό για την αρπαχτή με τα επιδοτούμενα ΚΕΚ.
    "Τέτοια μίζα είχαμε καιρό να δούμε. Και...
    θα μας ξαναψηφίσουν. Εμείς θα γλεντάμε στην Ψαρού κι αυτοί θα 'ναι ακόμα μέσα και θα βλέπουν ΣΚΑΪ".

    Δείτε το. Σάτιρα συντριπτική. Γέλιο λυτρωτικό.

    https://www.facebook.com/stefanos.papadatos1/videos/10158197457694894/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ? ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΩ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΩ?22 Απριλίου 2020 στις 11:34 μ.μ.


    Ιδιοκτήτης «πλατφόρμας» τηλεκατάρτισης πανηγύριζε.... «πήραμε εκλογές, έχουμε και υπουργό!»

    Η Voucher.freestudies.gr είναι μία από τις επτά πλατφόρμες που είχαν αναλάβει το διαβόητο πρόγραμμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων λαμβάνοντας το ποσό των 36 εκατομμυρίων ευρώ. Ανήκει στην εταιρεία Ram Computer στην Ημαθία.

    Ιδιοκτήτρια της εταιρείας είναι η Σταυρούλα Χαριτάκη με σύζυγο τον επιχειρηματία Νίκο Τάκη, οποίος είναι ιδιοκτήτης στο ΚΕΚ Vellum Global Educational Services. Είναι επίσης, όπως αποδεικνύεται στενός φίλος της γαλάζιας παράταξης και ιδιαίτερα του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, τον οποίο βοήθησε να εκλεγεί.

    Ένα βίντεο με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2019 είναι χαρακτηριστικό. Είναι από γεύμα που διοργάνωσαν ο επιχειρηματίας Νίκος Τάκης και η σύζυγος του Ρούλα Χαριτάκη για τους φίλους, τους υποστηρικτές και τους εθελοντές του υφυπουργού οικονομικών, αρμόδιου για την φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, Απόστολου Βεσυρόπουλου.

    Αυτό εξάλλου ανέφερε στην ομιλία - καλωσόρισμα ο ίδιος ο επιχειρηματίας ιδιαίτερα χαρούμενος αφού όπως είπε: «Πήραμε το νταμπλ, πήραμε ευρωεκλογές, πήραμε περιφέρεια, πήραμε δημαρχία, έχουμε τώρα και υπουργό!».

    Το βίντεο:

    https://www.facebook.com/thanasis.kampagiannis/videos/10220144514455853/?t=33

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νταξ, όλα θα φτιάξ, έβαλε ο Κυριάκος ταξ!23 Απριλίου 2020 στις 10:29 π.μ.


    Η κατά Μαξίμου μετα-ποίηση του ελικικού: Νταξ, όλα θα φτιάξ, έβαλε ο Κυριάκος ταξ!

    Ο αρχηγός του γαλατικού μας χωριού δεν δίστασε να αδειάσει υπουργό με τα κονέ, να αποδοκιμάσει υπουργό σε-όλα-ναι, να στερήσει από πλατφορμιστές τον κουνενέ


    Ντάξ, λένε τώρα. Μπήκε ταξ. Ο πρωθυπουργός κατάργησε τα voucher κι όλα κανονικότητα. Για να δει βέβαια το φως το αληθινό λοιμώχθη άσχημα, πέρασε από σαράντα κύματα ελικικού, έγινε στο διαδίκτυο το πάρτι του νεούκτη, βγήκαν στο αντάρτικο οι επιστήμονες, ξελαρυγγιάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, έφαγε διακαναλικώς τα μούτρα του ο Άδωνις, έφαγε τη μούντζα της ζωής του ο Βρούτσης. Έβγαλαν οι βαξ-βαξ άπλυτα -μπλιαχ!- στη φόρα, πλημμύρισαν κουάξ-κουάξ οι βάτραχοι τη χώρα. Έπαθε μια αριστεία το Μαξίμου. Αλλά τελικά: Νταξ.

    Νταξ, λένε τώρα! Θα ελέγξουν και τα ΚΕΚ, θα τα ταράξουν στην αξιολόγηση, θα φάει η μύγα σκόιλ. Τα ίδια ΚΕΚ που μέχρι χτες τα θεωρούσαν άξια όχι μόνο να μορφώνουν τον χύδην πληθυσμό, αλλά και να περιλάβουν έναντι αμοιβής, κάτι κατοστάρικα το κεφάλι, την επιμόρφωση των επιστημόνων της χώρας. Με πρόγραμμα ares-mares.gr, εγκεκριμένο από κοτζάμ αρμόδιο υπουργό. Αλλά κανένα πρόβλημα, καμιά κωλοτούμπα για να γλιτώσουν τα χειρότερα και τον εισαγγελέα. Όλα νταξ.

    Νταξ, λένε τώρα! Έβαλε ταξ ο Μητσοτάξ. Ο αρχηγός του γαλατικού μας χωριού, που δεν δίστασε να στενοχωρήσει συγγενείς, μετακλητούς, δεμένους και λυτούς. Να αδειάσει υπουργό με τα κονέ, να αποδοκιμάσει υπουργό σε-όλα-ναι, να στερήσει από πλατφορμιστές τον κουνενέ. Έχει την ευθύνη, βέβαια, για την αρπαχτή από τον φίλο το ληστή. Διάβαζε, άκουγε, ήξερε. Αλλά περίμενε μπας και κοπάσει η τρικυμία. Και μόνο όταν τον έφτασε το κύμα αγριωπό, σάλταρε μακριά απ’ των voucher τον ποπό. Αν όχι η αρχή, πάντως, το τέλος άνδρα δείκνυσι. Νταξ.

    Νταξ, λένε τώρα! Κανάλια, έντυπα, παπαγάλοι, λογοκριτές με ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ. Που δεν είδαν τόσες βδομάδες, δεν άκουσαν, δεν θεώρησαν μείζον θέμα, ούτε καν θέμα, το θέμα. Και το συνακόλουθο ανάθεμα, βεβαίως. Γινόταν της νταρντάνας στο διαδίκτυο, αλλά αυτοί μούγκα στη στρούγκα και πασχαλινή γαρδούμπα, μέχρι που έσκασε η κωλοτούμπα. Ξεφτίλες! Δεν ρώτησαν, δεν σκάλισαν, δεν φώναξαν, δεν αγανάκτησαν. Τους φτύνει τώρα η αλήθεια που έκρυψαν και αναρωτιούνται αν ψιχαλίζει. Αλλά νταξ, υπάρχουν κι ομπρέλες. Αν ο λεγάμενος τα σταξ, θα μπούνε πάλι όλα σε ταξ.

    Νταξ, λένε τώρα. Νταξ, αλλά οι βάτραχοι, τι χάλια, τα καταφέραν τα βουβάλια. Βερεκεκέξ κουάξ-κουάξ, τη διασάλευσαν την ταξ. Κι άντε να δούμε πώς θα φτιάξ…

    ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν τολμήστε να πειράξετε τον φτωχό κόσμο, μαύρο φίδι που σας έφαγε…

    Τη στιγμή που ο κόσμος είναι κλεισμένος σπίτι, κάποιοι οργάνωναν την λεηλασία του δημοσίου χρήματος

    «Σκόιλ ελικικού» τέλος. Οι δικαιούχοι επιστήμονες θα λάβουν την ενίσχυση των 600 ευρώ χωρίς προϋποθέσεις. Όλη αυτή η δήθεν τηλεκατάρτιση, ήταν μια κομπίνα, μια αρπαχτή, προκειμένου επτά συγκεκριμένοι ευνοούμενοι της νεοδημοκρατικής εξουσίας, να μοιραστούν 36 εκατομμύρια ευρώ.

    Την στιγμή που ο κόσμος είναι κλεισμένος σπίτι, κάποιοι οργάνωναν την λεηλασία του δημοσίου χρήματος. Τυλιγμένη μέσα σε ωραίο σελοφάν εντυπωσιακών εκφράσεων, όπως «ασύγχρονη τηλεκατάρτιση», «αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελούμενων», «ψηφιακό μετασχηματισμό των αντίστοιχων κλάδων», «διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης». Όλα αυτά ήταν το προσπέρασμα καπνού. Η κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας, σχεδίασαν τον τρόπο πού θα ευνοηθούν συγκεκριμένοι παράγοντες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Του νεοδημοκρατικού ανφάν-γκατέ της μίζας και της κονόμας. Αντί οι δικαιούχοι επιστήμονες να πάρουν από 800 ευρώ ο καθένας, θα έπαιρναν 600 ευρώ και τα υπόλοιπα με διαδικασίες «μέτζη του νέουκτη», θα κατέληγαν σε κάποιες βαθιές νεοδημοκρατικές τσέπες.

    Την ώρα που η πλειοψηφία του κόσμου συλλογίζεται με φόβο έως και τρόμο, το μέλλον και τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού, κάποια «δικά μας παιδιά», ανεξαρτήτως ηλικίας, ετοιμάζονταν να λάβουν μέρος στο πάρτι της λεηλασίας 36 εκατομμυρίων ευρώ. Να μην κοροϊδευόμαστε. Πίσω από το πέπλο συμπάθειας που δημιουργεί στον κόσμο η παρουσία του κυρίου Τσιόδρα και τα συνεχή γλυκανάλατα διαγγέλματα του πρωθυπουργού, κρύβεται ο κυνισμός κι η υποκρισία του κυρίου Μητσοτάκη. Κρύβεται το «σκόιλ ελικικού», το «μέτζη του νέουκτη». Η αρπαχτή των «δικών μας παιδιών», χορηγών της Νεοδημοκρατικής επέλασης προς την εξουσία. Τώρα ήρθε η ώρα να εισπράξουν τα δανεικά.

    Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι πλησιάζει. Προς το παρόν κρύβεται πίσω από το «Μένουμε σπίτι» και τον κορονοϊό. Αναρωτιόμαστε πως θ’ αντέξουμε. Μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και συνεχούς λιτότητας. Όμως η κυβέρνηση δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες. Δεν συμμερίζεται την αγωνία του κόσμου. Αντίθετα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που η επέλαση του ιού δημιουργεί, ώστε να ωφελήσει τους κολλητούς της. Μια τέτοια ευκαιρία ήταν η διαδικασία φιάσκο, της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων. Η απαραίτητη οικονομική ενίσχυση επιστημονικών κλάδων, ως ευκαιρία διοχέτευσης του δημόσιου χρήματος στις τσέπες των φίλων.

    Επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ένα τους λέμε, ένα.

    Μην κάνουν όνειρα, ότι την κρίση που έρχεται θα την πληρώσουν πάλι τα συνηθισμένα εύκολα θύματα. Οι φτωχοί άνθρωποι που ότι ήταν να δώσουν το έχουν ήδη δώσει. Και με το παραπάνω. Που πιο κάτω από εκεί που βρίσκονται, βρίσκεται μόνο η κοινωνική και οικονομική τους συντριβή. Οι σκουπιδοτενεκέδες και οι αυτοκτονίες.

    Η κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια είχε ήδη τσακιστεί, είχε φτάσει στα όρια της. Οι μικροκαταστηματάρχες, ο φτωχός λαϊκός κόσμος της εργασίας, οι νέοι με τους υποκατώτατους μισθούς και την απειλή της ανεργίας πάνω από το κεφάλι τους, οι μικροσυνταξιούχοι με τις συντάξεις απλής επιβίωσης. Η μεσαία τάξη που πλέον δεν είναι μεσαία. Το μαρτύριο του Ταντάλου φαίνεται ότι επανέρχεται. Όμως δεν υπάρχει πλέον ούτε υπομονή, ούτε ανοχή. Υπάρχει μόνο ο αγώνας της επιβίωσης. Αυτόν τον αγώνα και την αγωνία της καθημερινότητας, η κυβέρνηση τον χλεύασε. Προκειμένου να κονομήσουν οι σπόνσορες της.

    Εμείς λοιπόν τους λέμε στην γλώσσα που καταλαβαίνουν πολύ καλά: «Σκόιλ ελικικού, μέτζη του νέουκτη, φιλθίζοντας του τουάνα.»

    Ή σε απλά ελληνικά: Αν τολμήστε να πειράξετε τον φτωχό κόσμο, μαύρο φίδι που σας έφαγε…

    Ορέστης Μεταξάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΥΧΑΙΟ ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ....23 Απριλίου 2020 στις 12:10 μ.μ.


    Επιθεώρηση εργασίας μετά... την κριτική;...

    Ως γνωστόν, το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» ήταν αφιερωμένο στα... voucher της ντροπής και την τηλεκατάρτιση-φιάσκο, με τα «Σκοιλ Ελικικού», τα «Μέτζη του νεουκτη» και άλλα τέτοια ακαταλαβίστικα. Όλως τυχαίως, λοιπόν, την ημέρα που η εν λόγω εφημερίδα κυκλοφορούσε στα περίπτερα...
    ασκώντας σφοδρή κριτική στον Γιάννη Βρούτση για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, ένα κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας... πήγε στα γραφεία της για έλεγχο!

    Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η εφημερίδα, γράφοντας αναλυτικά στην ιστοσελίδα της: «Έλεγχος στα γραφεία της Εφημερίδας των Συντακτών, στην Κολοκοτρώνη 8, πραγματοποιήθηκε από υπαλλήλους της Επιθεώρησης Εργασίας το μεσημέρι της Τρίτης. Κατά τον έλεγχο στα γραφεία της ΕφΣυν, βρίσκονταν δύο εργαζόμενοι, μέλη του νόμιμου προσωπικού ασφαλείας, τα ονόματα των οποίων κατέγραψαν οι επιθεωρητές. Οι υπάλληλοι, αφού εξέτασαν τον χώρο των γραφείων, αποχώρησαν από την εφημερίδα».

    Βεβαίως, μπορεί αυτός ο έλεγχος να ήταν τυχαίος. Ωστόσο, ο πάντα καχύποπτος Neo υποψιάζεται το αντίθετο, με δεδομένο ότι ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, είχε δηλώσει ότι τώρα που βρισκόμαστε σε κρίση, θα «πάγωνε» επί της ουσίας η λειτουργία του ΣΕΠΕ...

    matrix24.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α..ΠΑ...ΠΑΑΑ.. ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙΚΟ ΑΝΤΙΝΙΟΥΣ...24 Απριλίου 2020 στις 12:15 π.μ.

    Ένα σωσίβιο για τον... νέο Μωυσή!!!

    Του Όφι Ιοβόλου

    Μέσα σε μια μέρα κατέρρευσε με πάταγο το προφίλ... του νέου Μωυσή που χτίζαν με κόπο, με το αζημίωτο πάντα, οι προπαγανδιστές του Μαξίμου.

    Μακάρι να μπορούσαν οι κολακείες να φτιάχνουν ηγέτες.

    Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη.

    Άντε να δούμε τώρα πως ο... νέος Μωυσής θα συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

    Και πως θα μετριάσει τον αρνητικό αντίκτυπο απόρροια του κορονο-σκανδάλου με το πρόγραμμα voucher για τους επιστήμονες και του χάους που επικρατεί στις δομές και τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών με κίνδυνο να εξαπλωθεί ραγδαία ο κορονοϊός.

    Ελπίζουμε το σχέδιο που θα παρουσιάσει στον λαό για την μετα-κορονοϊό εποχή να μην καταρτιστεί με την ανάλογη προχειρότητα και ανικανότητα.

    Πολύ αμφιβάλουμε ωστόσο, διότι από τότε που ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας ο κύριος Μητσοτάκης δεν παύει να μας απογοητεύει με τις κινήσεις του.

    Άρα είμαστε σίγουροι ότι κι αυτή τη φορά μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις.

    Πάντως για παν ενδεχόμενο... ο νέος Μωυσής ας κρατάει κι ένα σωσίβιο μαζί του όταν θα οδηγεί τον λαό στη γη της επαγγελίας.

    Εκτός κι αν νομίζει ότι θα γλυτώσει τον πνιγμό με τις νέες επικοινωνιακές πομφόλυγες που θα βαφτίσει επιστροφή στην κανονικότητα.

    Προφανώς σαν αυτή που μας υποσχέθηκε για να υφαρπάξει τις ψήφους μας και δεν ήρθε ποτέ.

    Σαν δεν ντρέπεστε να λέτε τέτοια πράγματα για τον μεγάλο ηγέτη που με το που πάτησε το πόδι του στο Μαξίμου βγήκε ο ήλιος πάνω από την Ακρόπολη, θα σπεύσουν να πουν κομματικοί και λοιποί κλακαδόροι.

    Ξεχνώντας βέβαια να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις για το γεγονός ότι ο ηγέτης τους ξεπέρασε ακόμη και τον τυχοδιωκτισμό του Τσίπρα.

    Ξεχνώντας να μας πουν γιατί προέβη στην μεγαλειώδη κωλοτούμπα των Πρεσπών.

    Ή γιατί έβαζε κυβερνητικούς λαγούς να μιλάνε ανοιχτά για ξεπούλημα του Αιγαίου και συνεκμετάλλευσή του με τους Τούρκους, λες κι ήταν τσιφλίκι του.

    Ή γιατί αποφάσισε να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, μετά την νέα κωλοτούμπα που ακολούθησε κατόπιν της δήθεν ηρωικής αντίστασης στον Έβρο.

    Ή γιατί επί της ουσίας πάτησε επί πτωμάτων εκμεταλλευόμενος την επέλαση του κορονοϊού για να επισκιάσει την αποτυχία του οικονομικού success story, καθώς ο προϋπολογισμός είχε αρχίσει να μπάζει από παντού πριν την έλευση του ιού.

    Με τραγικότερο όλων την νεκρανάσταση του Τσίπρα.

    Που κουνάει πλέον το δάκτυλο στον Μητσοτάκη, τόσο για το κορονο-σκάνδαλο με τα vouchers όσο και για τις υγειονομικές κορονο-βόμβες στις χαβούζες ψυχών.

    Η όμορφη προπαγάνδα όμορφα καίγεται... νεοφιλελεύθερα αδέρφια!!!

    Θέλετε και δεύτερη τετραετία... τρομάρα σας!!!

    antinews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α..ΠΑ...ΠΑΑ.. ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ..ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟ...24 Απριλίου 2020 στις 12:18 π.μ.

    Αυτός είναι ο Μητσοτακισμός

    Όσοι ακόμη τρέφουν αυταπάτες ότι επειδή ο Μητσοτακισμός έβαλε τα ρούχα του αλλιώς και εκμεταλλευόμενος τον κορονοϊό άλλαξε, ας αναθεωρήσουν.

    Η νοοτροπία της σκανδαλιάρας οικογένειας δεν αλλάζει αγαπητοί.

    Απεναντίας βρήκε την ευκαιρία εν μέσω της καραντίνας και του φόβου των πολιτών να επαναλάβει τις γνωστές τις τακτικές.

    Βέβαια το κορονο-σκάνδαλο με τα vouchers σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με αυτά της Siemens, του ΟΤΕ, της ΑΓΕΤ, των υποκλοπών κ.ο.κ. (βλέπε: Συζήτηση στη Βουλή για σκάνδαλα: “Αλέξη μου, Κυριάκο μου”, Ντόρα - Μαρέβα: Οι Μαρίες Αντουανέτες της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα «πλυντήρια» της Siemens).

    Όμως επιβεβαιώνει την ακόρεστη δίψα του Μητσοτακισμού για δουλειές κάτω από το τραπέζι.

    Φυσικά τα κυβερνητικά δημοσιογραφικά φερέφωνα προσπαθούν ματαίως να φορτώσουν την αμαρτία στις πλάτες του Βρούτση.

    Λες και ο Κυριάκος δεν ήξερε, δεν γνώριζε κι αίφνης, αφότου γκρεμίστηκε το διαδίκτυο από το γιουχάισμα, ανακάλυψε ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο… βασίλειο του Βρούτση.

    Γελάνε και οι πέτρες… νεοφιλελεύθερα αδέρφια με τις απίστευτες δικαιολογίες σας.

    Τώρα αν νομίζετε ότι ακόμη κι αν... φάτε τον Βρούτση ο κόσμος θα ξεχάσει ότι σας έπιασε με την γίδα στην πλάτη, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βουλιάζει λόγω κορονοϊού, πλανάστε πλάνην οικτρά.

    Δυστυχώς κύριοι του Μαξίμου την πατήσατε κανονικότατα.

    Και στην κυριολεξία κάψατε με μιας το προφίλ του… νέου Μωυσή που υποτίθεται τιθάσευσε τον αόρατο εχθρό.

    Βλέπετε αν δεν μπορεί κάποιος να αλλάξει νοοτροπία, όσο κι αν τον φουσκώσεις επικοινωνιακά, είναι ζήτημα χρόνου να καταρρεύσει ο μύθος και η επευφημία να μετατραπεί σε χλεύη.

    Με τις υγείες σας...

    Άραγε ποια θα είναι η επόμενη επικοινωνιακή πομφόλυγα που θα σερβίρετε στον λαό μπας και συχωρέσει τον αμαρτωλό... νέο Μωυσή;

    Το lockdown, εκτός απροόπτου, οσονούπω θα αρθεί. Που σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να το εκμεταλλεύεστε πια για να δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα.

    Άρα αν δεν καταφέρετε να καταρτίσετε ένα απτό και ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από τα συντρίμμια του κορονοϊού, ο... νέος Μωυσής δεν διασώζεται με τίποτα.

    Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

    Γιατί τί θα πείτε, ας πούμε, για την ανόρθωση της οικονομίας όταν όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε νέα μνημόνια κι απλώς το αποδέχεστε αδιαμαρτύρητα;

    Ή για το μεταναστευτικό όπου μετά τον fake πατριωτισμό του Έβρου το μπόλιασμα συνεχίζεται κανονικότατα;

    Ή για τα εθνικά που όλα δείχνουν ότι η τουρκική εφόρμηση πλησιάζει απειλητικά, με την εκκωφαντική αφωνία σας να αντανακλά την επιστροφή στα περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου μέσω της απώλειας του Καστελόριζου προς διατήρηση της κυριαρχίας των λοιπών νησιών;

    Μάλλον η μόνη λύση που σας μένει είναι οι πρόωρες εκλογές και η επαναφορά του «μπαμπούλα» του ΣΥΡΙΖΑ μπας και τρομάξει πάλι ο λαός και δώσει άφεση αμαρτιών στον... νέο Μωυσή.

    Πληροφορούμαστε ωστόσο, ότι οι Βρυξέλλες στο άκουσμα των πολιτικών σας αριβισμών εξανέστησαν, διαμηνύοντάς σας να εγκαταλείψετε αυτές τις ανεύθυνες σκέψεις.

    Επομένως, αν ισχύουν οι πληροφορίες, οδηγείστε σε πλήρες αδιέξοδο, πιασμένοι στο μεταξύ με την γίδα στην πλάτη.

    Και κάπου εκεί θα αρχίσει η αντιστροφή μέτρηση, με τον νεκραναστημένο Τσίπρα να εισπράττει τα οφέλη από τα δωράκια αυτοϋπονόμευσης της σκανδαλιάρας οικογένειας.

    Στις κάλπες πάραυτα λοιπόν... νεοφιλελεύθερα αδέρφια, κι ας σκούζει το κονκλάβιο των Βρυξελλών.

    Κι αν καταφέρετε να βγείτε πάλι αυτοδύναμοι, αποφεύγοντας τη συγκυβέρνηση με τη Φώφη, με σύνεση το χέρι στο μέλι
    antinews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή