Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Στην Ξάνθη επειγόντως ο Χαρδαλιάς


Στην Ξάνθη μετέβη εκτάκτως το απόγευμα της Κυριακής ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς....


Ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προσγειώθηκε με ελικόπτερο αρχικά στο Νοσοκομείο Ξάνθης ενώ στη συνέχεια ακολουθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης. 
Η κατάσταση με τον κοροναϊό στην περιοχή έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα, όπως δείχνουν τα τέσσερα - πλέον - επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές κλινικές του Νοσοκομείου Ξάνθης τα οποία είχαν αντιμετωπιστεί ως απλά περιστατικά!!! με αποτέλεσμα να έχει τεθεί  σε καραντίνα μεγάλο μέρος του προσωπικού και να αναμένονται αποτελέσματα ελέγχων.
Μάλιστα, δύο από τα περιστατικά αυτά έχουν διακομιστεί και σε άλλα Νοσοκομεία, πριν διαπιστωθεί ότι είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, ένα στη Νευροχειρουργική κλινική της Καβάλας και ένα στην Παιδιατρική του Ιπποκρατείου.
Δυσφορία για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης
Στο κοινό της περιοχής υπάρχει έντονη δυσφορία γιατί ακόμη και μετά από όλα αυτά δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Τvxs.gr, καθύλην αρμόδιοι υπηρεσιακοί και θεσμικοί παράγοντες παρακάμπτονται και δεν γνωρίζουν την εξάπλωση του ιού, τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων και την κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Το πρόβλημα όπως εντοπίζουν πηγές από τον χώρο της υγείας είνα Η ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΗ άρνηση να γίνονται διαγνωστικά τεστ ακόμη και στο προσωπικό του Νοσοκομείου, με τα γνωστά αποτελέσματα.
 Διασπορά των περιστατικών σε όλες τις περιοχές
Ο προβληματισμός είναι ακόμη μεγαλύτερος γιατί τα 4 νέα κρούσματα προέρχονται από τέσσερις διαφορετικές περιοχές του νομού Ξάνθης όπως και την πόλη.  Το δε κρούσμα με το 14 μηνών βρέφος, που βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης προέρχεται από τον οικισμό ρομά του Δροσερού, όπου διαμένουν περίπου 5.000 κάτοικοι σε ιδιαίτερα άσχημες συνθήκες
Πηγη tvxs


1 σχόλιο:

  1. Το Ισραήλ είναι καραντίνα επομένως, Σε υποχρεωτική καραντίνα 2 εβδομάδων θα τεθεί αμέσως μετά την άφιξή του το Άγιο Φως

    ΑπάντησηΔιαγραφή