Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Η “ΗΘΙΚΗ” ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ!


“Ο Τύπος είναι η μεγαλύτερη ευλογία ή η μεγαλύτερη κατάρα της εποχής μας, αλλά ξεχνώ ποια”, είχε πει ο συγγραφέας Τζέιμς Μπάρι. Ορισμένοι “δημοσιογράφοι” φαίνεται ότι έχουν βαλθεί να επιβεβαιώσουν το δεύτερο......


Το fokidanews.gr και η Εν Δελφοίς είναι τα μόνα Μέσα που σε περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο έχουν πραγματοποιήσει πλήρη πρωτογενή και επί του πεδίου ρεπορτάζ για το ζήτημα των τελευταίων ημερών με τους Ρομά στην Άμφισσα.
Κι αυτό μάλιστα με αποδεδειγμένο κόστος στη σωματική μας ακεραιότητα, καθώς δεχθήκαμε ως και επίθεση (φώτος στο τέλος του άρθρου) για να μη βγάλουμε φωτογραφίες. Ζήτημα το οποίο έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης!
Ωστόσο, περιφερειακά Μέσα, χωρίς ίχνος δεοντολογίας και χωρίς να σέβονται ούτε κατ ελάχιστον τη δουλειά των συναδέλφων τους, λεηλατούν την επαγγελματική δουλειά των Μέσων μας. Κλέβουν ασύστολα τα ρεπορτάζ και το φωτογραφικό υλικό παρουσιάζοντας τη δουλειά των άλλων ως δουλειά δική τους, χωρίς να κάνουν το στοιχειώδη κόπο να αναφέρουν, όπως οι κανόνες της δεοντολογίας επιτάσσουν, την πηγή προέλευσης του δημοσιογραφικού υλικού, 
Δυστυχώς, τέτοια φαινόμενα βαθαίνουν το έλλειμμα εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης προς τα επαγγελματικά Μέσα δημιουργώντας συνθήκες ζούγκλας ανάμεσα στα Μέσα Ενημερώσης. Η κλοπή των προωτογενών μας ρεπορτάζ χωρίς αναφορά στην πηγή δεν είναι, βέβαια, κάτι καινούριο από τους εν λόγω δημοσιογράφους. Γίνεται κατά σύστημα εδώ και πολύ καιρό. Πλέον, η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει και εκείνος που πρέπει να είναι ενημερωμένος πρώτος είναι ο δέκτης της ενημέρωσης. Ο αναγνώστης.
Παρήγορο για εμάς είναι ότι μεγάλα αθηναϊκά Μέσα τηρούν τη δεοντολογία και αναφέρονται στην πηγή προέλευσης του πρωτότυπου υλικού. Σε αντίθεση με άλλους.
Κύριοι, μη γίνεστε η ντροπή της δημοσιογραφίας και μην αποδικνύετε ότι το μόνο που ξέρετε να κάνετε καλά είναι να κλαψουρίζετε στους κυβερνώντες για οικονομική στήριξη για να επιτελείτε το “λειτούργημά” σας. 
Βαγγέλης Μυταράς, Ηλίας Τσίγκας
Μπορείτε να τους καμαρώσετε






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου