Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΣΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»: Άρθρο του Δ. Κουτσούμπα με αφορμή την τελική επικύρωση ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» που κυκλοφορεί 4 - 5 Απρίλη 2020: ....

  • Άρθρο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα: Η πραγματική αιτία της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών υπήρξε μόνο η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Σκέψεις με αφορμή την τελική επικύρωση της ένταξης της γειτονικής χώρας.
  • Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία - Σωματεία - φορείς: Μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία του λαού την Τρίτη 7 Απρίλη. Το κάλεσμα που απευθύνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας στα Σωματεία των υγειονομικών όλης της χώρας, στηρίζουν το ΠΑΜΕ και δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Παρεμβάσεις έχουν αποφασιστεί σε νοσοκομεία της Αττικής και της Περιφέρειας με αιτήματα αιχμής: Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Πλήρης επίταξη, άνευ όρων, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηριών και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • ΝΑΤΟ: Ξεδιπλώνει τα επικίνδυνα σχέδια της επόμενης μέρας. 
  • Ομοσπονδίες - Εργατικά Κέντρα - Συνδικάτα: Δυναμώνει η φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας και ανακούφισης
  • Μένουμε δυνατοί! Μαθαίνουμε την αλήθεια!
  • Άρθρα: Σημαδεύουμε τον αόρατο εχθρό - Οι κομμουνιστές υγειονομικοί στη μάχη κατά της επιδημίας - Αντιδραστικές ευρωενωσιακές κατευθύνσεις στην Υγεία με στόχο την «επόμενη μέρα» - Η «ενημέρωση» σε συνθήκες κορονοϊού - Οι συμπληγάδες της «εθνικής ομοψυχίας» - «Και συ τσούλα των Δήμιων Επιστήμη»
  • Κείμενα υπογραφών: Εκατοντάδες ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, ερευνητές, νέοι επιστήμονες και καλλιτέχνες, με πρωτοβουλία των κομμουνιστών στους χώρους τους, υπογράφουν κείμενα στήριξης των διεκδικήσεων για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού.
  • Διεθνή: Ανταποκρίσεις και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ απ' όλον τον κόσμο: Από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, μέχρι την Ελβετία και την Ουγγαρία, ο καπιταλισμός οδηγεί σε ...ασφυξία τις λαϊκές ανάγκες - «Επιδημία» παρακολουθήσεων με πρόσχημα την προστασίας της δημόσιας υγείας
  • Παρεμβάσεις του ΚΚΕ: Κάλεσμα του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ σε αγρότες και κτηνοτρόφους - Παρεμβάσεις του Κόμματος και στη Βουλή για την προστασία στρατευμένων και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πληροφορίες για τη συνδρομή στον «Ριζοσπάστη» στην ιστοσελίδα της «Σύγχρονης Εποχής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου