Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Δήμος Δελφών : Για όλα φταίει ο Καραϊσκάκης κι ο Κολοκοτρώνης …


Ο Μάκης Βέλης ….Ρίχνει ανάθεμα στη κόντρα …
Κάτι έπρεπε να γράψω σήμερα, λόγω «συμβολαίου», ε..και  έπιασα το θέμα με την φαγωμάρα του πρώην και του νυν δημάρχου. .....


Σαν κακό-χωρισμένο ζευγάρι κάνουν κι αυτοί πια, και δεν φτάνει που τα χώνουν ο ένας στον άλλον, ακολουθούν κι  οι υπόλοιποι, οι αντί..και οι λοιποί. Αν το έχω πιάσει καλά το θεματάκι  δε μας κάθονται τα έργα, πάρκινγκ στην Άμφισσα, ένα στάδιο  στο Πολύδροσο, κάτι άλλο αθλητικό στην Ιτέα. Ναι …ναι στην Ιτέα που δεν πήρε δεκάρα από το πρόγραμμα  Φιλλόδημος για τα λιμενικά της, αν και είναι το λιμάνι των Δελφών! 
Για το μόνο που δεν ανταλλάσουν ανακοινώσεις είναι το θέμα της πλατείας θεάτρου, στην Ιτέα σιγήηηηηηη…..δια αυτό!!! Κι ας μας στοιχίζει 980.000€ από τα κοινά ταμεία του δήμου.  Και δεν είναι που δεν ομιλούν οι κατά τα άλλα λαλίστατοι  άρχοντες, στην Ιτέα δεν φωνάζουν ούτε και οι πολίτες!!!
Και αναρωτιέμαι, γιατί βρε τσολιά μου Καραϊσκάκη να πλερώσω ιγώ μι τα ουραίαμ  τ’ αυξημένα μου τελάκια, το μήριο;;;  Εδώ στα ορεινά που ζω, ο δρόμος έχει μια γούρνα (τρύπα) σαν ποτίστρα για αγελάδα. Και μην θυμηθώ, που δεν δουλεύει το ιντερνέτ, που δεν έχουμε παπά, και για να βρούμε γιατρό χρειαζόμαστε μια ώρα δρόμο!!
Στην αρχή έκανα πλάκα, με έναν ντόπιο πολιτικάντη, άλλα τώρα θα το κάνω κίνημα. Για πιο λόγο βρε αδέλφια, εγώ που ζω στο πιο υποβαθμισμένο κομμάτι του δήμου Δελφών και το πιο φτωχό, να φορολογηθώ  για χατίρι σας; Είστε η πιο πλούσια περιοχή, μια πόλη με 5.000 κόσμο δεν είναι τίποτα για εσάς τα 980.000 €.
Αμ δεν φωνάζετε!! και να θέλω να σας συμπαρασταθώ δεν έχω τρόπο, αφού δεν μιλάτε. Οπότε καταθέτω και εγώ δημοσίως, πολιτική πρόταση να πληρωθούν οι κληρονόμοι, με αποκλειστική φορολογία των κατοίκων της Ιτέας.  Ούτε ένα  ευρώ από τα υποβαθμισμένα ορεινά χωριά! 
Και επιστρέφω, στη νέα διαμάχη για τον κόμβο του Γαλαξιδίου, που παίζει παντού σήμερα. Δεν ξεύρω αν είναι σύμπτωση, αλλά παλαιά το μοβ, το βάζαμε στους νεκρούς, είχαμε σετ, μοβ μαξιλάρι μοβ κορδέλα και δαντέλα σάβανο. Κάπου εκεί μέσα θα είναι χαμένη και η χαρτούρα να φανταστώ. Τώρα, πώς μπορεί να χαθεί μια πληρωμένη μελέτη, κουλό μου μοιάζει και άντε και εχάθη, ο μελετητής δεν έχει αρχείο;;;; Πόσο να στοιχίζει να πάρουμε ένα αντίγραφο, κάπου θα υπάρχει!!
Εν τω μεταξύ, κοιτάζω και ξανακοιτάζω αυτό που κυκλοφορεί στα μέσα, και βλέπω μόνο βαψίματα. Βέβαια μηχανικός δεν είμαι, αλλά νομίζω ότι εκείνη η γέφυρα χρειάζεται πρωτίστως συντήρηση και μετά καλλωπισμό. Επίσης αν θυμάμαι  σωστά, όταν μια ομάδα ή ιδιώτης, τοποθέτησαν στις κολώνες, φωτογραφικά έργα, κάποιοι οπαδοί από την σημερινή κυβερνώσα και ευρύτερη αντιπολίτευση, «λύσσαξαν»  ότι ο Παναγιωτόπουλος, βρήκε τρόπο να μας αποσπά το βλέμμα από τις φθορές.
Πω ..πω… αυτή την άχρηστη κόντρα όσο και να της ρίξεις χιούμορ κι ανάθεμα, στο τέλος ψυχοπλάκωμα είναι. Ειδικά όταν φτάνεις στο σημείο να γράψεις ποιος φταίει, ο μελετητής, ο πρώην,  ο νόμος που άλλαξε, ο νυν που δεν ελέγχει την κατάσταση, ο βουλευτής,  ο άγνωστος Χ! 
Λοιπόν εγώ έκατσα και το σκέφτηκα και το φιλοσόφησα. Ένας παλαιός  Ιτιώτης μου είχε πει κάποτε, ότι την έκταση που είναι σήμερα η πλατεία θεάτρου, την είχε παραχωρήσει στην οικογένεια ο πασάς των Σάλωνων. Αλήθεια η ψέμα δεν γνωρίζω, αλλά αν είναι αλήθεια και  κατάφερε μια οικογένεια, διακόσια χρόνια μετά την πτώση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, να βγάλει ένα σκασμό λεφτά, εεεεεε…. τότε φταίει ο Καραϊσκάκης και ο Κολοκοτρώνης που λύσσαξαν να μας κάνουν κράτος. 
    ΜΑ… και τότε, το 1823 αφού κερδίζαμε σαν Έλληνες και αρχίσαμε να κτίζουμε κράτος, ρίξαμε και ένα εμφύλιο, διότι μπορούσαμε.!  Άρα…. τελικά για όλα φταίει η Φιλική Εταιρεία. Κατόπιν αυτής της έκλαμψης συνείδησης και νόησης μαζί,  ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τους Ιτιώτες, που τους άρπαξα και δηλώνω εγγράφως ότι δέχομαι να πληρώσω, διότι με την ψήφο και την ανοχή μου, συμμετέχω και εγώ στο πάρτι!!!
 Αυτά κατάλαβα και φορώντας την μαύρη κουκούλα μου, σκύβω σεμνά την κεφαλή, καθώς ένα δάκρυ κυλά στο αριστερό μου μάγουλο. Καρφώνω το βλέμμα εμπρός, σηκώνω το δεξί χέρι και ο δείκτης «κατονομάζει» τους φταίχτες:  Εμμανουήλ Ξάνθο,  Νικόλαο Σκουφά και  Αθανάσιο Τσακάλωφ.

ΠΗΓΗ: amfissaface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου