Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Απάντηση στην από 03.04.2020 ανακοίνωση της παράταξης του κ. Παναγιωτόπουλου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση στην από 03.04.2020 ανακοίνωση της παράταξης του κ. Παναγιωτόπουλου.....


Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη δύσκολη θέση της παράταξης «Ανανεωτική Δύναμη» του κ. Αθ. Παναγιωτόπουλου και το ύφος της ανακοίνωσής της, όπου προσπαθεί ανεπιτυχώς να καλύψει την αδράνειά της για ένα ακόμα Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία μάλιστα την οδήγησε στο να «συρθεί» πίσω από την πρόταση άλλης παράταξης έστω για την έκδοση ενός ψηφίσματος. Επίσης, παρατηρούμε τις τάσεις λαϊκισμού που δεν έχει καταφέρει να αποτινάξει από πάνω της, και που με το θέμα των Ρομά, για μία ακόμα φορά έκαναν την εμφάνισή τους. 
Οφείλουμε όμως να ενημερώσουμε αυτούς που δεν γνωρίζουν, ότι η χωροθέτηση του καταυλισμού (όπισθεν των αθλητικών εγκαταστάσεων), στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Άμφισσας έγινε επί θητείας του κ. Α. Ασημακόπουλου και μάλιστα στην τότε διαβούλευση ήταν παρών και ο κ. Α. Παναγιωτόπουλος ως εξωθεσμικός (πρόεδρος συλλόγου). Να σημειώσουμε επίσης επ’ αυτού, πως όταν ο κ. Αθ. Παναγιωτόπουλος έγινε Δήμαρχος, αρκετά χρόνια μετά, κι αφού είχαν αλλάξει τα δεδομένα, μερίμνησε να εγκρίνει τη δημιουργία Χώρου Προσωρινής Μετεγκατάστασης με το υπ’ αριθμ. 1276 Β’/10.4.2018 ΦΕΚ, χωρίς να έχει εξασφαλίσει κοινωνική συναίνεση!!! Ποιος άραγε ευθύνεται γι’ αυτό; 
Αυτά που θεσμοθετεί η Κυβέρνηση, κύριοι συνάδελφοι της μείζονος μειοψηφίας, κάποιος πρέπει να τα οργανώσει και να τα υλοποιήσει. Δεν γίνονται «δια μαγείας». Εμείς τα υλοποιήσαμε και συνεχίζουμε να τα υλοποιούμε, τηρώντας κατά γράμμα τις διαδικασίες, σε αντίθεση με πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος, όπου αυτές καταστρατηγούνταν κατ’ εξακολούθηση...
Με την ευκαιρία της παρούσης ανακοίνωσης, σας παραθέτουμε τις ενέργειες του Δήμου Δελφών για ορισμένα μείζονος σημασίας θέματα που αφορούν στην παρούσα συγκυρία: 
Από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της, η δημοτική μας αρχή αφού πραγματοποίησε συναντήσεις με τους Προϊσταμένους και τους υπαλλήλους όλων των Υπηρεσιών σε όλες τις δημοτικές ενότητες, ενημερώθηκε αναλυτικά και εν συνεχεία σταδιακά έως και σήμερα προβαίνει στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την επίλυση όποιων προβλημάτων υπάρχουν, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος μας.
Επί του παρόντος, έχουμε λάβει σειρά έκτακτων μέτρων για την προστασία της υγείας των υπαλλήλων του Δήμου μας για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα:
• Στις 12/03/2020 αποστείλαμε ηλεκτρονικά σε όλους τους Προϊσταμένους και Τμηματάρχες Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών, καθώς και σε όλα τα δημοτικά καταστήματα έγγραφο του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 σε χώρους εργασίας», καθώς και φυλλάδιο με οδηγίες, τα οποία επιπλέον αναρτήθηκαν στους πίνακες ανακοινώσεων όλων των καταστημάτων όλων των δημοτικών ενοτήτων.
• Αναστείλαμε άμεσα τη λειτουργία Υπηρεσιών του Δήμου όπως τα ΚΑΠΗ, τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ, τα Δημοτικών Ωδείων, τις Δημοτικές Φιλαρμονικές, τη Δημοτική Χορωδία, τα Δημοτικά Μουσεία και τις βιβλιοθήκες του Δήμου. 
• Το προσωπικό καθαριότητας που υπηρετούσε σε Υπηρεσίες που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, με την αρ. πρωτ. 5196/17.03.2020 απασχολείται πλέον στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών. Το προσωπικό αυτό, βάσει προγράμματος που έχει καταρτίσει η αρμόδια Υπηρεσία, έχει επιφορτιστεί με την καθαριότητα και την απολύμανση των δημοτικών καταστημάτων και των σχολείων σε όλες τις δημοτικές ενότητες, με χλωριώσεις.
• Ενισχύσαμε τις Προνοιακές Δομές, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας που χρήζουν βοήθειας. Μεταφέραμε 23 υπαλλήλους στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας, για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η αναστολή λειτουργίας της υπηρεσίας τους.
• Συστήσαμε Υποστηριχτική γραμμή από τις 19/03/2020 η οποία δέχεται αιτήματα δημοτών που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν βασικές καθημερινές ανάγκες τους. Με ένα τηλεφώνημα στο 22650 29084, ή στέλνοντας email στο pronoia@delphi.gov.gr, το προσωπικό αξιολογεί το αίτημα του δημότη και δίνει τις απαραίτητες λύσεις.
• Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας έχει προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για τη προμήθεια ειδών προστασίας για το προσωπικό του Δήμου στο πλαίσιο προστασίας από τον covid -19. Συγκεκριμένα: 
-Μέχρι στιγμής έχει  προμηθεύσει με απολυμαντικές αλκοόλες, χλωρίνες, γάντια μίας χρήσης και χαρτί καθαρισμού τις δημοτικές ενότητες καθώς και τις υπηρεσίες αυτών. Επιπλέον στους εργαζόμενους καθαριότητας έχουν χορηγηθεί ολόσωμες στολές ατομικής προστασίας και τις επόμενες ημέρες αναμένουμε την προμήθεια μασκών διαφόρων τύπων και ποδονάρια για τους συνοδούς απορριμματοφόρων. 
- Από τις 16/03/2020 έχει εκπονήσει μελέτη για την «Επείγουσα προμήθεια αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού covid-19». Το υλικό αυτό, λόγω της αυξημένης ζήτησής του, παρουσιάζει σημαντικότατες ελλείψεις και για αυτό το παραλάβαμε στις 20/03/20,  και το διαθέσαμε άμεσα στις Υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου. 
- Από τις 16/03/2020 έχει εκπονήσει μελέτη για απολυμάνσεις – απεντομώσεις δημοτικών κτιρίων –σχολείων, οι οποίες θα εκτελεστούν άμεσα και σύντομα θα προστεθεί και νέα σύμβαση μετά την τελευταία χρηματοδότηση που μας ήρθε για τους ΡΟΜΑ.
Από όλα τα ανωτέρω, γίνεται αντιληπτό ότι δεν εφησυχάζουμε, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις πάνω στη δημόσια υγεία, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και όλων των αρμόδιων Υπουργείων. Κύριο μέλημά μας είναι το προσωπικό του Δήμου μας, το οποίο προσπαθούμε να προφυλάξουμε με κάθε δυνατό τρόπο. 
Σχετικά με τις διαδικασίες αποδοχής των πιστώσεων, αυτές θα γίνουν στην Οικονομική Επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα. Επίσης οι ενέργειες που αφορούν στις απολυμάνσεις έχουν ολοκληρωθεί, θα υπογραφούν οι συμβάσεις μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα ξεκινήσουν. Ακόμα, να σας ενημερώσουμε, ότι οι απολύμανση πέριξ των καταυλισμών και η εκ νέου ενημέρωσή τους σχετικά με την πανδημία, θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας.
Τέλος, και όσον αφορά στις πρωτοβουλίες του Δήμου Δελφών για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες πλήττονται από τις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, όπως αναφέρθηκε και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, και αφού πρώτα εκδοθούν οι ανάλογες εγκύκλιοι για την εξειδίκευση των θεμάτων προς αποφυγή προβλημάτων στην εφαρμογή τους, θα αποφασιστεί η απαλλαγή τους από μία σειρά τελών. Σε συνέχεια αυτής της πρόβλεψης, ο Δήμος Δελφών θα εξετάσει και κάθε άλλη περίπτωση λήψης μέτρου όπου θα είναι εφικτό, προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των επαγγελματιών της περιοχής μας. 
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις παράλληλες ενέργειες που στα συλλογικά τους όργανα αναπτύσσουμε οι δήμοι της χώρας (ΠΕΔ και ΚΕΔΕ), κατά την παράταξη του κ. Παναγιωτόπουλου συνεπάγονται έναν δήμο σε αδράνεια. Εμείς τα καταθέτουμε προς γνώση των δημοτών μας, ζητώντας προκαταβολικά συγγνώμη για το ότι σε αυτή τη συγκυρία αναγκαζόμαστε να εμπλακούμε σε έναν αντιπαραγωγικό δημόσιο διάλογο που ορισμένοι κύκλοι εντός του Δήμου Δελφών προσπαθούν να μας σύρουν. Έχοντας πλήρη γνώση του τι συνεπάγεται αυτό, ακόμα και για την εύθραυστη ψυχολογία του κόσμου, δηλώνουμε πως έως ότου αποκατασταθούν οι συνθήκες εντός της χώρας, δεν θα απαντάμε σε ανακοινώσεις που στόχο έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.                          

Από το Γραφείο Δημάρχου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου