Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός: Πήγαν για καφέ στην…. καρότσα φορτηγού στην Αμφίκλεια


Η φωτογραφία που έγινε viral!
Μπορεί να έχουν κλείσει καφετέριες και μπαρ,....
ωστόσο οι Έλληνες συνεχίζουν να σκέφτονται πρωτότυπες ιδέες ώστε να απολαύσουν τον αγαπημένο τους καφέ όσο πιο… προσεκτικά γίνεται.
Πρωτότυπη ιδέα είχε και μία παρέα στην Αμφίκλεια καθώς έφτιαξε το πρώτο αυτοκινούμενο καφέ.
΄Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που δημοσίευσε το lamiareport.gr η παρέα αποφάσισε να πιει το καφέ της εκτός σπιτιού αλλά και να κρατήσει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από τους υπόλοιπους.


10 σχόλια:

  1. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!!!Σ15 Μαρτίου 2020 στις 5:14 μ.μ.

    Κορωνοϊός: Να τι έγινε σήμερα στις εκκλησίες που επιμένουν να είναι ανοιχτές - Ηλικιωμένοι και παιδιά μεταλαβαίνουν

    https://www.lifo.gr/now/greece/273840/koronoios-na-ti-egine-simera-stis-ekklisies-poy-epimenoyn-na-einai-anoixtes-ilikiomenoi-kai-paidia-metalavainoyn


    lifo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ,Ε ΡΕ ΚΑΦΡΙΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΡΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ 3 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΕ ΚΑΦΕ,ΤΟΤΕ ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ 1000 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ. ΟΡΙΣΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ: https://www.iefimerida.gr/ellada/lesbos-diadilosi-me-1000-atoma-en-meso-koronoioy

      Διαγραφή
  2. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ....ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣΣ.15 Μαρτίου 2020 στις 5:38 μ.μ.

    Η ευθύνη είναι τεράστια για Μητσοτάκη - Ιερώνυμο...

    Η θετική και γρήγορη αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία αμαυρώνεται από τις ανοιχτές εκκλησίες. Η ευθύνη είναι τεράστια για τον κ.Μητσοτάκη και τον κ. Ιερώνυμο.
    Οσο...
    για κάποια κανάλια μας, γίνονται έξαλλα με τις πλαζ αλλά κάνουν τουμπεκί τις εκκλησίες.

    πηγη e-tetradio.gr (Twitter)


    Ουρές σε εκκλησίες για την Θεία Κοινωνια...

    ... σε live μετάδοση την ΕΡΤ2...
    Την ώρα που όλη η χώρα έχει μπει σε καραντίνα και κράτος και γιατροί προσπαθούν να πείσουν μέσω των απαγορεύσεων να μείνει ο κόσμος σπίτια του, πολλοί εκπρόσωποι της Εκκλησίας δε δείχνουν να χαμπαριάζουν.

    Κάπως έτσι στην...
    Εκκλησία Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης έγινε κανονικά όχι μόνο η λειτουργία, αλλά και η κοινωνία με τουλάχιστον 100 άτομα -όλων των ηλικιών- να μεταλαμβάνουν από το ίδιο κουτάλι.

    Αξίζει να σημειωθεί δε ότι την εν λόγω λειτουργία μετέδωσε ζωντανά η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ2.

    https://www.facebook.com/lampros.filios/videos/10207329866402688/?t=0

    tvxs.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ.15 Μαρτίου 2020 στις 6:02 μ.μ.

    Κορωνοϊός: Οι Ελληνες βγαίνουν στα μπαλκόνια και χειροκροτούν γιατρούς και νοσοκόμους -Απόψε στις 21:00

    Μια συγκινητική κίνηση είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν οι Ελληνες που βρίσκονται στα σπίτια τους προς υποστήριξη των γιατρών και των νοσοκόμων που μάχονται ενάντια στον κορωνοϊό.
    Η πανδημία έχει βάλει σε δύσκολη θέση και την χώρα μας. Οι νεκροί πλέον είναι τέσσερις, ενώ τα κρούσματα πλησιάζουν τα 200. Εκτός από τους πολίτες, εκείνοι που έχουν επωμιστεί μεγάλη ευθύνη είναι οι γιατροί και οι νοσοκόμοι σε όλη τη χώρα που τις τελευταίες ημέρες εργάζονται πυρετωδώς και υπό δύσκολες συνθήκες.

    Ετσι, οι Ελληνες παίρνοντας παράδειγμα από την Ισπανία αποφάσισαν μέσω Social Media να κάνουν κάτι για να αποδώσουν τιμή στους γιατρούς και τους νοσοκόμους που δίνουν τη δική τους μάχη.

    «Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21:00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους Ανθρώπους που αγωνίζονται για μας…Τους Ανθρώπους του Συστήματος Υγείας…Ας ακουστεί το χειροκρότημα μας σε κάθε Νοσοκομείο και κάθε σημείο παροχής Υγείας για να τους δώσουμε κουράγιο για τις μέρες που ακολουθούν! Και όχι μόνο …όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτή την περίοδο για εμάς!», αναφέρει το μήνυμα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.
    ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. ΚΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΥΤΑ....ΥΥ15 Μαρτίου 2020 στις 6:09 μ.μ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
    Συγκλονίζει γιατρός στην Ιταλία: Οι μελλοθάνατοι μας παρακαλούν να καλέσουμε τα παιδιά τους – Για να τα αποχαιρετίσουν
    Ρίγος προκαλούν τα λόγια Ιταλίδας γιατρού που αποκαλύπτει πως οι πολύ σοβαρά ασθενείς από κορωνοϊό γνωρίζουν ότι πλησιάζει το τέλος τους και παρακαλούν το ιατρικό προσωπικό να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους αγαπημένους του προκειμένου να τους αποχαιρετήσει.
    Η Φραντσέσκα Κορτελάρο, από το νοσοκομείο του Σαν Κάρλο Μπορομέο στο Μιλάνο, περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές εκείνων που έπεσαν θύματα του κορωνοϊού, την ώρα που η Ιταλία δίνει τεράστια μάχη κατά της πανδημίας.
    Ξέρουν ότι πλησιάζει το τέλος και θέλουν να αποχαιρετήσουν τους δικούς τους
    «Ξέρεις τι είναι το πιο δραματικό; Να βλέπει ασθενείς να πεθαίνουν μόνοι τους, να τους ακούς να σε παρακαλούν να πουν αντίο στα παιδιά και τα εγγόνια τους» δήλωσε η Κορτελάρο στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale. «Όταν πρόκειται να πεθάνουν, το αισθάνονται» πρόσθεσε. «Έχουν πλήρη διαύγεια. Δεν πέφτουν σε νάρκη. Είναι σαν να πνίγονται, αλλά έχουν τον χρόνο για να το καταλάβουν».

    Το μεγαλύτερο μέρος των πάνω από 15.000 που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στην Ιταλία είναι ηλικιωμένοι – και συχνά ο μόνος τρόπος να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι μέσω βιντεοκλήσης.

    Η γιατρός περιέγραψε πώς βοήθησε μια γιαγιά που πέθαινε να πει αντίο στην εγγονή της. «Έβγαλα το τηλέφωνο και της έκανα βιντεοκλήση» εξήγησε. «Είπαν αντίο η μία στην άλλη και μετά από λίγο η γιαγιά πέθανε» ανέφερε και τόνισε: «Μέχρι στιγμής έχω μια μακρά λίστα βιντεοκλήσεων. Την αποκαλώ αποχαιρετιστήρια λίστα».
    Πηγή: iefimerida.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΜΟΛΙΣ 10 ΛΕΠΤΑ ! ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ? ΕΔΩ ΟΛΑ ΚΑΛΑ?15 Μαρτίου 2020 στις 6:16 μ.μ.

    ΔΕΚΑ ΣΕΛΙΔΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!
    «Θερίζει» ζωές ο κορωνοϊός στο Μπέργκαμο της Ιταλίας: Κηδείες θυμάτων κάθε μισή ώρα!

    Σοκ προκαλεί η είδηση ότι στο Μπέργκαμο της Ιταλίας, που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, κηδεύουν κάθε μισή ώρα από ένα θύμα του φονικού κορωνοϊού!

    146 νεκρούς θρηνεί την τελευταία εβδομάδα το Μπέργκαμο, με το νεκροτομείο της πόλης της Λομβαρδίας, να είναι κατάμεστο και τις σορούς πολλών θυμάτων να φυλάσσονται σε ναούς εν αναμονή της εξοδίου ακολουθίας! Ο κορωνοϊός, που σαρώνει την Ευρώπη, έπληξε ιδιαίτερα την Ιταλία, όπου ο αριθμός των θυμάτων ξεπερνά τα 1.400 και εκείνος των κρουσμάτων τις 21.000 λόγω της ανεύθυνης, όπως καταγγέλλουν οι Αρχές, συμπεριφοράς πολλών πολιτών που έχουν ακόμη κοινωνικές επαφές, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις.
    Πηγή: iefimerida.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΛΕΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ!15 Μαρτίου 2020 στις 6:16 μ.μ.

    «ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ… ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ»
    Κορωνοϊός: To ISIS έβγαλε…ταξιδιωτική οδηγία για τους τρομοκράτες του: «Μην πάτε Ευρώπη για τζιχάντ»
    Μαχητές του ISIS

    «Ταξιδιωτική οδηγία» για τα στελέχη του να αποφύγουν πάση θυσία την πληττόμενη από τον κορωνοϊό Ευρώπη, εξέδωσε το ISIS!

    Σύμφωνα με τους Sunday Times του Λονδίνου στο τελευταίο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου του ISIS, του Αl Naba οι συντάκτες του, που συνήθως ενθαρρύνουν τα μέλη και τους οπαδούς της τρομοκρατικής οργάνωσης να εξαπολύουν επιθέσεις στην Ευρώπη, αυτή τη φορά τους προειδοποιούν να αποφύγουν πάση θυσία τα ταξίδια στη «γη της επιδημίας», όπως περιγράφουν τη Γηραιά Ήπειρο.


    Κι όχι μόνον αυτό, αλλά καλούν όσους από τους οπαδούς του ISIS έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό σε κάποια χώρα της Ευρώπης, να μην την εγκαταλείψουν για να εμποδίσουν μια εξάπλωση του κορωνοϊού. Το ενημερωτικό σημείωμα αναφέρει ότι «οι υγιείς δεν πρέπει να μπουν στη γη της επιδημίας κι όσοι επλήγησαν δεν πρέπει να φύγουν από εκεί». Παράλληλα συμβουλεύει τους αφοσιωμένους στο «Ισλαμικό Κράτος» «να καλύπτουν τα στόματά τους όταν χασμουριούνται και φταρνίζονται» και να πλένουν τακτικά τα χέρια τους.

    Το Al-Naba ενημερώνει ανελλιπώς τους αναγνώστες του για την εξάπλωση του κορωνοϊού από τις αρχές του έτους, όταν έγραψε για πρώτη φορά για το «νέο ιό, που σπέρνει τρόμο και θάνατο στην Κίνα». Αν και σε προηγούμενα τεύχη του εξέφραζε ανησυχία μήπως μέλη της κοινότητας των μουσουλμάνων Ουιγούρων της Κίνας φέρουν τον κορωνοϊό σε περιοχές που τελούν ακόμη υπό τον έλεγχο του ISIS, στο τελευταίο τεύχος οι συντάκτες τους παρουσιάζουν την πανδημία ως πρόβλημα που επηρεάζει τον έξω κόσμο. Μέχρι στιγμής ελάχιστα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε αφρικανικές χώρες, όπου παρακλάδια του ISIS παραμένουν ενεργά και λόγω των συνεχιζόμενων πολέμων δεν υπάρχουν στοιχεία για εξάπλωση του κορωνοϊού στη Συρία και την Υεμένη. Ωστόσο, έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα σε άλλες χώρες, όπου δραστηριοποιούνται τζιχαντιστές του ISIS, όπως στο Αφγανιστάν, την Αγλερία, την Αίγυπτο, το Ιράκ και την Ινδονησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια χαρα ειμαστε…..μαζευτηκαν οι (Αθηναιοι ) στο χωριο να μας γεμισουν μικροβια και κορονοιους...δεν καθόντουσαν στην πατησιων λεω εγω ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φοβόμαστε τίποτα,με τόσα φυτοφάρμακα που έχουμε ρουφήξει έχουμε ανοσία.

      Διαγραφή