ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020

Πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας


Την εφαρμογή των πρόσθετων αυστηρών μέτρων με απαγόρευση κυκλοφορίας, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, που ανακοίνωσε......


στο διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς τον τρόπο που θα διασφαλίζεται η υλοποίηση τους παρουσίασε πριν από λίγα λεπτά ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε κοινή υπουργική συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιείται στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι.
Στη συνέντευξη συμμετέχουν ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά, όπως ανέφερε και ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμα του, απαγορεύεται η άσκοπη κυκλοφορία από αύριο, Δευτέρα 23- 3- 2020 στις 06.00 το πρωί, στην ελληνική Επικράτεια χωρίς καμία χωροταξική εξαίρεση.
Το μέτρο, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, «περιλαμβάνει εξαιρέσεις στους πολίτες που οφείλουν να την εφαρμόζουν, μια και η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους».

Η κυκλοφορία των πολιτών θα επιτρέπεται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:
α) Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
β) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
γ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
δ) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
ε) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
στ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση ή ανάλογες τελετές) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος.
ζ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
η) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

ΠΩΣ ΑΣΚΕΙΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ- ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙς ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι,:
- Η Ελληνική Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με τους ελέγχους στην κίνηση των πολιτών. Επιπλέον η Δημοτική Αστυνομία, οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας συμμετέχουν όπου χρειάζεται στο ελεγκτικό έργο.
- Οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και βεβαίωση κίνησης. Ενώ για κάθε παράβαση που εντοπίζεται θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
- Για τις ανάγκες των περιορισμένων μετακινήσεων δημιουργούνται δυο τύποι εγγράφων. Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων. Το έγγραφο αυτό συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.
- Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κοκ) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.
- Επίσης από τη Δευτέρα 23/3 δεν λειτουργούν και απαγορεύεται η παραμονή πολιτών σε παιδικές χαρές, χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.
- Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν επηρεάζει τη λειτουργία όσων επιχειρήσεων έχουν μείνει ανοιχτές έως σήμερα με σχετική απόφαση του κράτους (π.χ. Σούπερ μάρκετ, φούρνοι, φαρμακεία, βενζινάδικα κοκ), μιας και συνολικά η λειτουργία τόσο των επιχειρήσεων όσο και των δημοσίων υπηρεσιών που έχουν μείνει ανοικτές συνεχίζεται κανονικά, λαμβάνοντας πλέον αυστηρά υπόψη τις οδηγίες για την κυκλοφορία των εργαζομένων από και προς αυτές.
«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο και το τονίζω κατηγορηματικά ότι το κράτος και ο παραγωγικός ιστός δεν παραλύουν. Συνεχίζουν να λειτουργούν με το αναγκαίο προσωπικό και με βάση τις οδηγίες που δίνουν οι διοικήσεις κάθε φορέα, υπό το αυστηρό όμως πλαίσιο κανόνων που θέτουν οι νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις μας», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

- Τέλος, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτουργούν σε περιορισμένη συχνότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, διασφαλίζοντας επαρκή κίνηση ιδίως κατά τις ώρες κίνησης των εργαζομένων. Ιδιωτικής χρήσεως οχήματα κυκλοφορούν για όλους τους λόγους-εξαιρέσεις που προβλέπονται παραπάνω μόνο με τον οδηγό και έως έναν επιβάτη.
Σε ό,τι αφορά την απόφαση της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορία ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε:
«Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μίας οργανωμένης δημοκρατικής Πολιτείας, που, όπως είπε, πρέπει να γίνει εγκαίρως για να μην γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, με μέρες, αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες. Αυτές τις πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αυτής της κρίσης» και κατέληξε:
«Δεν κυκλοφορούμε χωρίς αιτία. Μένουμε στο σπίτι. Δεν προσβάλλουμε με τη στάση μας εκείνους που μάχονται νύχτα-μέρα στα νοσοκομεία για τη δική μας υγεία. Δεν πρέπει να επιτραπεί, οι λίγοι ανεύθυνοι να βλάψουν την πλειοψηφία των υπεύθυνων. Καθώς, λοιπόν, στη μάχη έρχονται δύσκολες στιγμές, πρέπει να κλείσει κάθε κερκόπορτα στο κακό. Και αυτόν το στόχο έχει ο περιορισμός της κυκλοφορίας από αύριο. Η παραμονή στο σπίτι είναι, στον πυρήνα της, ένα εξόχως δημοκρατικό σύνθημα συλλογικής ευθύνης. Δεν είναι περιορισμός. Αλλά κατάθεση σεβασμού στο σύνολο. Κι αυτό τον σεβασμό οφείλουμε να δείξουμε όλοι».
ΑΠΕ-ΜΠΕ.


10 σχόλια:

 1. Απορία. Απαγορεύεται να βγω έξω στη ύπαιθρο μην κολλήσω περαστικούς, αλλά επιτρέπεται να πάω στη δουλειά μου να κάτσω μαζί με άλλους 20 χωρίς κίνδυνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι μετανάστες μόλις φτάσουν αμέσως περιορίζονται στα κέντρα κρατησης-φιλοξενίας, με αυτούς υπάρχει ο λιγότερος κίνδυνος διασποράς. Οι Ελληναράδες και διάφοροι ανεγκέφαλοι κάνουν το κακό

   Διαγραφή
  2. Απορω πως τα λες αυτα τα πραγματα! Οι μεταναστες που μπαινουν στην χωρα (παρανομος) και στριμωγμενοι σε βαρκες ειναι μια υγειονομικη βομβα αυτο για τους υπολοιπους πολιτες αυτης της χωρας (οποιοι και να ειναι αυτοι),εκτος αν δεν ισχυουν για αυτους τα μετρα για τον κορονοιο. Τωρα οσο αφορα τα κεντρα κρατησης-φιλοξενιας που λες,θα επρεπε να ειχαν κλεισει ηδη γιατι και αυτα δεν συμβαδιζουν με τα μετρα που ισχυουν για τον κορονοιο. Εαν σου φαινονται παραλογα αυτα που λεω,ξαναδιαβασε τα μετρα που πρεπει να τηρηθουν υποχρεωτικα απο ολους για τον κορονοιο και ρωτα και κανενα γιατρο επισης. ΥΓ: Οταν αποκαλεις ανθρωπους Ελληναράδες ειναι ρατσιστικο!

   Διαγραφή
  3. Από τους μετανάστες φοβόμαστε από την Ιταλία και τους Αγίους Τόπους μας ήρθε. Ευτυχώς που ηταν Χριστιανικός ιός και όχι Μουσουλμάνικος

   Διαγραφή
  4. Τι λες ρε παιδι μου,σοβαραααα;;;;

   Διαγραφή
  5. Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι ψάχνει στις κοινότητες μεταναστών να βρει γιατρούς να βοηθήσουν στην επιδημία

   Διαγραφή
 3. Προς όλους αυτούς τους φανατικούς του: μένουμε σπίτι.
  Παρακαλώ θα ήθελα ορισμένες διευκρινίσεις. Μένουμε σπίτι, άρα δεν δουλεύουμε; Και ποιος θα μας δώσει λεφτά εάν δεν δουλέψουμε;
  Ας γίνεστε πιο σαφείς στο τι ακριβώς εννοείτε με το: μένετε σπίτι.
  Οι δημοσιογράφοι που μας λένε από το πρωί ως το βράδυ, μείνετε σπίτι, αυτοί γιατί δεν μένουν σπίτι;
  Γιατί πάνε στην δουλειά τους; Μα και εμείς στην δουλειά μας πάμε. Γι'αυτό παρακαλώ όταν κάποιοι γράφετε στο διαδίκτυο μείνετε σπίτι, να γίνεστε πιο αναλυτικοί για να ξέρουμε και εμείς τι εννοείτε.
  Και πάμε λίγο να σας δώσω μια τροφή για σκέψη. Ο Πρωθυπουργός την Κυριακή το βράδυ κήρυξε πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας.
  Στον Έβρο όλοι οι μετανάστες αποχωρούν από την νεκρή ζώνη που είχαμε τα καθημερινά επεισόδια και επιστρέφουν (λένε) στην Κωνσταντινούπολη.
  Θα μου πείτε, καλά και που κολλάνε αυτά τα δύο; Να λοιπόν η τροφή σκέψης. Καλή εβδομάδα και καλή σπαζοκεφαλιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΟΛΙΣ ΜΕΤΡΗΣΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ 151 ΕΥΡΩ. ΠΑΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όσοι Τσιοδρας που κλαίει να μείνουμε σπίτι πήγε να ψάλλει στην εκκλησία. Μόνος του αλλά τον βλέπουν οι παππούδες και οι θρησκευόμενοι και λένε γιατί όχι και εμείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.