Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα για 14 ημέρες


Στην αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας προχωράει η κυβέρνηση,....
προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κοροναϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή.
Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.
Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».


2 σχόλια:

  1. Μπορεί οι λοιμωξιολόγοι –τη εξαιρέσει της κ. Γιαμαρέλλου- να είναι κατηγορηματικοί ως προς τον κίνδυνο μετάδοσης και εξάπλωσης του κορωνοϊού από την Θεία Κοινωνία, ωστόσο οι βουλευτές της ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά ότι χρειάζονται τις ψήφους της Εκκλησίας, αλλά και του ...
    χριστεπώνυμου πληρώματος.
    Έτσι, ως... άλλοι μητροπολίτες, πολλοί «γαλάζιοι» διαβεβαιώνουν σε δημόσιες εμφανίσεις τους ότι δεν τίθεται θέμα εξάπλωσης του ιού, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ούτε μικροβιολόγοι, ούτε λοιμωξιολόγοι. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη Θεία Κοινωνία», μας ενημέρωσε ήδη από προχθές ο Βασίλης Σπανάκης, ενώ χθες ο Δημήτρης Μαρκόπουλος ανέσυρε άλλη μία θεωρία: είπε, δηλαδή, ότι δεν τίθεται θέμα μετάδοσης επειδή στις εκκλησίες κοινωνούν πρώτα τα... παιδιά.
    Προφανώς, δεν έχει ακούσει ότι σε όλο τον κόσμο κλείνουν σχολεία ώστε τα παιδιά να μην γίνουν φορείς του ιού και να μην το μεταφέρουν στα σπίτια τους, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των μεγαλύτερων σε ηλικία μελών της οικογένειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΕΣ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ Η Κ. ΓΙΑΜΑΡΕΛΛΟΥ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή