Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Στις εκδηλώσεις Μνημης στο Δομένικο ο Δήμαρχος Διστόμου Γ. Σταθάς

 Στις εκδηλώσεις Μνήμης και Αγώνα για Δικαιοσύνη και Αποζημίωση για τη συμπλήρωση 77 ετών από το Ολοκαύτωμα του Δομένικου Ελασσόνας .....
από τους Ιταλούς φασίστες των κατοχικών δυνάμεων στις 16 Φλεβάρη 1943, πήρε μέρος  ο Δήμαρχος Διστόμου, Αραχωβας, Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, Αντιπρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών.

<<Απαιτούμε Δικαιοσύνη! Δεν επαιτούμε!>> τόνισε ο Γιάννης Σταθάς στο χαιρετισμό του , υπογραμμίζοντας ότι <<πρέπει να πληρώσουν όλοι όσοι κάνουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όσα χρόνια και αν περάσουν!>>.Παράλληλα, με την ιδιότητα του μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), ο Γ. Σταθάς μετέφερε τον χαιρετισμό του Πρόεδρου Μανώλη Γλέζου.

Το μνημόσυνο των εκτελεσθέντων 150 κατοίκων του χωριού πραγματοποιηθηκε το πρωί της Κυριακής 16/2/2020  στην ιστορική θέση «Καυκάκι»όπου έγιναν οι εκτελέσεις, με επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του σεβασμ. μητροπολίτου  κ. Χαρίτωνος , ομιλία για το ιστορικό της ημέρας και κατάθεση στεφάνων, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν  με ομιλίες και άλλες δράσεις  στην Αίθουσα του  «Παναγιώτειου» Πνευματικού Κέντρου Δομενίκου.

Οι  εκδηλώσεις   διοργανώθηκαν από τον Δήμος Ελασσόνας και την Δημοτική Κοινότητα Δομενίκου, με την συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας .








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου