Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ…


Αν  επιχειρήσει κανείς μια πρώτη αποτίμηση της κυβέρνησης για το πρώτο επτάμηνο της, γρήγορα θα καταλήξει σε δυο βασικά συμπεράσματα......

Πρώτα πως η συμφορά στο Μάτι και η τρισάθλια εκμετάλλευση της δεν ξαναβγάζει κυβέρνηση και ύστερα πως άλλα καιρικά φαινόμενα που επίσης κοστίζουν ανθρώπινες ζωές δεν τη….. ρίχνουν. Η δε πρωτοφανής στήριξη της από τα ΜΜΕ δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα άλλο εκτός από το ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης «πληρώνει» στην ώρα του….
Με άλλο τρόπο δεν τους κάνεις  ζάφτι αυτούς όπως μάθανε.
Το μεγάλο τους πρόβλημα βέβαια στο ανατολικό αιγαίο με τους μετανάστες όχι μόνο δε κρύβεται, αλλά και δεν χειραγωγείται γιατί απλά βγάζει μάτι.
Εκεί παρά τις βαρύγδουπες προεκλογικές δεσμεύσεις απέτυχε πριν καν προσπαθήσει.
Μέσα στο 2019 είχαμε διπλάσιες σχεδόν αφίξεις, μηδενικές  επιστροφές και πάνω από εκατό χιλιάδες αιτήσεις ασύλου σε εκκρεμότητα. Σα να μην έφταναν αυτά έρχεται και ο κουμπάρος  Ερτογάν- μη το ξεχνάτε- να ζητήσει πίσω ότι του πήραμε διακόσια χρόνια τώρα πάνω κάτω.
Αλλά εδώ δε μασάμε.
 Έχουμε επικεφαλή του anniversary  τη Γιάννα ντε, με εντολή Πρωθυπουργού, μια Μπουμπουλίνα νέας κοπής και οι δυο πλοιοκτήτριες ήταν, χώρια που η Γιάννα ύστερα απ’ τα.. τραβήγματα φέρνει κάπως από  Guy Faukes δηλ. anonymous  για να φοβούνται οι απέναντι…
Με την εκλογή της νέας προέδρου της Δημοκρατίας κάτι πήγε να μπαλώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης αλλά και εκεί πολλοί ανέσυραν στη μνήμη τους πως η κυρία που εκλέχτηκε, ήταν μια από τους τρείς δικαστές που αποφάσισαν τη πιλοτική δίκη για τις συντάξεις που σημαίνει  πιθανότατα αντίο στα αναδρομικά και με τη βούλα.. 
Σ’ αυτό το περιβάλλον χαμπάρι δε πήρε κανείς πως το υπερπλεόνασμα της προηγούμενης κυβέρνησης διανέμεται μεταξύ ημών και ημών παρ’ ότι τα εν λόγω παλληκάρια αποτελούν μικρή ομάδα και  μέσα στους ψηφοφόρους της κυβερνητικής παράταξης…. 
Παράξενα πράματα…
Η αντιπολίτευση είναι απασχολημένη με το αν το κόμμα τους θ’ ανοίξει ή θα κλείσει και αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα Πασοκοποιηθεί ή όχι, λες και οι ψήφοι μέχρι το 31% έπεσαν από τον  ουρανό. 
Στα σοβαρά τώρα, κάποιος πρέπει να ενημερώσει τους  53 πως ο Μίκης Θεοδωράκης το τραγούδι του είμαστε δυο, είμαστε τρεις, άρα και πενήντα τρεις δε το έγραψε γι’ αυτούς αλλά για κάποιον που ήταν στη φυλακή και πάντως όχι στη… κυβέρνηση. Προτρέπω  όχι μόνο τους 53 αλλά και πολλούς άλλους πρώτα να μελετήσουν καλά τη νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου και ύστερα όταν κοιτούν τη κοινωνία να μη βλέπουν τον εαυτό τους αλλά αυτό που και οι ίδιοι διαμόρφωσαν. 
Κανείς δεν είναι αθώος. Η μελαγχολία του κόσμου δεν προέρχεται από την αγωνία του για το ποιος θα πάρει το πάνω χέρι στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. 
Έχει να κάνει με το ότι πληρώνει το ακριβότερο καύσιμο στην Ευρώπη και δε μπορεί να ζεσταθεί το χειμώνα, με τις συντάξεις του που δεν πρόκειται να αποκατασταθούν, με τα παιδιά του που έφυγαν χωρίς πιθανότητα επιστροφής, με τη προβληματική Δημοκρατία σύμφωνα με τον ECONOMIST, την αθλιότητα της ιδιωτικής τηλεόρασης που φορτώνει με βλακεία τον μέσο Έλληνα  και άλλα πολλά
Ο πολιτικός σχηματισμός που θα δώσει πειστικές απαντήσεις σε τέτοια ζητήματα θα έχει διανύσει το μισό δρόμο μέχρι τη προτίμηση των πολιτών. Προαπαιτούμενο όμως για μια τέτοια πολιτική είναι να μη βυζαντινολογεί ούτε να ομφαλοσκοπεί. 
Ο λάκκος του μεταναστευτικού θα φάει ολόκληρες κυβερνήσεις,  ενώ την ίδια στιγμή η Εθνική μας Γιάννα μάλλον ματαιοπονεί, προσπαθώντας να πείσει πως αυτή τη χώρα την έχουμε όλοι μαζί. 
Υπάρχει πολύς δρόμος να διανύσουν οι…. κάθε λογής μεγαλοκοπέλες σκοτώνοντας τον καιρό τους γι’ αυτό, αν είναι στα… πλάνα τους, που δεν είναι.
iatpan@hotmail.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου