Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Την πίτα της έκοψε η ιστορική Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου.


 Την πίτα της έκοψε η ιστορική Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, το Σαββάτο 22 Φεβρουαρίου στο Στέκι του Παιδιού του Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου,....
 παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της πόλης, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Τάσου Ιωακειμίδη και της Προέδρου της Γρηγορίας Πελεκούδα. 
Να θυμίσουμε ότι η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, ιδρύθηκε το 2015 από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και είναι η μοναδική κιθαριστική ορχήστρα που αναγνωρίζετε από τον Σύλλογο, στον Νομό Μαγνησίας. Έχει εμφανιστεί σε σπουδαία Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα όπως, το Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής στο Θέατρο Καμπανέλλης, στον Πειραιά, το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιοτο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας στην Λίμνη Πλαστήρα, το Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού στην  Καστοριά, συμπράττοντας με τις Κιθαριστικές Ορχήστρες Νίκαιας, Πελοποννήσου Μακεδονίας αντίστοιχα και φυσικά στο ιστορικό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, στα Δημοτικά Θέατρα Βόλου, Νέας Ιωνίας, Παλαιάς Ηλεκτρικής, Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. Αρκετά επίλεκτα μέλη της Ορχήστρας έχουν συμμετάσχει στις μεγάλες συναυλίες της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2018. Με την Ορχήστρα έχουν συμπράξει κορυφαίοι μουσικοί και τραγουδιστές όπως οι Στέλιος Γκόλγκαρης (Σολίστ Κλασικής Κιθάρας), Ντίνος Γκρίνιας (Σολίστ & Ενορχηστρωτής της Ορχήστρας), Κώστας Ζεμπίλας (Λαϊκός Τραγουδιστής), Αλέξανδρος Παπαρίζος (Διευθυντής Ορχήστρας – Σολίστ Κιθάρας), Μαρίτα Παπαρίζου (Κοντράλτο), Γεράσιμος Σιούρας (Σολίστ Κιθάρας) & Ελένη Τακτικού (Λαϊκή Τραγουδίστρια). Επίσης η Ορχήστρα έχει παρουσιάσει σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργα του διεθνώς καταξιωμένου Βολιώτη μουσικού Ανδρέα Κατσιγιάννη.
Η Ορχήστρα αυτή λειτουργεί δωρεάν (χωρίς καμία συνδρομή) για Καθηγητές και Σπουδαστές κιθάρας, αποτελώντας σε τοπικό επίπεδο, ζωτικής σημασίας πνεύμονα πολιτισμού και προβάλλοντας  διεθνώς τον Βόλο και γενικότερα τον Νομό Μαγνησίας, με την έκδοση του CD «Volos – Magnesia Guitar Festival 2017», που κυκλοφόρησε το 2017, από την γνωστή δισκογραφική εταιρία FM RECORDS, σε 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον κόσμο.
Στόχος της είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ανέλιξης του τόπου καθώς και στην ευαισθητοποίηση των νεαρών σπουδαστών για την καλλιέργεια της μουσικής τους παιδείας, με την αφιλοκερδή υποστήριξη διεθνούς φήμης Ελλήνων και ξένων Κιθαριστών ενώ να ενταχθούν στην Ορχήστρα, όποιοι άλλοι Κιθαριστές από τον Νομό Μαγνησίας το επιθυμούν στο Τηλ. 6944 695921. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου