Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Η Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας για κατάργηση Παν/κού Τμήματος


Καταργήθηκε το τμήμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!
Συνεργός στο έγκλημα κατά του νομού μας ο βουλευτής της Ν.Δ!....

Μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη 23 Γενάρη στη Βουλή, το έγκλημα σε βάρος της Άμφισσας και της Φωκίδας.
Ανάμεσα στα 37 πανεπιστημιακά τμήματα που σβήστηκαν από τον χάρτη, καταργήθηκε και το πανεπιστημιακό τμήμα που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Νόμο 4589/2019.
Συνεργός στο έγκλημα ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ που απέδειξε για άλλη μια φορά (βλέπε θέσεις μόνιμων γιατρών για το Νοσοκομείο Άμφισσας που από 7 τις έκανε μία το υπουργείο Υγείας), ότι δυστυχώς δεν μπορεί να σηκώσει το ανάστημά του για το καλό της Φωκίδας….   
Η παραπάνω ενέργεια της ΝΔ, προστιθέμενη στις αποφάσεις της, με τις οποίες εξομοιώνονται πτυχία ιδιωτικών κολεγίων με δημόσια, συρρικνώνεται η χρηματοδότηση των ΑΕΙ άρα μειώνεται ο αριθμός εισακτέων, (επιπλέον έχουν καταργηθεί τα δωρεάν 2ετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης), ουσιαστικά ναρκοθετεί  το μέλλον των περιφερειακών τμημάτων και δυστυχώς και του ήδη λειτουργούντος τμήματος Περιφερειακής ανάπτυξης του Γεωπονικού στην Άμφισσα.
Φίλοι και Φίλες,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου έβαλαν τη Φωκίδα στον Πανεπιστημιακό χάρτη με δύο τμήματα του Γεωπονικού ακριβώς για να συγκροτήσουν Πανεπιστημιακή κοινότητα με σχέδιο και αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή. Επίσης τα προίκισαν με θέσεις μόνιμων καθηγητών και με επιπλέον κονδύλια για έρευνα.  
Η κυβέρνηση της ΝΔ άλλη μια φορά, μετά την εγκληματική κατάργηση του Πανεπιστήμιου Στερεάς με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ /2013, επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στην αδικημένη Φωκίδα. 
Παντελώς αναιτιολόγητα και αδικαιολόγητα με τις ενέργειες της, συρρικνώνει το μέλλον του νομού. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας, από το Νοέμβριο, έγκαιρα μετά τις πρώτες ενδείξεις για τις προθέσεις της ΝΔ, με ανακοίνωσή του ενημέρωνε για την ανάγκη συσπείρωσης όλων των τοπικών φορέων. Δυστυχώς οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί φορείς δεν ανησύχησαν, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.
  Όμως, επειδή ποτέ δεν είναι αργά, τους καλούμε έστω και τώρα σε κοινή συστράτευση για να υπερασπιστούμε τα Πανεπιστημιακά Τμήματα και την αναπτυξιακή προοπτική της Φωκίδας.    
Σε αυτό τον δρόμο καλούμε κάθε δημοκράτη και πατριώτη μαζί μας.
24/1/2020
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου