Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

«Περιβαλλοντική προστασία Κορινθιακού και τουριστικές επενδύσεις σε Βοιωτία και Φωκίδα».


Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Μουλκιώτης και σε ότι εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Τουρισμού,....
σας γνωρίζουμε ότι πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου είναι να
υπάρχει συνεχής συνεργασία και ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, εστιάζοντας στην ποιότητα και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
Το Υπουργείο Τουρισμού εφαρμόζει ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική για τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος έχοντας σαν γνώμονα τη βέλτιστη χρήση των φυσικών πόρων και την προώθηση ποιοτικών τουριστικών υποδομών με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η ανάκαμψη των ελληνικών επενδύσεων υποστηριζόμενη από φιλικές προς την αγορά πολιτικές λειτουργεί ως εγγύηση για ανθεκτικές μακροοικονομικές και επιχειρηματικές επιδόσεις και αναμφισβήτητη πρόσκληση για περισσότερα επενδυτικά σχέδια στη χώρα. Συναισθανόμενο την ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δυνητικοί επενδυτές, το Υπουργείο Τουρισμού προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση του πλαισίου αδειοδότησης και τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον για την κατασκευή τουριστικών υποδομών υψηλής ποιότητας.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Τουρισμού επεξεργάζεται σχέδιο νόμου για τη θέσπιση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου για την ανάπτυξη, ανάδειξη και περαιτέρω προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα μέσω της προστασίας, διατήρησης και αξιοποίησης του φυσικού και υποθαλάσσιου περιβάλλοντος της χώρας με βάση τις αρχές της αειφορίας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου