Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ

Το θέμα έθεσαν Πολυζώη και Δούρος στο περιφερειακό συμβούλιο
Του Ηλία Τσίγκα
Για μια φορά ακόμα επανέκαμψε στο προσκήνιο το ζήτημα της φοίτησης των μαθητών της Πολυδρόσου.....
στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός Φωκίδας κι ειδικότερα στην Αμφίκλεια.
Το θέμα αυτό σοβεί εδώ και αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν, γονείς από τη Σουβάλα δηλώνουν κατά εικονικό τρόπο πως είναι κάτοικοι της Αμφίκλειας, προκειμένου τα παιδιά τους να φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της φθιωτικής κωμόπολης και όχι στις αντίστοιχες μονάδες της Γραβιάς, όπως και υπαγορεύει ο νόμος, συντείνοντας με τον τρόπο αυτό στην μαθητική αποψίλωση του Γυμνασίου και του Λυκείου Γραβιάς, το οποίο τελεί εν κινδύνω ακόμα και να κλείσει, λόγω έλλειψης μαθητών.
Από την άλλη, ο λόγος της επιλογής αυτής των κατοίκων της Πολυδρόσου αποδίδεται στην καλύτερη ποιότητα, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, των σχολείων στην Αμφίκλεια, αλλά και η ύπαρξη οργανωμένων φροντιστηρίων εκεί.
Το θέμα έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου η Νίκη Πολυζώη, συνεπικουρούμενη από το Χρήστο Δούρο. “Πρόκειται για παρανομία! Οι κάτοικοι στην Πολύδροσο κάνουν ψευδείς δηλώσεις κατοικίας στην Αμφίκλεια. Η Περιφέρεια δεν πρέπει να συνηγορεί επ ουδενί στην υλοποίηση μιας παρανομίας”, σημείωσε η σύμβουλος από την Ιτέα.
“Η Περιφέρεια είναι ξεκάθαρη επ αυτού. Μεταφέρουμε μόνο μαθητές από την Πολύδροσο και τα γύρω χωριά προς τη Γραβιά”, ήταν η θέση της περιφερειακής Αρχής. 

8 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΥΗΜΕΡΕΙΑ ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η Κ.ΠΟΛΥΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣ. ΔΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΑΛΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΡΑΒΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ;ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΦΘΙΟΤΙΔΑ ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΗ ΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ;ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΛΩΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΑΥΤΟ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.ΕΝΑΣ/ΜΙΑ ΓΟΝΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με την δυνατότητα ευχέρειας στην επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν εφτιαξε επι Χουντας το Γυμνασιο Λυκειο στην Γραβια ο Μακαρεζος οι Γραβισιοι και Καστελλιοτες πηγαιναν σχολειο στην Αμφικλεια τωρα ας βρουν χωρια να τους στηριξουν .Οταν εκλεισε το Γυμνασιο στην Πολυδροσο ολοι τριβανε τα χερια τους για τα παιδια που θα υποδεχονταν στα σχολεια της περιοχης και εγιναν πιονια του καθενος .Ας αναλογιστει λοιπον ο καθενας τις ευθυνες του.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. NA ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΡΑΛΟ ΣΤΗΝ ΓΡΑΒΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σχολείο της Πολυδροσου το έκλεισαν οι ίδιοι οι Σουβαλιωτες που πήραν απο μόνοι τους τα παιδιά τους και τα πήγαιναν Αμφίκλεια για καλύτερα. Αυτό το ξέρουν όλοι. Τα παιδιά του Μπραλου βάση νομοθεσίας και όχι παρανομα οπως νομιζουν μερικοί πηγαίνουν νόμιμα στο σχολείο της Γραβιας. Αυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΜΠΡΑΛΟ Ή ΑΠΟ ΠΑΥΛΙΑΝΗ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗ ΓΡΑΒΙΑ; ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ; ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ; ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΑΓΝΟΙΑ.

      Διαγραφή
  7. Με τον ίδιο τρόπο που μεταφέρονται τα παιδιά από το Μπραλο και την Παυλιανη στη Γραβιά, από την Αραχωβα στην Αμφισσα έτσι με τον ίδιο τρόπο μεταφέρονται από Πολύδροσο Αμφίκλεια. Αυτό φυσικά δεν συμφέρει κανέναν να το αναφέρει αλλά ήρθε η στιγμή να ανακαινιστουν όλα αυτά, αφού κάποιοι κύριοι αδιαφορούν για το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό κομμάτι. Σε μια χώρα πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή