Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Λάρισα: Ιερέας κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε 60χρονη γιατί πήρε δεύτερο αντίδωρο


Ο ιερέας, τελείωσε το τρίτο κεφάλαιο από το ευαγγέλιο του Λουκά, κράτησε τον στίχο :" χων δύο χιτνας μεταδότω τ μ χοντι, κα χων βρώματα μοίως ποιείτω", έκανε τη λειτουργία του, απηύθυνε το κήρυγμα αγάπης στο χριστεπώνυμο πλήθος και στην απληστία της πιστής να ζητήσει παραπάνω βρώματα, τιμώρησε την ύβρη της με μπουνιές και ξεμαλλιάσματα, υποδεχόμενος τον χρόνο αγνός και καθάριος.
Μετανοείτε αγνώμονες και πλεονέκτες! ....
Εν Λαρίση, 4.1.2020
Σάλος έχει προκληθεί στη Λάρισα μετά από καταγγελία για χειροδικία ιερέα εις βάρους 60χρονης.
Συγκεκριμένα, ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της Μητρόπολης Λάρισας θα κληθεί από βδομάδα να δώσει εξηγήσεις ο 48χρονος εφημέριος συνοικιακού ναού της Λάρισας, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ενοριτών χειροδίκησε αναίτια εις βάρος της γυναίκας.
Το περιστατικό που έφερε στο «φως» η εφημερίδα «Ελευθερία», έλαβε χώρα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όταν ιερέας και επίτροπος με την ολοκλήρωση της Θείας λειτουργίας –κάτω από συνθήκες που θα διερευνηθούν– λογομάχησαν με την πιστή και ο εφημέριος όχι μόνο έχασε την ψυχραιμία του, αλλά και χειροδίκησε σε βάρος της 60χρονης.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, αντικείμενο της λογομαχίας ήταν το… δεύτερο αντίδωρο που πήρε η πιστή. Μάλιστα, οι καταγγελίες θέλουν τον Ιερέα να τη χαστουκίζει, να την τραβά από τα μαλλιά, να την χτυπά στον τοίχο έξω από το προσκηνυτάρι, να τις αρπάζει τα αντίδωρα και να τα πετά κάτω.
Η γυναίκα, σύμφωνα με το onlarissa.gr, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας προκειμένου να υπάρξει και ιατρική γνωμάτευση για το συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου