Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Συνάντηση του Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κε


Συνεργασία εφ’ όλης της ύλης είχε ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως......
 
Συζητήθηκαν τα ζητήματα: της βιώσιμης λειτουργίας, μετά από την αξιολόγηση από την ανεξάρτητη αρχή που θα ιδρυθεί, του τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης που λειτουργεί από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος και του τμήματος που ανεστάλη η λειτουργία. Προωθείται άμεσα η στελέχωση του Τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με καθηγητές και εξασφαλίζονται, σύμφωνα με τις προβλέψεις του υφιστάμενου νόμου, οι φοιτητές που φοιτούν ήδη στο Τμήμα Τ.Ε.Ι. που καταργήθηκε. 
Επίσης, εξετάστηκε το ενδεχόμενο, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου, ίδρυσης ξενόγλωσσου τμήματος με βάση το ευνοϊκό πλαίσιο που θα προτείνει σύντομα η Κυβέρνηση. Συζητήθηκαν ακόμη, με σκοπό να προωθηθούν: η επιπλέον μοριοδότηση ως παροχή κινήτρου σε Γυμνάσια και Λύκεια άγονων περιοχών, όπως είναι το Λιδορίκι, έτσι ώστε να μη συμβεί ξανά το φαινόμενο που παρατηρήθηκε φέτος, καθώς και η ίδρυση τομέα Ναυτιλίας στο ΕΠΑΛ Άμφισσας, ειδικού εξεταστικού κέντρου παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και Γυμνασίου για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Για τα ζητήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο Βουλευτής θα έχει στο προσεχές διάστημα, με βάση τις κατευθύνσεις της Υπουργού, συνεργασία με την αρμόδια Υφυπουργό, κα Σοφία Ζαχαράκη. 

     Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα, Βουλευτή Φωκίδας
                                      Αν. Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου