Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Ρόζα Εσκενάζυ - ΧΟΡΕΨΕ ΜΟΥ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ ( Η καρδιά μου εσένα θέλει )



Μνήμη Ρόζας Εσκενάζυ.....💕
Η Ρόζα Εσκενάζυ: Ήταν διάσημη εβραία τραγουδίστρια του Ρεμπέτικου και της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Οι ηχογραφήσεις και οι εμφανίσεις της στα μουσικά κέντρα διήρκεσαν από τα τέλη της δεκαετίας του 1920 έως τη δεκαετία του 1970.....
Η Ρόζα Εσκενάζυ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των ετών 1883 - 1890 από γονείς Εβραίους, σεφαρδίτικης καταγωγής (Ισπανοεβραία). Το πραγματικό όνομά της ήταν Σάρα Σκενάζι. Γύρω στο 1900 η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Δέκα χρόνια αργότερα και παρά τις αντιρρήσεις των γονιών της, η Ρόζα ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία ως χορεύτρια σε θέατρα και κέντρα διασκέδασης, ενώ σύντομα άρχισε και να τραγουδά, ελληνικά, τούρκικα και αρμένικα τραγούδια.

Ρόζα Εσκενάζυ - Χόρεψε μου τσιφτετέλι Πρόκειται μάλλον για παραδοσιακό τραγούδι ηχογραφημένο το 1955 στο όνομα του  Δημήτρη Μανίσαλη. Δίσκος Standard F-9124

Βιολί : Δημήτρης Μανίσαλης

Το Βίντεο είναι από την τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαστεφάνου "ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ " ΕΡΤ και δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο τραγούδι.

Αμάν γιάλα γιαλελέλι,χορεψέ μου τσιφτετέλι
Αμάν γιάλα γιαλελέλι,η καρδιά μου σένα θέλει

Έλα πια μην αργείς, κούκλα μου να με χαρείς
κούκλα μου να με χαρείς, έλα πια και μην αργείς

Χόρεψε μου χόρεψε μου, κι ότι θέλεις ζήτησε μου
τσιφτετέλι σα χορεύεις, με τρελαίνεις μαγεύεις.

Η Ρόζα Εσκενάζυ: Ήταν διάσημη εβραία τραγουδίστρια του Ρεμπέτικου και της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Οι ηχογραφήσεις και οι εμφανίσεις της στα μουσικά κέντρα διήρκεσαν από τα τέλη της δεκαετίας του 1920 έως τη δεκαετία του 1970.


https://el.wikipedia.org/wiki/Ρόζα_Εσ...

https://youtu.be/MSKwVDQe-h4

Αποποίηση: Το βίντεο δεν προορίζεται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.
Το ακουστικό περιεχόμενο δεν ανήκει σε εμένα και δεν έχω κέρδος από αυτό το βίντεο. Δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων του περιεχομένου. Είναι από την προσωπική μου συλλογή και είναι καθαρά για Διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου