Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Ο καιρός της εβδομάδας – Με καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά από την Τρίτη


Το κύμα κακοκαιρίας "ΔΙΔΩ" αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 9/12 και από τα νότια.....
 
Τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν τη "Διδώ" κατά το διήμερο Τρίτη 10/12 - Τετάρτη 11/12 θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές
χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι.
Αναλυτικά ο καιρός στην Ελλάδα των επόμενων 7 ημερών από την ΕΜΥ.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 09-12-2019
Βαθμιαία μεταβολή του καιρού από αργά το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα δυτικά αλλά και νότια τμήματα της χώρας και πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές.
Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Γρήγορα όμως θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 5 και τη νύχτα στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Αργά τη νύχτα πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αργά το βράδυ, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχταςκαι στις υπόλοιπες περιοχές. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί, από το βράδυ 4 με 5 και τη νύχτα στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα νότια θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αργά το βράδυ στην Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και πιθανώς τις δυτικές Κυκλάδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφορ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το βράδυ θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 10-12-2019
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Στην υπόλοιπη χώρα βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και νότια και σταδιακά έως τη νύχτα και στα υπόλοιπα.
Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 βαθμιαία 4 με 6, από το απόγευμα στα ανατολικά 7 και πιθανώς τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ.
Στα βόρεια από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11-12-2019
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια ημιορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια.
Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα νότια σε νότιους νοτιοδυτικούς με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 12-12-2019
Στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί στα νότια και από το βράδυ στα υπόλοιπα, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο.
Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Βαθμιαία οι άνεμοι στα ανατολικά θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-12-2019
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-12-2019
Με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία αναμένεται νέα πιθανή μεταβολή του καιρού με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου