Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου. .....

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Διαμαρτυρίες και Ερωτηματικά των κατοίκων της Πολυδρόσου για την μετακίνηση του Ιερέα


Με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδας, μετακινείται ο Ιερέας Παπακώστας από την ενορία Πολυδρόσου στην ενορία Λιλαίας.....

Τοπικοί φορείς και κάτοικοι της Πολυδρόσου, διαμαρτύρονται για την απόφαση της μετακίνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι προσπάθησαν να συναντήσουν τον Μητροπολίτη Φωκίδας, για να ενημερωθούν και να του μεταφέρουν τις απόψεις τους.
Όμως επικαλούμενος φόρτο εργασίας ο Μητροπολίτης, δεν τους δέχτηκε.
Πολλές εκδοχές διαρρέουν στο χωριό για την μετακίνηση του Ιερέα.
Άλλες αναφέρουν για ΄΄ διοικητική μετακίνηση΄΄ και άλλες για ΄΄αντιπαραγωγικότητα της ενορίας΄΄.
Δεδομένου ότι η μετακίνηση θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι ετοιμάζουν επιστολή διαμαρτυρίας με πολλές υπογραφές.

5 σχόλια:

  1. ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΗ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΡΙΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΗ ΦΘΙΟΤΙΔΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ.ΕΛΕΟΣ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΟΥΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΤΑ ΞΩΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ)ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟΣΟ;ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.Υ.Γ.ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν γράφεις ανταποδοτικότητα της ενορίας εννοείς ότι δεν πήγαινε η εκκλησία της Σουβάλας χρήματα-έσοδα στην Μητρόπολη Φωκίδας ή πήγαινε λιγότερα απ ότι περίμεναν ?
    Όσο για παπά αν τελικά φύγει λέμε άν... ο Παπακώστας να είσαι σίγουρος 7.25 ότι θα φέρουν αμέσως γιατί το "μαγαζί" είναι γωνία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλείσανε το αστυνομικό τμήμα τίποτα μούγκα στη στρούγκα, κλείσανε το ταχυδρομείο τίποτα μούγκα στη στρούγκα ,κλείσανε το Γυμνάσιο τίποτα μούγκα στη στρούγκα, γιατρός έρχεται στη χάση και στη φέξη τίποτα μούγκα στη στρούγκα, μεταθέτουν τον Παπά ( δεν ξέρω για ποιο λόγο και κακώς αν ο άνθρωπος κάνει καλά τη δουλειά του) γίνεται χαμούλης μαθαίνω μαζεύονται υπογραφές ,μπράβο βρε άντε να ξεκουνηθούμε λιγάκι ...Αλλά μην ανησυχείτε όπως και να έχει το σχολείο μπορεί κάποια στιγμή να κλείσει γιατρό μπορεί να μην έχουμε παπά θα έχουμε σίγουρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΠΟΣΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΥΤΕ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ (ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΨΙΑ Ή ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΠΑΠΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ Υ.Γ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΧΝΟΣ/Η ΘΑΜΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι δημόσιοι λειτουργοί πρέπει να υπηρετούν όπου τους καλεί το καθήκον. Όταν μετατίθεται ένας στρατιωτικός ή δημόσιος υπάλληλος πρέπει να ξεσηκωθεί η τοπική κοινωνία. Εξ άλλου στις εκκλησίες ευλογούμε τον Κύριο ανεξαρτήτως του λειτουργού.
    Έκτός αν υπάρχουν πράγματι άλλοι λόγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή