Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση του Δημάρχου Δελφών με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φωκίδας «Η προεκλογική μας δέσμευση για πλήρη διαφάνεια γίνεται πράξη»



Συνάντηση με εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας πραγματοποίησε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής......
Στη συζήτηση που έλαβε χώρα κατατέθηκαν προτάσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ ο κ. Ταγκαλής περιέγραψε και το σχεδιασμό της νέας Διοίκησης του Δήμου σε καίρια ζητήματα που αφορούν τον εμπορικό-επαγγελματικό κόσμο της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα αναλύθηκε από το Δήμαρχο το σχέδιο βάσει του οποίου θα γίνονται οι προμήθειες του Δήμου Δελφών από εδώ και στο εξής, έχοντας ως κύριο στόχο αφενός την πλήρη διαφάνεια, και αφετέρου τον τερματισμό της εύνοιας κάποιων επαγγελματιών εις βάρος συναδέλφων τους. Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο κ. Ταγκαλής στους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, ο Δήμος Δελφών για κάθε προμήθειά του θα αναρτά δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος προς κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία, ζητώντας την κατάθεση αντίστοιχης προσφοράς. Άμεση ενημέρωση για τις προμήθειες θα έχουν όλοι όσοι θα έχουν εγγραφεί στο Μητρώο προμηθευτών του Δήμου, καθιστώντας τη διαδικασία απολύτως διαφανή και δίκαιη, ενώ η εγγραφή θα πραγματοποιείται διαμέσου της ιστοσελίδας του Δήμου Δελφών (www.dimosdelfon.gr). Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου να ενημερώσουν τα μέλη τους, ενώ προτάθηκε και θα εξεταστεί η διασύνδεση των ιστοσελίδων των δύο φορέων για την άμεση μεταφορά της πληροφορίας.

Στην ατζέντα της συζήτησης ετέθη το «2ο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Yale για το ελαιόλαδο και την υγεία» (2nd International Yale Symposium on Olive Oil and Health), το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 4 Δεκεμβρίου 2019 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, το πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» (Open Malls), στο οποίο ο Δήμος Δελφών έχει ενταχθεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φωκίδας, καθώς και το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής του Δήμου.

Για τη συνάντηση ο Δήμαρχος Δελφών κ. Π. Ταγκαλής δήλωσε : «Ο Δήμος Δελφών θέλει δίπλα του όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, αλλά και το σύνολο των φορέων του. Οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις για πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος γίνονται πράξη, προς όφελος του υγιούς ανταγωνισμού των επαγγελματιών αλλά και προς το συμφέρον του Δήμου μας, άρα και του συνόλου των δημοτών του. Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν για να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη και ήδη τα πρώτα δείγματα αυτής της μετάβασης είναι ορατά».

Το παρών στη συνάντηση από την πλευρά του Επιμελητηρίου Φωκίδας έδωσαν ο Πρόεδρός του κ. Βασίλης Αυγερινός, ο Ά' Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Κουλός, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γεώργιος Πολυζώης και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Κούκος.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου