Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Οι εργαζόμενοι της Π. Ε. Φωκίδας ζητάνε την άμεση εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Οι εργαζόμενοι της Π. Ε. Φωκίδας ζητάμε την άμεση εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 
Από τον Ιούνιο του 2018 (ΦΕΚ 2358/Β/20-6-2018) τέθηκε σε ισχύ η Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) για τη ρύθμιση των όρων και συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Β Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, .....
μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου (Υπουργείο Εσωτερικών) και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.). Με την από 15 Μαρτίου 2019 τροποποίηση της Ε.Σ.Σ.Ε. (ΦΕΚ 1052/Β/29-3-2019), αντιμετωπίστηκαν παρερμηνείες και παραλείψεις και εν γένει ζητήματα, που δεν μπορούσαν να επιλυθούν με έκδοση εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών. Έγιναν έτσι ξεκάθαρα τα ζητήματα που αφορούσαν στην έννοια της «πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης», της «περιστασιακής απασχόλησης».
Παρά το γεγονός ότι:
·         Η παραπάνω Συλλογική Σύμβαση αντιμετωπίζει θέματα συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων και συμμετοχής τους στα συνδικαλιστικά όργανα. Δεν προβλέπει ρυθμίσεις μισθολογικού περιεχομένου και όρων αμοιβής του προσωπικού.
·         Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στο δημόσιο τομέα προβλέπει ότι «οι κανονιστικοί όροι της συλλογικής σύμβασης εργασίας έχουν άμεση και αναγκαστική ισχύ» (άρθρο 7 παρ. 1  Ν.1876/90).
·         Έχουν περάσει 18 μήνες από έναρξη ισχύος της Ε.Σ.Σ.Ε.
Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή Μπακογιάννη, αγνόησε τα επανειλημμένα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των εργαζομένων και δεν προχώρησε στην εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η νέα περιφερειακή αρχή Σπανού συνεχίζει την ίδια παρελκυστική τακτική. Το αίτημα των εκπροσώπων των εργαζομένων για συνάντηση μαζί του, παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και δύο βδομάδες. Η απάντησή του σε σχετική ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι είναι σύνθετο ζήτημα και περιμένει τη συγκρότηση της νέας ΕΝ.Π.Ε. για να εξεταστεί το θέμα, κάθε άλλο παρά πρόθεση εφαρμογής της ΕΣΣΕ δείχνει.
Ζητάμε το αυτονόητο, το κανονικό
Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου άμεσα όπως γίνεται σε όλα στα σύγχρονα κράτη
Ζητάμε και διεκδικούμε την άμεση εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου