Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Η Βαρβάρα Βελέντζα:ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝ. ΜΑΡΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ


O   Γιάννης Μαρρές  με τη στάση ζωής του  έδειξε  περίτρανα την αγάπη του για το χωριό του. Από το σπίτι του Μαρρέ πέρασαν επώνυμοι ποιητές και λογοτέχνες,.....
  αλλά αυτοί που ανεβοκατέβαιναν  την πέτρινη σκάλα του σπιτιού του ήταν οι απλοί Σουβαλιώτες  του μόχθου και της εργασίας αγράμματοι άνθρωποι που πήγαιναν στον Μαρρέ για να τον συμβουλευτούν  για την όποια  δυσκολία  πέρναγαν  στο σπίτι τους. Του έλεγαν τα οικογενειακά τους προβλήματα τα βάσανά τους και για όλους είχε έναν καλό και  παρηγορητικό λόγο.
 Ο Μαρρές  ήταν  αυτός που θα  συμβούλευε τα νέα ζευγάρια να μην διαλύσουν την οικογένειά τους αν έφταναν στα άκρα, ήταν αυτός  που έμπαινε στη μέση και τελείωναν τα προξενειά με τον καλύτερο τρόπο αν τα χάλαγαν για μισό στρέμμα χωράφι, ήταν αυτός που συμπλήρωνε μια απλή αίτηση και ήταν αυτός που θα έκανε μάθημα σε κάποιον μαθητή που δεν είχε ο πατέρας του να τον πάει φροντιστήριο. Ήταν αυτός  που στέριωνε θέατρο για τους μαθητές και πρόβαλλε παραέξω το χωριό μας μέσω της ΕΡΤ μέσω της γνωριμίας του με τον Νίκο Μπαζάνια.    Η τελευταία του επιθυμία και προσφορά αγάπης  ήταν το σπίτι του να δοθεί στο δήμο Παρνασσού  πράγμα που έκανε η πιστή σύντροφός του Τασσούλα. 
Τώρα αν ο τότε Δήμος Παρνασσού και νυν Δελφών στάθηκε ανάξιος στο να αξιοποιήσει το σπίτι  είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Σε όλους υπάρχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.  Αυτό όμως που δεν μπορώ να δεχτώ  είναι να κάνουν μικροπολιτική με αυτό το ζήτημα   όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί ή δεν έχουν ασχοληθεί με αυτό. Τώρα όμως  έχουμε  άλλη δημοτική διοίκηση , θα περίμενα λοιπόν   να βγει  επίσημα  ο Αντιδήμαρχος μας και η Πρόεδρος μας  η συγκεκριμένη  ξέρει κι αρκετά καλά  την υπόθεση μιας και ήταν και μέλος της (Επιτροπής για το σπίτι του Μαρρέ)  και να κάνουν μια  επίσημη ενημέρωση για το τι έγινε, ποιοι ψήφισαν  γιατί δεν ψήφισαν και γιατί? ,  τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…… 
Και τέλος για να σταματήσουν  τα μεταξύ μας υπονοούμενα  και  τα σχόλια του κώλου από προσωπική μου πείρα σας μεταφέρω πως ποτέ ο Μαρρές  δεν κατονόμασε  αυτούς που ανέβαιναν τα σκαλιά της αστυνομίας και τον έστελναν στη (Γυάρο μ ένα πόδι) όχι μόνο δεν τους κατανόμασε  αλλά τους βοήθησε κιόλας όταν του ζήτησαν τη βοήθειά του,  ήθελε την ενότητα του χωριού κι όχι το διχασμό, η αντιπαράθεσή του  ήταν πάντα με επιχειρήματα και πάντα στον αέρα χωρίς να κρύβεται.   
ΥΓ: Κι επειδή ήμουν αυτή που βοήθησα τη θειά Τασσούλα να  κάνει τη δωρεά  νιώθω μεγάλη ντροπή γι αυτό που συμβαίνει,  αν μου ξαναζητούσε τη βοήθεια μου θα της έλεγα το σπίτι να το δώριζε σε μια φτωχή οικογένεια για να βάλλει μέσα το κεφάλι της. Και ναι  είναι ανάγκη  το σπίτι να γίνει και να στεγαστεί εκεί η λαογραφική στέγη που όπου να ναι θα βρεθεί  στο δρόμο  ή μήπως και αυτό δεν είναι προτεραιότητα για το χωριό?? 
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ- ΤΖΙΒΑΡΑ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΓΚΑΛΗ) 
Με ντροπή με όλα αυτά που συμβαίνουν 
Βελέντζα Βαρβάρα  ανηψιά του Μαρρέ εξ αγχιστείας…  

4 σχόλια:

  1. ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ ΜΩΡΕ !!!! ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ !!!
    Αλλα δεν ντραπηκατε τοτε που βαζατε φαρδια - πλατια την υπογραφη σας να παει εξορια θα ντραπειτε τωρα ???
    Και μην καμωνεστε τους ανηξερους , σας καιει η μεγαλη του αποφαση να κανει πραξη την ιδεολογια του !!!!!
    ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙΕΙ !!!
    Αλλα στις μερες μας
    " Δεν πρεπει να πετας την καρδια σου στα σκυλια
    τα σκυλια θελουν κοκκαλα .-"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΡΒΑΡΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ.....4 Οκτωβρίου 2019 στις 12:58 μ.μ.

    ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ, ΠΟΥ ΔΩΡΗΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.
    https://polydrososparnassou.blogspot.com/2014/12/blog-post_340.html


    ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΡΔΕΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΡΕ. Άν πέσει το σπίτι πως κάποιοι θα ξεπλύνουν την ντροπή τους? Δεν έχει γίνει απολύτως μα απολύτως τίποτε μέχρι σήμερα για την στοιχειώδη συντήρηση του.

    https://polydrososparnassou.blogspot.com/2016/02/blog-post_620.html#more


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και να σκεφθεις οτι αυτο το σπιτι εχει χαρακτηρισθει ως το "μοναδικο εναπομειναν αυθεντικο αγροτοσπιτο " ολων των παραπαρνασσιων Δημων με την μελετη του εθνικου δρυμου Παρνασσου και εχει γινει νομος του κρατους. Αληθεια τον Λαογραφικο δεν τον ενδιαφερει το θεμα ?
    Γιατι αραγε ποιει την νησσα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή