Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Καθαρισμός πέτρινου γεφυριού Κομοπυλίου Δαδίου


Με πρωτοβουλία της Κοινότητος Αμφικλείας και με τη συμβολή του Δήμου Αμφικλείας-Ελατείας έγινε καθαρισμός του πέτρινου γεφυριού του Δαδιού στο Κομοπύλη από φερτά υλικά,.....
όπως χώματα, κλαδιά, σκουπίδια και άλλα αντικείμενα, που η παρουσία τους εκεί προσέβαλε στο έπακρο το εμβληματικό αυτό Μνημείο της Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Δαδιού.
Σύντομα το γεφύρι αυτό θα ελεγχθεί από ειδικούς για τη στατικότητά του, ώστε να χρησιμοποιείται με ασφάλεια από τους Δαδιώτες αγρότες της ευρυτέρας περιοχής των Άνω Καλυβίων Δαδίου. 
Πέραν, όμως, των παραπάνω ενεργειών θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν οι αγρότες της περιοχής, που χρησιμοποιούν το γεφύρι για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, ώστε να κρατούν τον περιβάλλοντα χώρο αυτού καθαρό από σκουπίδια, μπάζα και κλαδιά, καθώς και να αποφεύγουν τη διέλευση βαρέων οχημάτων πάνω από το γεφύρι αναλογιζόμενοι ότι αυτό είχε κατασκευασθεί από τους προγόνους τους με παλαιές προδιαγραφές και για μικρά φορτία.

Πριν τον καθαρισμό


Μετά τον καθαρισμό



https://filistordadioudrimias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου