Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΈΤΟΥΣ 2019. Του Παναγιώτη Δημάκη


Μεγάλη μέρα η 28η Οκτωβρίου 1940, χαίρει το Έθνος των Ελλήνων, χαίρουν οι Έλληνες, πού ενωμένο, αυτή την φορά, προμάχησε, στον αγώνα κατά των φασιστών επιδρομέων, στα βουνά και στα λαγκάδια τής Αλβανίας,....
 δίδοντας σκληρό μάθημα, στους αλαζόνες εχθρούς, αλλά και το παράδειγμα, στους τρομαγμένους και υστερόβουλους συμμάχους.

Σήμερα είναι η μέρα, πού τιμάται και αποτιμάται η θυσία, όσων εστοιχίσθησαν και χάρισαν τα νιάτα τους, για τα ιδανικά, πού οι πρόγονοι μας, ανέδειξαν και εκείνοι ανεδείχθησαν, διαφύλαξαν και παρέδωσαν, ως κοινωνικά στηρίγματα.
Τιμή και δόξα, όχι μόνον στους πεσόντες, αλλά και σ' όσους, έλαβαν μέρος, αφήνοντας οικογένειες και παιδιά, δικαιούνται μερίδιο.
Η κοιλάδα τού Κηφισού, απ' άκρο σ άκρου, μετέσχε, με κληρωτούς και επίστρατους, με τα νιάτα και την ορμή τους, αλλά και πρακτικά, με την γνώση τού ιππικού πολέμου, μάχης ή μεταφορών.
Η σημερινή αναφορά, σ αυτό ακριβώς σκοπεύει, στην επαναφορά, στην οριζόντια κοινή μνήμη, πρόσωπα και πράγματα, πού βρίσκονται, στην σκιά τής ιστορίας, γι αυτό θα εστιάσουμε, στο πρόσωπο, ενός έντιμου και διακεκριμένου πολίτη, τής Ελάτειας, τού Δημ. Αρ. Κατσούλα, λοχία τού Ιππικού, αλλά και δραστήριου, διοικητικού, κοινωνικού και αντιστασιακού στελέχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου