Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

4ος και τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος, το MyKTEO Φθινοπωρινό Ράλλυ στην Ιτέα Φωκίδας

Του Δημήτρη Ρούμελη
Επιστροφή στα Ακροπολικά χώματα για τους συμμετέχοντες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ χώματος. Το σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτέμβρη με έδρα την Ιτέα.....
θα διεξαχθεί ο 4ος και τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος, το MyKTEO Φθινοπωρινό Ράλλυ.
Το αγωνιστικό σκέλος είναι αποκλειστικά την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ενώ το προηγούμενο βράδυ,του Σαββάτου, θα διεξαχθεί στην κεντρική προβλήτα της Ιτέας η πανηγυρική εκκίνηση στις 20:30 όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στους αγωνιζόμενους και τα οχήματα. Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 ειδικές διαδρομές. Πρόκειται για διαδρομές τα ονόματα των οποίων ξυπνούν μνήμες σε θεατές και αγωνιζομένους μιας και αποτελούσαν τον πυρήνα του Ράλλυ Ακρόπολις τις περασμένες δεκαετίες. Αγία Ευθυμία, Καρούτες και Άμφισσα θα αποτελέσουν το πεδίο βολής για τα συνολικά 57 πληρώματα που αναμένονται να παρουσιαστούν το Σάββατο στην Ιτεά. Ο αγώνας διεξάγεται από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) υπο την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.


Πρωταγωνιστές του αγώνα φυσικά, τα πληρώματα που κυνηγούν την διάκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. 
Η μάχη για τον τίτλο είναι ανοιχτή μεταξύ των Γίωργου Κεχαγιά-Μάριου Τσαούσογλου και Γιάννη Μπαντούνα-Κώστα Σούκουλη. 
Με Ford Fiesta R5 και Mitsubishi Lancer Evolution 6 αντίστοιχα, θα προσπαθήσουν το κάθε πλήρωμα από την πλευρά του να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν τον τίτλο το μεσημέρι της Κυριακής.
Παρ’ όλα αυτά, το έργο τους δεν θα είναι καθόλου εύκολο μιας και την κατάσταση «περιπλέκουν» κάποιες έκτακτες εμφανίσεις. Πιο συγκεκριμένα, αξιοσημείωτη η επιστροφή του πρωταθλητή του 1999, Γιάννη Παπαδημητρίου με τον πολύπειρο Allan Harryman στο δεξί κάθισμα του Skoda Fabia R5 Evo της Ουγγρικής Eurosol Racing Team. Το πλήρωμα με πολυετή εμπειρία στους αγώνες είναι δεδομένο πως θα δυσκολέψει τους διεκδικητές του τίτλου μιας και αναμένεται να παλέψει για την νίκη.
Ακόμη δυο ξεχωριστές παρουσίες με αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας R5 είναι οι Ιορδάνης Σερδερίδης-Fred Miclotte με Fabia R5 και οι Γιάννης & Βαγγέλης Ακράτος με 208 R5. Οι πρώτοι έρχονται από το Βέλγιο μιας και ο Έλληνας οδηγός αγαπά ιδιαίτερα τις ελληνικές ειδικές και συμμετέχει με κάθε ευκαιρία.

Οι δεύτεροι έρχονται στην Ιτέα για πρώτη φορά με ένα τέτοιο αυτοκίνητο για να ευχαριστηθούν αυτό το νέο «όπλο» που θα έχουν στη διαθέση τους με την περιποίηση της Ιταλικής Delta Rally Team, έπειτα από την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορια των δικίνητων οχημάτων με το 208 R2 από τον προηγούμενο κιόλας αγώνα. Την 5αδα των κορυφαίων αυτοκινήτων κλείνουν οι Γιώργος Βασιλάκης-Νίκος Μουζάκης, με τον οδηγό να εμφανίζει διαρκή και ραγδαία βελτίωση αφού εγκλιματίζεται όλο και περισσότερο στο Ford Fiesta R5.  
Περνώντας στην κατηγορία των πιο γήινων κατασκεύων συναντάμε πληθώρα από Mitsubishi Evolution και Subaru Impreza διάφορων γενεών τα πληρώματα των οποίων θα προσπαθήσουν να κυνηγήσουν τα κορυφαία R5.  Οι Λαϊνόπουλος-Κολοτούρος με Subaru Impreza 555, οι Θεοχαρόπουλος-Κότσαλης με Evo 9 και οι Τσαπέκης-Πετρόπουλος διεκδίκουν με αξιώσεις καλές θέσεις στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος μετά από την συνεχή τους παρουσία σε όλους τους προηγούμενους αγώνες του θεσμού.
Παρ’ όλα αυτά, το έργο τους θα δυσκολέψουν αρκετά πληρώματα με λιγότερο συχνή παρουσία αλλά με καλά δείγματα. Οι Ισμαήλος-Μπακλώρης με
Evo 9 και την τεχνική υποστήριξη της Evolution Motor Car  επιστρέφουν στα χώματα που αρέσουν στον νεαρό οδηγό και μαζι με τους Χαλιβελάκη-Τριανταφυλλίδη (Evo 9) και
Τζέμο-Παναγιωτούνη (Ενο 8) αναμένονται να βρεθούν ψηλά στην κατάταξη του αγώνα και να προσφέρουν θέαμα.


Στα δικίνητα αυτοκίνητα έχουμε επίσης πολλές αξιόλογες συμμετοχές με την σημαντικότερη λόγω τοπικού ενδιαφέροντος να είναι αυτή των Αναγνωστάκου-Κακαλη. Ο οδήγος από την Ιτέα και ο συνοδηγός από την Ερατείνη θα συνεργαστούν για πρώτη φορά και με όπλο τους το 208 R5 της Evolution Motor Car θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την νίκη στην κατηγορία και μια καλή θέση στη γενικη κατάταξη. Βασικοί τους αντίπαλοι, οι Μποζιονέλος-Παναρίτης έρχονται από το Άργος στην Ιτέα για να δώσουν θέαμα με το θηριώδες Ford Escort MK2, σε όσους τυχερούς βρεθούν στο βουνό την Κυριακή.
Φυσικά, είναι πολλές ακόμη οι ποιοτικές συμμετοχές και όλα δείχνουν πως θα έχουμε τον καλύτερο αγώνα εντός συνόρων εδώ και αρκετά χρόνια. Ο αγώνας διεξάγεται φυσικά με την βοήθεια όλων τον τοπικών υπηρεσιών και των σωμάτων ασφαλείας. Στα συνημμένα θα βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες για το αγωνιστικό σκέλος του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου