Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ Ποιες διακοπές; Ή βλέποντας τα πλοία να αναχωρούν!


 Έως και το καλοκαίρι του 2011 οι εργαζόμενοι, αλλά και οι συνταξιούχοι, είχαμε τη δυνατότητα να πάμε διακοπές μιας και οι εισφορές που καταβάλαμε όλα τα χρόνια του εργάσιμού μας βίου στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ),.....
έρχονταν ανταποδοτικά να καλύψουν κάποιες από αυτές τις ανάγκες μας.      
    Έτσι οι διακοπές που στην αρχή των προγραμμάτων αυτού του οργανισμού μπορούσαν να είναι πραγματικότητα σχεδόν ανα έτος, λίγο πριν την κατάργησή του (το 2012) έγινε ανα τριετία και μάλιστα με τέτοιους όρους που αποκλείονταν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες συνταξιούχων. 
Και ήρθε η κυβέρνηση Παπαδήμου που στηρίχθηκε από τα "λαοφιλή" κόμματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. και κατάργησε τον Οργανισμό αυτόν μαζί με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας βάζοντας στο χέρι τα αποθεματικά τους ύψους 8δις ευρώ!!!  
Χρήματα αποκλειστικά καταβαλλόμενα από το μόχθο των εργαζομένων!!! 
Αυτό το έγκλημα συνεχίστηκε και επι ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να βλέπουμε σήμερα τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat που μας λένε «ότι οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε ούτε διακοπές μίας εβδομάδας».
    Συγκεκριμένα, τo 51% των Ελλήνων άνω των 16 ετών δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να κάνει διακοπές μιας εβδομάδας το 2018, έναντι μέσου όρου 28,3% στην ΕΕ, όντας μία από τις χώρες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά κατοίκων που δεν ταξίδεψαν για οικονομικούς λόγους. Μάλιστα, σύμφωνα με τη eurostat, η χώρα μας είναι το μοναδικό μέλος της ΕΕ που παρουσίασε αύξηση του ποσοστού κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία πενταετία, από 49% το 2013 σε 51% το 2018. Την πρώτη βέβαια (και με διαφορά) θέση κατέχουμε εμείς οι συνταξιούχοι που όλα αυτά τα χρόνια μειώθηκαν τα εισοδήματά μας πάνω από 55% (Μειώσεις συντάξεων 40%-45%, αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης 10-15%,φορολογία - ΕΝΦΙΑ και αυξήσεις σε ΔΕΗ, ύδρευση, τηλεφωνία κλπ 20 – 40%).
    Μπορεί τις τελευταίες μέρες να πανηγυρίζει κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης για την τουριστική ανάπτυξη και την πληρότητα των ξενοδοχείων, προβάλλοντας εικόνες από τις αναχωρήσεις πλοίων, αλλά όλα αυτά ΔΕΝ ΑΦΟΡΑΝ ΕΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.
    Από το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του τότε συλλόγου εργαζομένων στον ΟΕΕ,  μαζί με τον οργανισμό καταργήθηκαν και 4.000.000 διανυκτερεύσεις ανα χρονιά που αντιστοιχούσαν στα κουτσουρεμένα «εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού». Επίσης καταργήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις και άλλες τόσες για κουπόνια αγοράς βιβλίων.
    Δεν μας θέλει μόνο φτωχούς αυτό το σύστημα. Μας θέλει χωρίς αναψυχή, χωρίς παιδεία, χωρίς πρόσβαση στον πολιτισμό. Αν προσθέσουμε ότι μας έχουν κόψει και την πρόσβαση στην υγεία με ένα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, χωρίς ΙΚΑ, χωρίς γιατρούς (παρά μόνο ιδιώτες), με πανάκριβα φάρμακα, τότε μπορούμε να πούμε ότι δεν μας θέλουν και εν ζωή!!!
   Εμείς παρ όλα αυτά επιμένουμε. Και να ζούμε και να ελπίζουμε.
   Την ελπίδα μας την στηρίζουμε στους αγώνες που έρχονται. Κρατάμε λοιπόν τις δυνάμεις μας για το Φθινόπωρο, γιατί το νόμο Κατρούγκαλου μπορεί η κυβέρνηση να λέει πως θα τον αλλάξει αλλά το νέο ασφαλιστικό προβλέπεται να είναι ακόμη ποιο ζημιογόνο για εργαζόμενους και συνταξιούχους.
    Καλή δύναμη για καλή συνέχεια και ακόμη καλλίτερο, αγωνιστικό Φθινόπωρο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου