Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Η νέα Δημοτική Αρχή στο Δήμο Δελφών Ποιοι αναλαμβάνουν θεματικές και χωρικές αντιδημαρχίες, και ποιοι τις καίριες θέσεις σε οργανισμούς και επιτροπές


Επιλογή Ταγκαλή οι πρώτοι στη σταυροδοσία κάθε δημοτικής ενότητας να καταλάβουν τις θέσεις των αντιδημάρχων. Συνδυασμός έμπειρων και νεοεκλεγέντων η νέα εκτελεστική επιτροπή.....

Έτοιμη να αναλάβει τις τύχες του δήμου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι η νέα δημοτική Αρχή, όπως αυτή προέκυψε μετά τη διπλή εκλογική αναμέτρηση πριν από τρεις μήνες. 
Ο Παναγιώτης Ταγκαλής έχει ήδη ορίσει τις καίριες αιρετές θέσεις έχοντας επιλέξει ένα κράμα παλιών και έμπειρων στα της αυτοδιοίκησης στελεχών με νέα πρόσωπα που κέρδισαν την εμπιστοσύνη των δημοτών στις 26 Μαίου. Απόφαση που αφ ενός συμπλέει με τη λογική συγκερασμού νιάτων και εμπειρίας του νέου δημάρχου και που αφ ετέρου υπαγορεύεται από την εξ αντικειμένου μεγάλη ανανέωση που χαρακτήρισε το συνδυασμό της «Επιλογής Ευθύνης» στις πρόσφατες εκλογές.
Πρώτο βήμα η ορκωμοσία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου στις επτά και μισή το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας. 
Στη συνέχεια, και ειδικότερα στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο «κυβερνητικό» σχήμα από το νέο ένοικο του δημαρχιακού μεγάρου της πλατείας Κεχαγιά, ενώ η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων είναι η Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Τέλος, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου θα εκλεγεί το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, με νέα Πρόεδρο την Χρύσα (Σωσώ) Πονήρη-Σεγδίτσα.
Στρατηγική επιλογή του νέου Δημάρχου αποτέλεσε η ανάθεση των αντιδημαρχιών στους πρωτεύσαντες ανά δημοτική ενότητα στην σταυροδοσία, πλην δύο εξαιρέσεων στη βορειοανατολική Φωκίδα.
Στη Δ.Ε. Παρνασσού Αντιδήμαρχος αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Κούσουλας, λόγω επαγγελματικής αδυναμίας, τουλάχιστον κατά την πρώτη διετία, πλήρους ανταπόκρισης με τα καθήκοντα αυτά του Θανάση Αδαμάκου, ενώ στη Δ.Ε. Γραβιάς ο δημοτικός σύμβουλος που εξελέγη από την παράταξη Ταγκαλή θα είναι εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή ευθύνης του αυτή.
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας και παράλληλα Αντιδήμαρχος Οικονομικών θα είναι ο Νίκος Λουπάκος, όπως σας έχουμε ενημερώσει προ καιρού. Ομόλογός του της Ιτέας θα είναι ο Τοπογράφος-Μηχανικός Γιώργος Τσατσαρώνης, ο οποίος θα αναλάβει και το θεματικό πεδίο των τεχνικών υπηρεσιών και της πολεοδομίας. Ο θύμιος Γρίβας θα είναι ο επικεφαλής της Δ.Ε. Γαλαξιδίου, ενώ αναλαμβάνει και τον τομέα του αθλητισμού, καθώς έχει άμεση σχέση με το συγκεκριμένο χώρο ως Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γαλαξιδίου.
Η Χρύσα Σεγκούνη θα ανακοινωθεί ως Αντιδήμαρχος στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ θα είναι και Αντιδήμαρχος της Δ.Ε.Δελφών. Ο Χάρης Αγαπητός, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, που θα είναι Αντιδήμαρχος στους Καλλιείς, θα αναλάβει την Διεύθυνση Περιβάλλοντος, της οποίας ωστόσο μέρος του αντικείμενου της θα κατατμηθεί σε χωρικές και θεματικές αρμοδιότητες άλλων «χαρτοφυλακίων», καθώς ο Π. Ταγκαλής θεωρεί ότι η σημερινή συγκεντρωτική δομή της συνιστά ένα «υπερυπουργείο» δύσκαμπτο και μοιραία αναποτελεσματικό, προσδοκώντας να δώσει ευελιξία στις αρμοδιότητες της διεύθυνσης αυτής.
Ο Βσγγέλης Κούσουλας από την Δ.Ε. Παρνασσού θα έχει και τα καθήκοντα της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλιείας & Κτηνοτροφίας, ενώ τέλος ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δεσφίνας Στάθης Μαντζώρος θα είναι εκείνος που με την εμπειρία του θα κληθεί να προστρέξει την δημοτική Αρχή στο ζήτημα των απορριμάτων, του κατασκευαζόμενου ΧΥΤΥ στο Βαρτό καθώς και άλλων συναφών θεμάτων.
Ένας ακόμα από την παλιά φρουρά των αυτοδιοικητικών της Φωκίδας θα αναλάβει τη νευραλγική θέση του Γενικού Γραμματέα του δήμου. Ο λόγος για τον πρώην Δήμαρχο Δελφών (Φεβρουάριος-Αύγουστος 2014), πρώην Δήμαρχο Γραβιάς (κατά την «καποδιστριακή» εποχή της αυτοδιοίκησης) και πρώην Αντιδήμαρχο Θανάση Μανανά.
Ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, σύμβουλος Δ.Ε. Άμφισσας, θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), ενώ ο επίσης σύμβουλος της Δ.Ε. Άμφισσας Νίκος Κατσικούλης θα είναι επικεφαλής ενός άλλου κρίσιμου τομέα, του Πολιτισμού-Τουρισμού, ως επικεφαλής του «Δικτύου» και της Επιτροπής Τουρισμού.
Συγκεντρωτικά, η νέα δημοτική Αρχή έχει ως εξής:
Δήμαρχος: Παναγιώτης Ταγκαλής
Γενικός Γραμματέας: Θανάσης Μανανάς
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Χρύσα (Σωσώ) Πονήρη-Σεγδίτσα
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας/ Οικονομικών: Νίκος Λουπάκος
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας/Τεχνικών Έργων: Γιώργος Τσατσαρώνης
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξιδίου/ Αθλητισμού: Θύμιος Γρίβας
Αντιδήμαρχος Δ.Ε Δελφών/ Κοινωνικής Πρόνοιας: Χρύσα Σεγκούνη
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δεσφίνας: Στάθης Μαντζώρος
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρνασσού/ Αγροτικής Ανάπτυξης: Βαγγέλης Κούσουλας
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Καλλιέων: Χάρης Αγαπητός/Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος
Πρόεδρος ΔΕΥΑ: Σωτήρης Σωτηρόπουλος
Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού: Νίκος Κατσικούλης

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ



3 σχόλια:

  1. Το κριτήριο για την επιλογή ενός αντιδημάρχου είναι πόσους σταυρούς πήρε .Ποιός μίλησε για ικανότητες, γνώσεις, εμπειρία. Ψιλά γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ψήφοι φίλε 12.07 είναι το πάν. Παντού και πάντα βλέπε στην κυβέρνηση Άδωνης στο ανάπτυξης, Κιλικίας στο υγείας .....γιατί να διαφέρει ο Ταγκαλης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΛΙ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΘΑ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή