Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Συνάντηση με το βουλευτή του νομού Φωκίδας κ. Μπούγα Ιωάννη είχε το Σωματείο Υπαλλήλων Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Άμφισσας.

Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της Ομοσπονδίας μας για συνάντηση των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων με τους κατά τόπους βουλευτές των νομών όπου και εδρεύουν Καταστήματα Κράτησης,.....
την Παρασκευή  26/07/2019, ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας κ.κ. Κυριαζής Νικόλαος και Νότης Θεόδωρος αντίστοιχα, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Σωματείου υπαλλήλων της Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Α’ τύπου Άμφισσας,  είχαν συνάντηση με τον βουλευτή του νομού μας κ. Μπούγα Ιωάννη για να συζητήσουν θέματα που άπτονται της φύσης της εργασίας των Εξωτερικών Φρουρών αλλά και όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ενσωμάτωση της Αντεγκληματικής Πολιτικής και κατά συνέπεια του χώρου των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, κράτησε περίπου 1 ώρα και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα οι συνάδερφοι προσπάθησαν να αναπτύξουν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την υπηρεσία μας.
Στην συνομιλία δόθηκε μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποτελεσματικότατη παρουσία της Εξωτερικής Φρουράς επί σχεδόν 20 χρόνια στην φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης αλλά και στις μεταγωγές και φυλάξεις πάσης φύσεως επικινδυνότητας κρατουμένων ανά την Επικράτεια.
Συζητήθηκε επίσης ο πυλώνας των θεσμικών διεκδικήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εξωτερικών φρουρών που έχει να κάνει: 
  • με την ενίσχυση του προσωπικού  της υπηρεσίας επ’ αγαθώ της ασφάλειας της ευρύτερης κοινωνίας λόγω της παράλληλης  αποδέσμευσης αστυνομικών υπαλλήλων που αυτή τη στιγμή εκτελούν αλλότρια καθήκοντα,
  • με την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας, αναλαμβάνοντας όλα τα καθήκοντα που απορρέουν από τον ιδρυτικό της νόμο. 
Εκτενής αναφορά επίσης έγινε, αναλύοντας λεπτομερώς το αδιαπραγμάτευτο ρόλο της παρουσίας που θα πρέπει να συνεχίσει να έχει η υπηρεσία της Εξωτερικής Φρούρησης, στα υπό σύσταση Καταστήματα κράτησης Γ’ τύπου.
Ο κ. Μπούγας ήταν γνώστης του συνόλου των θεμάτων που συζητήθηκαν, ενώ παράλληλα μας διαβεβαίωσε πως θα είναι αρωγός σε κάθε διεκδίκηση που είναι προς το καλό του κοινωνικού συνόλου. 
Στο περιθώριο της συνάντησης επιδόθηκε αναλυτικό υπόμνημα της Ομοσπονδίας μας με το σύνολο των θέσεων μας ως υπηρεσία, ένα συνοπτικό υπόμνημα του Σωματείου μας σε σχέση με τα υπό σύσταση Καταστήματα Γ΄ τύπου,  ενώ το Σωματείο μας χάρισε στον κ. Μπούγα μία εικόνα της Παναγίας, με την ευχή να του χαρίζει υγεία και να έχει μια παραγωγική, επιτυχημένη και γόνιμη θητεία για το καλό του τόπου μας αλλά και της πατρίδας μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου