Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Γιατί ο Τσουβάλας;...

Η ανακοίνωση των γενικών γραμματέων έκρυβε πλήθος εκπλήξεων. Θετικών και αρνητικών. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει η...

επιλογή του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Μια επιλογή η οποία συγκέντρωσε πλήθος αρνητικών σχολίων εντός της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό γιατί ο κ. Τσουβάλας κουβαλάει ένα εξόχως αρνητικό φορτίο στην πλάτη του: Την τραγωδία στο Μάτι.

Αρκετοί είναι αυτοί που απευθύνουν ήδη ερωτήματα προς την ηγεσία του υπουργείου για την ορθότητα της επιλογής:

Ήταν ή δεν ήταν αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ο κ. Τσουβάλας όταν σημειώθηκε η τραγωδία στο Μάτι; Όταν οι αστυνομικοί δεν ήξεραν τι να απαντήσουν στους απεγνωσμένους πολίτες που έσπαγαν τα τηλέφωνα στο κέντρο καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια γιατί καιγόταν τα σπίτια τους και απειλούνταν οι ζωές τους.
Ήταν ή δεν ήταν ο κ. Τσουβάλας σε εκείνη την κυβερνητική σύσκεψη τη νύχτα της πύρινης λαίλαπας και «δήλωνε υπερήφανος για την Ελληνική Αστυνομία», ενώ κάηκαν 102 άνθρωποι;
Καρατομήθηκε ή όχι άρον – άρον μαζί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής στην επαύριο της τραγωδίας;
Ποια είναι η στόχευση της συγκεκριμένης κυβερνητικής επιλογής;
Μάλιστα τότε η Νέα Δημοκρατία είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τα εξής: «Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση, - με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας - προκαλεί μόνον οργή. Ανίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή επιλογή έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με τη ΝΔ στην κυριολεξία να …βράζει και τον ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζει!

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου που είχε δοθεί μετά την τραγωδία στο Μάτι:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου