Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΥΠΕΡΟΓΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΟΙΝΟΧΩΡΙ - ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


Λογαριασμοί που φτάνουν τα 1780 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι κάτοικοι του Οινοχωρίου της ΔΕ Γραβιάς – Δήμου Δελφών ( 58 κάτοικοι – απογραφή 2011).
Αυτό οφείλεται στην αδιαφορία του Δήμου και της ΔΕΥΑ – Δήμου Δελφών.....

Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Τοπ. Κοινότητας Ιωάννης Κασβής, οι υπέρογκοι λογαριασμοί οφείλονται  στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου οι οποίες δεν φρόντισαν να εφαρμόσουν αυτά που προβλέπονται στον κανονισμό ύδρευσης σχετικά με τις καταμετρήσεις.
Κανονισμός ύδρευσης στο Οινοχώρι υπάρχει από το 1993 και ορίζει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές, τον χρόνο μετρήσεων, και τις παρεχόμενες εκπτώσεις ή δωρεάν καταναλώσεις, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του ορεινού χωριού.
Με την αριθ. 134/2007 ο Δήμος Γραβιάς, στον οποίο εντάχθηκε το χωριό έγινε αναπροσαρμογή των τιμών χωρίς όμως άλλες αλλαγές.
Στο διάστημα, Σεπτεμβρίου του 2016 έως 26 Ιουνίου του 2018 δεν έγινε καμία καταμέτρηση παρά της σχετικές διαμαρτυρίες προφορικές και γραπτές του Προέδρου.
Η καθυστέρηση των 2 ετών έφερε εξωπραγματικές ενδείξεις που έφθαναν σε μερικές περιπτώσεις τα 3.000 cm3.
Δεδομένου ότι στις μετρήσεις δεν υπολογίζονται οι εκπτώσεις και οι δωρεάν καταναλώσεις οι κάτοικοι καλούνται να πληρώσουν 380, 500, κλπ. έως και 1780 ευρώ.
Ο κ. Κασβής δηλώνει ότι εάν οι αρμόδιοι δεν βρουν τρόπο επίλυσης του προβλήματος που δημιουργήθηκε με δική τους αποκλειστική ευθύνη θα ασκήσουν όλα τα δικαιώματα που τους παρέχει ο νόμος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου