Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Η Αλήθεια σε… δόσεις - του Νίκου Δρόλαπα


Κρύβονται Όλοι, χρόνια τώρα…!
     Ο αχός όμως ασταμάτητος, το… Βογγητό των Κληροδοτημάτων δεν λέει να σωπάσει!....

     Τα κακοδιαχειρίσθηκαν, τα χρεοκόπησαν, τα διέλυσαν, τα ξεπούλησαν, οι άνθρωποι που ( υποτίθεται ) …ανέλαβαν να τα αξιοποιήσουν προς κοινό όφελος, ή, τουλάχιστον, εκεί που τα οδήγησαν, να τα…σώσουν…
     Και είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τους ερωτούν οι Δημότες,  να πουν, τί παρέλαβαν στον Δήμο και τί παρέδωσαν, τί παρέλαβαν στην Νομαρχία και νυν Αντιπεριφέρεια και τί παρέδωσαν, τί παρέλαβαν από τα Κληροδοτήματά και τί παρέδωσαν. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Απάντηση καμιά. Τίποτα στο φως.
      Αρέσκονται όμως να λένε, ειρωνικά όσο και παραπλανητικά, ότι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με ‘’σκληρή δουλειά’’, δαπανώντας πολύτιμο χρόνο και ( άκουσον – άκουσον ) και «χρήματα από τη τσέπη τους »...! , θα τρελαθούμε στο τέλος….  
      Αντί απαντήσεων, αυτοί που τολμούν να τους απευθύνουν δημόσια ερωτήματα,  δέχονται ύβρεις και εκδικητικές ενέργειες χωρίς έλεος, για να σταματήσουν την αποκάλυψη της αλήθειας. Τώρα όμως, η αλήθεια σιγά-σιγά αναδύεται, με δυσκολία, σε δόσεις,, σαν να της έχουν μπετονιάρει τα πόδια για να μείνει στο βυθό…
      Σε λίγο όμως,  το…’’τραίνο’’… φεύγει στις ΩΧ-τώ… ταξίδι για τη Θεσσαλία.  Ένα βαγόνι σχεδόν γεμάτο. Οι κενές θέσεις αναμένουν όσους κινούν τα νήματα, υποσκάπτουν την έρευνα και συγκαλύπτουν καταστάσεις….
     Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι που σιωπούν, συνυπεύθυνοι σε μεγάλο βαθμό, που παρακολουθούν τα συμβαίνοντα από απόσταση ασφαλείας, δεν εγγίζουν τα θέματα αυτά, δεν σπάνε αυγά, γιατί περιμένουν αδιαταράκτως να ξανακαθίσουν στις καρέκλες προς… απόλαυση των προνομίων της εξουσίας…και μόνον, χωρίς καμία προσφορά, χωρίς κανένα αγώνα για τον τόπο.
      Η αναχώρηση  για Λάρισα θα γίνει τη Τρίτη το πρωϊ, 25 Ιουνίου.     
      Μεταβαίνει προς απολογία η εκλεκτή ελίτ…του τόπου, οι πρώην Δήμαρχοι, των περιόδων από 2006 και μετά, ο απερχόμενος και μέχρι τώρα Δήμαρχος, ο νομικός σύμβουλος των Κληροδοτημάτων και όλα τα μέλη των Διαχειριστικών Επιτροπών των περιόδων αυτών. Και έπεται η συνέχεια….
     Θα καταθέσουν ενώπιον του Συμβουλίου Δημοσίων Περιουσιών – Κληροδοτημάτων της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας της οποίας Προΐσταται Δικαστική Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
     Δημότες της Άμφισσας, οι οποίοι έχουν προφανέστατα έννομο συμφέρον αφού τα κληροδοτήματα της Άμφισσας αποτελούν δημόσια κοινή περιουσία των Δημοτών, ζήτησαν να έχουν και αυτοί τον λόγο κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ώστε να ακουστούν οι απόψεις των. Το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Θα παραστούν όμως και θα επαναδιατυπώσουν το αίτημά τους.
      Τι νόημα όμως είχε μία αμφιλεγόμενη κίνηση του απερχόμενου  κ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος έσπευσε να παραιτηθεί, χωρίς όμως να…παραιτηθεί από όλα τα Κοινωφελή Ιδρύματα ;  όταν ο ίδιος αναφέρει συγχρόνως ότι θα παραμείνει στις θέσεις του μέχρι τη λήξη της θητείας του ( 31-08-2019 ) ,  κάτι που, ούτως ή άλλως μοιραία θα γινόταν ;
     Πού απηύθυνε τη προειδοποίηση αυτή ;  και για ποιό λόγο ; μήπως για να… συγκινήσει το Συμβούλιο εν όψει της απολογίας του ;  Ίδωμεν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου