Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Ο ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ ΓΑΙΔΑΡΟΣ "ΜΑΡΙΖΑ" και ... "Αυτό θα μας φάει τον Έλληνα / Ο Έλληνας τον Έλληνα / Και δεν το συζητώ / Το έδενα το έλυνα / Κι αφού το ...." ΒΙΝΤΕΟ


Στο βίντεο,  παρουσιάζονται εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν της οικονομικής κρίσης, εμφανίζεται η Ελλάδα  σαν μια χώρα όπου ....
 ..
η Χρυσή Αυγή αλωνίζει, όπου υπάρχουν μόνο συσσίτια για τους ανθρώπους που υποφέρουν από πείνα, όπου οι αυτοκτονίες των απελπισμένων διαδέχονται η μία την άλλη και όπου εμφανίζονται οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας να προκαλούν, με δηλώσεις όπως το «Μαζί τα φάγαμε» του Θόδωρου Πάγκαλου.
Τις εικόνες συνοδεύει και ένα τραγούδι που έχει γράψει ο Σταμάτης Κραουνάκης και ερμηνεύει η Άννα Παναγιωτοπούλου, με τίτλο «Ο Έλληνας», όπου οι στόχοι «σκορδοκαΐλα» μας και «σκασίλα μας» καθώς και το «τιμή μας και καμάρι μας» συνοδεύουν τις εικόνες  πολιτικών  για το δράμα που βιώνει ο ελληνικός λαός. 
Στη διάρκεια του ολιγόλεπτου βίντεο  μεταξύ των άλλων  εμφανίζεται και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με υπότιτλο, ότι ήταν μικρό παιδί και ταυτόχρονα..... πολιτικός εξόριστος!
Στο τέλος, ο  δικτάτορας Παπαδόπουλος,  εμφανίζεται ξαφνικά και τον χειροκροτά ο κόσμος. Ακολουθούν εικόνες από διαδηλώσεις τις οποίες διαλύει η αστυνομία, καθώς και εικόνες του Βέμπερ με τον  στίχο περί.... "φιλελλήνων" να ακούγεται ως μουσική υπόκρουση.
Και το βίντεο καταλήγει με τον στίχο "κοιτάχτε την ξεφτίλα μας, σκορδοκαΐλα μας"
Στην αρχή και στο τέλος του βίντεο εμφανίζονται και πλάνα από μία ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Ο πεισματάρης γάιδαρος» ( Ο γάιδαρος Μαρίζα από την γνωστή ταινία μικρού μήκους του Κ. Κρυστάλλη ), υπονοώντας ότι ο γάιδαρος που υπομένει τα πάντα θα επαναστατήσει όπως συμβαίνει και στο τέλος της ταινίας, αφού τον απελευθερώνει το αφεντικό του και χορεύουν χαρούμενοι μαζί…
Το βίντεο που έπαιξε στην ΕΡΤ (και οι στίχοι  του  τραγουδιού  του  Κραουνάκη )



Αυτό θα μας φάει τον Έλληνα
Ο Έλληνας τον Έλληνα
Και δεν το συζητώ
Το έδενα το έλυνα
Κι αφού το ξεδιέλυνα
Θα κανιβαλιστώ

Μιλάνε τ’ αυτοδύναμα
Παράνομα κι αδύναμα
Τα δυο τοις εκατό
Στη χώρα που φυτρώσαμε
Οικόπεδα κληρώσαμε
Στο παρελθόν πληρώσαμε
Μεγάλο ποσοστό

Γι’ αυτό κι εμείς ξεφτίλα μας
Σκασίλα μας
Σκορδοκαΐλα μας
Σκασίλα μας
Μοιράζουμε τα φύλλα μας
Σκασίλα μας
Κοιτάχτε την ξεφτίλα μας

Τιμή μας και καμάρι μας
Σκασίλα μας
Και ποιος την χάρη μας
σκασίλα μας
Πουλάμε στο παζάρι μας
Σκασίλα μας
Και λάθος και σωστό

Αυτό θα μας φάει τον Έλληνα
Ο Έλληνας τον Έλληνα
Σκουπίδι στο σωρό
Κι αφού το ξεδιέλυνα
Θα βρω `κανα φιλέλληνα
Να δώσω το μωρό

Γιατί γαμώ την τρέλα μου
Φωτιά στην φουστανέλα μου
Βαριέμαι να μετρώ
Πόσα παιδάκια μόνα τους
Στα τέλη του αιώνα τους
φορέσαν στον αγώνα τους
Τα ρούχα του ρετρό


ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ  ΚΑΙ  ΤΗΝ 4ΛΕΠΤΗ ΤΑΙΝΙΑ  ΤΟΥ  ΚΡΥΣΤΑΛΗ  " Ο ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ ΓΑΙΔΑΡΟΣ  ΜΑΡΙΖΑ " ΠΟΥ   ΣΤΟ YOUTUBE  ΕΧΕΙ 6. 030. 168 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ !!!.


Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου