Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΟΥΤΟΣΠΗΛΙΑ - ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Το Σάββατο λοιπόν 18 /5 οι σύλλογοι:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ "Η ΕΣΤΙΑ" , ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ", ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ", ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ, ΣΑΧΟΠ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ), ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
Διοργάνωσαν πεζοπορία για την Μπαρουτοσπηλιά.


ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΠΑΡΟΥΤΟΣΠΗΛΙΑ 
Ερχόμενοι από τη Λιλαία, σταματάμε στο σημείο που θα συναντήσουμε το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής και στρίβουμε αριστερά για να μπούμε στο χωματόδρομο που ξεκινά ακριβώς στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Στο σημείο αυτό υπάρχει ταμπέλα του Δασαρχείου Άμφισσας με ένδειξη «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΜΠΑΡΟΥΤΟΣΠΗΛΙΑ».
Από εκεί ξεκινά ανηφορικό αλλά πανέμορφο μονοπάτι που κινείται στη δεξιά πλευρά του φαραγγιού. Το μονοπάτι είναι άνετο και ευδιάκριτο και οδηγεί μετά από 1:30 – 2:00 περίπου ώρες πεζοπορίας στην περίφημη, επιβλητική και μυστηριώδη Μπαρουτοσπηλιά, μία από τις μεγαλύτερες των Ελληνικών Σπηλαίων.

ΜΠΑΡΟΥΤΟΣΠΗΛΙΑ
Στην είσοδο, υπάρχει μια τεράστια κεντρική αίθουσα, με απίστευτο ύψος οροφής, μεγάλο πλάτος αλλά και βάθος καθώς και μία άλλη, επίσης πολύ μεγάλη αίθουσα, στα αριστερά μας. Η Μπαρουτοσπηλιά είναι γεμάτη με λιθωματικες λεκάνες, κυρίως στα αριστερά της κεντρικής αίθουσας, που σχηματίζουν επίπεδα θυμίζοντας τεράστιες κολυμπήθρες, καθώς και υπέροχοι σταλαγμιτικούς σχηματισμούς που δεν χορταίνει κανείς να χαζεύει.
Βγαίνοντας μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα 

Δείτε υπέροχες φωτογραφίες από τον Στάθη Ματαρά, έναν από τους πολύ λίγους  που συμμετείχαν στην πορεία.





























1 σχόλιο:

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΛΙΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟΛΑΤΑΣ? ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΜΑΡΙΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή