Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Αμπελώνες Παρνασσού - ARGYRIOU WINERY: ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ στα οινοποιεία 18 & 19 Μαΐου 2019


Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2019 το Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου 12:00μ.μ -20:00μ.μ στο χώρο του ξενώνα στο Πολύδροσο Φωκίδας. Κρασί, μουσική και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Σας περιμένουμε!....
Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες», η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μέλη τους. Οι «Ανοιχτές Πόρτες» είναι η μεγαλύτερη ετήσια γιορτή για το κρασί και τα οινοποιεία, ένα Σαββατοκύριακο ανοιχτό στο κοινό, με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Είσοδος: Ελεύθερη

ARGYRIOU WINERY
Ο Νίκος Αργυρίου γεννήθηκε στην Πολύδροσο Παρνασσού και η ενασχόληση της οικογένειάς του ήταν τα αγροτοκτηνοτροφικά.
Η αγάπη του Νίκου Αργυρίου για το καλό κρασί και η γνώση του για την αγροτική παραγωγή δημιούργησαν τους πρώτους αμπελώνες το 1998. Μέχρι σήμερα η συνολική έκταση έχει φτάσει τα 310 στρέμματα, που αρκούν για να καλύπτουν τη δημιουργία των κρασιών του κτήματος αποκλειστικά από ιδιόκτητους αμπελώνες. Οι Αμπελώνες Παρνασσού δημιουργήθηκαν το 2003, όποτε έγινε και η πρώτη οινοποίηση των κρασιών του κτήματος. Στην απόφαση αυτή συνέβαλαν κατά ένα μεγάλο βαθμό οι κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής του Παρνασσού, που είναι κατάλληλες για την καλλιέργεια όχι μόνο Ελληνικών αλλά και διεθνών ποικιλιών που φέρνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.
Την αγάπη του και το μεράκι του για το κρασί ο οινοπαραγωγός έχει μεταδώσει και στην οικογένειά του, που στηρίζει την προσπάθεια αυτή, όπως επίσης και σε όσους συνεργάζονται με το κτήμα.
Επειδή το οινοποιείο δεν είναι επισκέψιμο προς το παρόν, δημιουργήθηκε μία πρότυπη οινοτουριστική μονάδα στην Πολύδροσο, η οποία λειτουργείται από τα μέλη της οικογένειας Αργυρίου και δίνει την δυνατότητα στους εκδρομείς αφενός να δοκιμάσουν την ποικιλία των κρασιών του κτήματος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ξενώνα (κελάρι), και αφετέρου να διαμείνουν στην Πολύδροσο απολαμβάνοντας την τοπική κουζίνα, όπως επίσης και τις διάφορες δραστηριότητες που απλόχερα προσφέρει η περιοχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου