Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ! ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟN ? "Να μας στείλουν οι Ελληνες την Τρόικα "ζητά το Γερμανικό SPIEGEL !


Ενώ η Γερμανική βιομηχανία έχει μπει σε φάση ύφεσης και καθώς η ελληνική οικονομία παρουσιάζει ανάπτυξη, αναφέρει το Σπίγκελ   ίσως πρέπει "να στείλει η Ελλάδα την τρόικα σε μας".  Σχολιάζοντας  την  πολιτική λιτότητας  του Σόιμπλε ....

 ο Τόμας Φρίκε, αρθρογράφος του περιοδικού Spiegel και  με αφορμή το γεγονός ότι   η γερμανική βιομηχανία έχει μπει σε φάση ύφεσης  αναρωτιέται: «Ενώ η άλλοτε περίφημη βιομηχανία μας κατευθύνεται όλο και βαθύτερα προς την κρίση, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται όλο και περισσότερο. Eίμαστε καλά;».

 «Τι καιροί ήταν και εκείνοι, όταν μπορούσαμε ακόμα θυμωμένα να πούμε στους Έλληνες ότι δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα στην οικονομία. Παρά μόνο ότι παράγουν ελιές και ότι έχουν ένα αποτυχημένο κράτος. Οτι πρέπει νοικοκυρευτούν όπως εμείς, αν υποτεθεί ότι μπορούν να το κάνουν, διότι προτιμούν να λιάζονται. Και ότι στην πραγματικότητα κάνουν συνεχώς τεχνάσματα. Όπως προέκυψε από τα προπύργια της γερμανικής σκέψης (όπως η εφημερίδα Bild). Όχι και να τολμήσουν κι από πάνω να καθορίζουν μόνοι τους τι είναι καλό γι αυτούς. Οχι με μας, διότι το χρήμα το έχουμε εμείς. Και διότι εμείς απλώς είμαστε καλύτεροι» αναφέρει.

Και σχολιάζει, όπως διαβάζουμε στο Nonews.....

»Είναι αρκετά ανόητα αυτά. Μόνο που απειλούνται ακόμα τα χειρότερα, τώρα που η μόλις λίγο πριν ακμάζουσα γερμανική βιομηχανία μπαίνει σε ύφεση και οι εταίροι από το “αποτυχημένο κράτος” Ελλάδα ανακοινώνουν σοβαρά ακμάζουσες συναλλαγές. Eίμαστε καλά;»

Μάθημα από την Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Γερμανό αρθρογράφο, η Γερμανία «θα ήταν χρήσιμο να μάθει γρήγορα από αυτό. Πριν να πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από τους Έλληνες, εάν συνεχίσουμε έτσι».

«Δεν πρόκειται για αστείο», εξηγεί. «Τουλάχιστον, αναφορικά με τις τελευταίες τάσεις. Η παραγωγή της γερμανικής βιομηχανίας συρρικνώνεται εδώ και μήνες, το Φεβρουάριο υπήρξαν θεαματικά λιγότερες παραγγελίες κατά 8,2% από ό,τι το προηγούμενο έτος. Και η πτώση φαίνεται πως επιταχύνεται».

O.T

1 σχόλιο:

  1. Μεϊμαράκης: Τιμητική για τη χώρα η πρόταση υποψηφιότητας Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης14 Απριλίου 2019 στις 6:42 μ.μ.

    ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ...

    Τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω, δεν αποτελεί τιμή για τη χώρα η πρόταση 33 ευρωβουλευτών από 16 χώρες για απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους Τσίπρα-Ζάεφ;

    Η δημοσιοποίησή της εν μέσω προεκλογικής περιόδου δημιουργεί την εντύπωση ότι ίσως είναι εκ του πονηρού. Όμως η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιοδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή