Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Ο Γιώργος Δελιχάς, υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων με τη Λαϊκή Συσπείρωση - Για την άρδευση του κάμπου Ανθήλης - Ροδίτσας Δήμου Λαμιέων


Με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα προβλήματα άρδευσης στην περιοχή Ανθήλης και Ροδίτσας ο Γιώργος Δελιχάς, υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων με τη Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε τα παρακάτω:....

 Ο κάμπος της Ανθήλης και της Ροδίτσας αποτελούν μια ιδιαίτερα παραγωγική αγροτική περιοχή, όπου κυριαρχούν οι υδροβόρες καλλιέργειες ρυζιού και βαμβακιού.

 Ωστόσο συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα της καλλιέργειας. Αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς του.

   Η βασική αιτία των οξυμένων προβλημάτων που βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Ανθήλης, Ροδίτσας και σε ολόκληρο το Δήμο Λαμιέων είναι η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής(ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια πολιτική, που -από την εποχή της ΕΟΚ ακόμα- είχε ως στόχο, να μειώσει τον αγροτικό πληθυσμό και την αγροτική παραγωγή της χώρας μας, προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου.

   Τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδέχθηκαν και εφάρμοσαν τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή κυβέρνηση. Τις υπηρέτησαν επίσης με ευλάβεια οι διοικήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων.

   Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απουσία έργων υποδομής που θα μπορούσαν να  συμβάλλουν στη βελτίωση των καλλιεργητικών συνθηκών και της παραγωγικότητας της γης, καθώς και στη μείωση του κόστους παραγωγής.

   Τα προβλήματα στην άρδευση στην περιοχή της Ανθήλης και της Ροδίτσας δεν αποτελούν σημερινό ζήτημα. Είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς καμία ουσιαστική ενέργεια για την επίλυσή τους, παρά τα "παχιά" λόγια πρωθυπουργών, υπουργών, περιφερειαρχών και δημάρχων. Παρά τις υποσχέσεις για κατασκευή λιμνοδεξαμενών και κλειστού δικτύου άρδευσης.

   Η υποχρηματοδότηση και τα λειτουργικά προβλήματα των ΤΟΕΒ επιδεινώνουν την κατάσταση. Το κόστος για την άντληση υδάτων στα ρυζοχώραφα είναι ιδιαίτερα υψηλό. Η διαχείριση της άρδευσης εξελίσσεται σε μια ιδιωτική υπόθεση και πρωτοβουλία. Τα μεγάλα οδικά και σιδηροδρομικά έργα, ο περιβόητος "μεριστής" δημιούργησαν επιπλέον ζητήματα που παραμένουν ακόμη άλυτα.

  Ως Λαϊκή Συσπείρωση Λαμιέων δώσαμε και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αγροτική παραγωγή. 

  Διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την κατασκευή υποδομών στον αγροτικό τομέα που θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό των δικτύων άρδευσης και στην αρτιότερη διαχείριση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, μέσα από ένα συγκεκριμένο και συνολικό σχεδιασμό. Που θα συμβάλουν στη μείωση του κόστους και την αύξηση της παραγωγής.

   Διεκδικούμε επίσης έργα αγροτικής οδοποιίας, αλλά και μέτρα ελάφρυνσης των μικρομεσαίων αγροτών από την δυσβάστακτη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, την υψηλή τιμή των εφοδίων και του πετρελαίου, τη διασφάλιση της τιμής του προϊόντος, την προστασία από τους εμπόρους και τους μεσάζοντες.

   Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες της Ανθήλης, της Ροδίτσας και ολόκληρου του Δήμου Λαμιέων, που στενάζουν κάτω από την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται, να αξιοποιήσουν την πείρα και τα συμπεράσματα που έβγαλαν όλα αυτά τα χρόνια. Να σταθούν απέναντι στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα κόμματα και τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις που τις αποδέχονται και τις υλοποιούν.

   Τους καλούμε, μπροστά στις τριπλές εκλογές του Μάη, αλλά και στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, να στηρίξουν με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και τη Βουλή, τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

  Να δυναμώσει η φωνή της αγροτιάς και των εργαζομένων παντού. Να δυναμώσει η πάλη και ο ταξικός αγώνας για ένα καλύτερο αύριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου