Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ 1η ΜΑΗ 2019


ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ στις 10:30πμ στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα
Συνάδελφοι,συναδέλφισσες.....

Με τη συμμετοχή μας στην απεργία της 1ης Μάη τιμούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες, τους πρωτοπόρους αγωνιστές, που θυσίασαν τη ζωή τους για τα συμφέροντα και τα δίκια της τάξης μας.
Βροντοφωνάζουμε
την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Για έναν κόσμο, όπου οι εργάτες θα μπορούν να κουμαντάρουν τον πλούτο που παράγουν για λογαριασμό των δικών τους αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, που θωρακίζουν την κερδοφορία τους πάνω στα συντρίμμια της ζωής των εργατικών, λαϊκών οικογενειών.
Συνάδελφοι,συναδέλφισσες
Ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο των Δημοτικών, Περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών. Βλέπουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης, των κομμάτων του κεφαλαίου, να ξαναστήσουν τις παγίδες τους για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια στα μέτρα που τους βολεύει από τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης που στηρίζουν. Θέλουν να ενισχύσουν τον αντεργατικό τους μηχανισμό ώστε την επόμενη των εκλογών να συνεχίσουν να επιτίθενται στη ζωή μας.
Είναι εξοργιστικό να ακούμε τους κυβερνώντες, σημερινούς και προηγούμενους, από τα μπαλκόνια να κάνουν εξαγγελίες νέων «παραμυθιών» και να παρουσιάζονται ως προοδευτικοί, νοικοκύρηδες, φιλολαϊκοί και λίγο – πολύ αγνοί, εγγυητές για ένα «καλύτερο μέλλον» για εμάς τους εργάτες. Λες και δεν είναι αυτοί που ψήφισαν από κοινού εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα, μνημόνια, που έκοψαν συντάξεις και μισθούς, που έχουν λύσει τα χέρια της εργοδοσίας να γεμίζει τα θησαυροφυλάκια της από την εκμετάλλευση φθηνής εργατικής δύναμης.
Όμως η πραγματικότητα για την λαϊκή οικογένεια είναι διαφορετική από αυτή που μας παρουσιάζουν στη μεταμνημονιακή εποχή. Η πραγματικότητα είναι η μεθόδευση των απολύσεων στα μεταλλεία βωξίτη της IMERYS, οι δεκάδες εργαζόμενες στα μεγάλα ξενοδοχεία των Δελφών με τους μισθούς πείνας τη δουλειά μέρα - νύχτα χωρίς ρεπό, οι εργάτες και οι εργάτριες στα ψάρια της μεγάλης «ευεργέτιδας» εταιρίας « Ιχθυοκαλλιέργειές Γαλαξιδίου» που περιμένουν πάνω από το τηλέφωνο για να μάθουν πότε και τι ώρα θα ξεκινήσουν την εργασία τους, είναι οι συμβασιούχοι στους δήμους και την περιφέρεια- εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας-εργαζόμενοι με «ημερομηνία λήξης». Είναι οι χιλιοτσεκουρωμένες συντάξεις, οι περικοπές στην Υγεία, την παιδεία κπλ.
Εμείς οι εργάτες έχουμε πλέον την πείρα και με τη στάση μας και τις επιλογές μας, δεν πρέπει να τους εξοπλίσουμε με όπλα για να συνεχίσουν να μας επιτίθενται από την επόμενη μέρα των εκλογών.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κούφιες υποσχέσεις της κυβέρνησης, των κομμάτων και των εκλεκτών τους, που στηρίζουν το κεφάλαιο και τα συμφέροντά του.
Καμία κυβέρνηση, κανένα κόμμα, που προσκυνούν με ευλάβεια την ΕΕ των μονοπωλίων, της φτώχειας και της ανεργίας για τους λαούς της και τους δολοφονικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να εγγυηθεί για τα δικά μας «θέλω». Αυτοί υπηρετούν το κεφάλαιο, που τους επιβραβεύει και τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν την ίδια πολιτική.
Εμείς οι εργάτες πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας, να στηριχτούμε στη δύναμη του αγώνα μας βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.
ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ – ΟΛΑ ΚΑΤΑΧΤΙΟΥΝΤΑΙ.
Αυτό μας διδάσκει η ιστορική πείρα των αγώνων της εργατικής τάξης.
Να ενισχύσουμε την ταξική προοπτική των αγώνων, παραμερίζοντας τη λογική που θέλει το εργατικό κίνημα έρμαιο της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.
Η μάχη που δίνεται αυτή την περίοδο με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που θέλει να νομιμοποιήσει μέσα στα συνδικάτα την παρουσία της εργοδοσίας, συνδέεται με τον αγώνα για ένα εργατικό κίνημα μαχητικό, ταξικά προσανατολισμένο, ικανό να αντιμετωπίσει και να νικήσει στον πόλεμο που διεξάγεται με το κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το υπηρετούν. Για συνδικάτα που θα παλεύουν για τα συμφέροντα των εργατών και δεν θα είναι κλακαδόροι των κυβερνήσεων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η ιστορία των αγώνων της τάξης μας δείχνει ότι οι εργάτες βρέθηκαν κερδισμένοι όταν απέρριψαν τα καλέσματα συμβιβασμού και συναίνεσης, όταν δεν ξεγελάστηκαν από ψευτοδιλήμματα και υποσχέσεις, όταν αντιμετώπισαν αποφασιστικά τις δυσκολίες με όπλο τον αγώνα τους και την πίστη τους ότι οι εργάτες μπορούν να τα καταφέρουν.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες, να σταθούμε δίπλα-δίπλα στον αγώνα που συνδέεται με το σήμερα και το αύριο των οικογενειών μας.
Να φανούμε αντάξιοι της ιστορικής παρακαταθήκης των αγώνων της τάξης μας επικυρώνοντας στην πράξη με τη συμμετοχή μας τη θέλησή μας να επιβάλλουμε με την πάλη μας τις λύσεις και την προοπτική που έχουμε ανάγκη.
Σε αυτόν τον αγώνα έχουμε καθήκον να δηλώσουμε όλοι «ΠΑΡΩΝ».
ΖΗΤΩ η Εργατική Πρωτομαγιά!
ΖΗΤΩ η πάλη των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!
ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ στις 10:30πμ στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου