Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Μια νέα εποχή για το Νοσοκομείο Άμφισσας! Χαρακτηρίστηκε Άγονο Α’ Σε επόμενο νομοσχέδιο η αύξηση κλινών


Την Τετάρτη 6/3 ολοκληρώθηκε η ψήφιση του ν/σχεδίου του Υπουργείου Υγείας όπου στο άρθρο 138 χαρακτηρίζεται το Νοσοκομείο Άμφισσας ως Άγονο Α’.....
Η ισχύς του νόμου αρχίζει από τη δημοσίευση του στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.
 Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιούνται οικονομικά και υπηρεσιακά κίνητρα για την προσέλκυση και παραμονή γιατρών στο Νοσοκομείο Άμφισσας. Παράλληλα αναμένεται το επόμενο διάστημα να θεσμοθετηθούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιπλέον κίνητρα, πέραν αυτών που έχουν ήδη δοθεί, για την προσέλκυση ειδικευμένων γιατρών στις δημόσιες δομές υγείας που έχουν χαρακτηριστεί Άγονες Α’.
Σχετικά με τον χαρακτηρισμό ως Άγονο, ο Υπουργός Υγείας  Ανδρέας Ξανθός ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ότι εφαρμόστηκαν διευρυμένα κριτήρια: πέρα από τη νησιωτικότητα ή την ορεινότητα, και κριτήρια επανειλημμένων άγονων προκηρύξεων θέσεων ιατρών. Πράγμα, που όπως γνωρίζουμε, ισχύει για το Νοσοκομείο Άμφισσας όσον αφορά τους παθολόγους. Στην τελευταία προκήρυξη μόνιμων θέσεων οι δύο θέσεις παθολόγων έμειναν και πάλι κενές, ενώ συμπληρώθηκαν οι μόνιμες θέσεις νεφρολόγου, καρδιολόγου και αναισθησιολόγου, οι οποίοι/ες αναλαμβάνουν ήδη υπηρεσία.
ΑΥΞΗΣΗ ΚΛΙΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Τέλος σε σχέση με το θέμα που έχει τεθεί από τον Βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου, δηλ. της αύξησης των κλινών του Νοσοκομείου Άμφισσας που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των μόνιμων θέσεων ιατρών και λοιπού προσωπικού, ο Υπουργός Υγείας  Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο θεσμικής αναδιοργάνωσης του συστήματος υγείας στο οποίο θα περιλαμβάνονται αλλαγές στους Οργανισμούς των δημόσιων Νοσοκομείων.
Η ανάταξη του δημόσιου συστήματος υγείας μετά την λαίλαπα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με υπουργούς Λοβέρδο και Άδωνη συνεχίζεται…
Άμφισσα, 8/3/2019
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου