ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Παναγιώτης Μέγκος - Πλατεία ΘΕΑΤΡΟΥ – 6 χρόνια το Χρέος Μεγαλώνει


Φίλες & Φίλοι συνδημότες
    & Κε Ταγκαλή
    Η απάντηση του κου Ταγκαλή περί της Πλατείας θεάτρου δεν μας διαφωτίζει πουθενά. Δεν διαβάσαμε τίποτα καινούργιο παρά μόνο ρητορικές ερωτήσεις, του είδους: τώρα το θυμήθηκες μετά 6 χρόνια, γιατί με αφορμή το Κτηματολόγιο, γιατί παίρνεις τον λόγο ενώ δεν σου τον απευθύνω;……

    Κε Ταγκαλή ως επικεφαλής μιας Δημοτικής Υπηρεσίας όπως η Πολεοδομία, είχατε την προσωπική αλλά και την συλλογική ευθύνη για την λειτουργία της. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως απαλλάσσονται τα υπόλοιπα μέλη που την απαρτίζουν.
    Οι ερωτήσεις και προτάσεις που έκανα εγώ και οι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ το 2013 για το θέμα ήταν συγκεκριμένες. Απαντήστε  σε αυτές ή γνωρίστε μας εάν έχετε πράξη κάτι άλλο για το θέμα.    Το οφείλετε στο Δήμο Δελφών, γιατί η Πλατεία Θεάτρου είναι Δημοτική περιουσία που ποτέ δεν δηλώθηκε ως τέτοια στο Κτηματολόγιο, ενώ αντίθετα την δήλωσαν οι αντίδικοι ως δική τους και γι’ αυτό η παρέμβασή μας είναι επίκαιρη και σχετική με το Κτηματολόγιο.    
Το οφείλετε στους Περίοικους της Πλατείας, και στους Δημότες του Δήμου που θα πληρώσουν άπαντες. Τα 2 εκατομμύρια και άνω οφειλή τοκίζονται με τα χρόνια. Άρα τα 6 χρόνια που πέρασαν δεν μας αφήνουν να την ξεχάσουμε, αντιθέτως.
    Όσο αφορά τον Δήμαρχο κο Παναγιωτόπουλο έχει επίσης σοβαρές διοικητικές ευθύνες για το θέμα. Διότι αδράνησε για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν ενημέρωσε δημόσια για την υπόθεση αυτή προστατεύοντάς σας ( αλληλοκάλυψη; ) και δεν υπήρξε χρόνος που πέρασε χωρίς να ενοχλήσουμε και την προηγούμενη και την σημερινή Δημοτική Αρχή.
    Με αιτήματά μας στο Τοπικό της Ιτέας και στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν, στις 27/7/2015(Δημοτικό), στις 25/1/2016 (Τοπικό), στις 27/1/2016 & 11/2/2016 & 11/11/2016 (Δημοτικό) στις 25/4/2017 (Τοπικό το αποστέλλω συνημμένα στα ΜΜΕ). Όλα αυτά μετά το 2013 όπου χάσαμε ως Δήμος από τους αντίδικους.  Φαντάζομαι κάπου εδώ γύρω ήσασταν και εσείς.
    Τα τεκμηριωμένα ερωτήματα και η αντιπαράθεση με αποδείξεις δεν είναι λαϊκισμός. Λαϊκισμός είναι όταν η μπάλα πετιέται στην εξέδρα και προσπαθούμε να στρέψουμε την προσοχή του εκλογικού σώματος με ρητορικές δήθεν ερωτήσεις αντί των οφειλόμενων απαντήσεων. Τακτική την οποία ακολουθείται.
   Κε Ταγκαλή οι ευθύνες σας είναι κοινές και με τον Δήμαρχο. Υπάρχουν αποδείξεις για όλους σας.
   Το παρελθόν και των δύο σας, δεν εγγυάται το μέλλον του Δήμου Δελφών. Αυτό είναι δεδομένο.!   
   
 3/3/2019
Παναγιώτης Μέγκος
Επικεφαλής «ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»              
Υποψήφιος Δήμαρχος
Κε Πρόεδρε
Γνωρίζεται για την απόφαση του Α.Π. σχετικά με την Πλατεία Θεάτρου στην Ιτέα και την τύχη που είχε η προσπάθεια αναίρεσης του Δήμου Δελφών της απόφασης που πήρε το Εφετείο Λαμίας για το θέμα αυτό.
Το αίτημα αναίρεσης του Δήμου Δελφών απορρίφθηκε από τον Α.Π. και το σκεπτικό της απόφασης αυτής στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στην αποδοχή των στοιχείων που οι αντίδικοι του Δήμου Δελφών, κληρονόμοι Παπαθανασίου, προσκόμισαν στο Εφετείο Λαμίας, ενώ δεν έγιναν αποδεκτά στοιχεία που προσκόμισαν στον Α.Π. οι συνήγοροι του Δήμου λόγο του εκπρόθεσμου χρόνου της κατάθεσής των.
Σας ζητάμε σήμερα να γίνει μια 1η ενημέρωση για το πως διαμορφώθηκε η κατάσταση μετά την απόφαση του Α.Π. για τον Δήμο Δελφών και τους περίοικους της Πλατείας Θεάτρου στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής μας Κοινότητας.

Σας Επισημαίνουμε στην συνέχεια:
Η παράταξή μας ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ από το 2013 και μετά, με συνεχείς παρεμβάσεις της στο Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου,  με Σχετικές Ερωτήσεις για το θέμα αυτό & Αιτήματα επίσης για συζήτηση, πάντα έγκαιρα προειδοποιούσε για την σπουδαιότητά του και καλούσε σε εγρήγορση την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Σας επισυνάπτουμε ως απόδειξη 6 συνημμένα:
Α) Ερώτηση στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 29/3/2013
Β) Αίτηση να μας χορηγηθεί το αντίγραφο της προσφυγής στο Δήμο στις 27/7/2015
Γ) Αίτημα Εξαιρετικά επείγον προς το Τοπικό της Ιτέας στις 25/1/2016
Δ) Αίτημα εισαγωγής προς συζήτηση στο Δ.Σ. στις 27/1/2016 1ο από τα 4 συνολικά θέματα.
Ε) Συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. στις 11/2/2016
ΣΤ) Γνωμοδότηση του Δικηγόρου του Δήμου στις 11/11/2016
Μετά όλα τα παραπάνω θεωρούμε πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις ολιγωρίες που επέδειξε η εκάστοτε  Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού.
Το κόστος που καλείτε σήμερα να αντιμετωπίσει ο Δήμος Δελφών μαζί με τους περιοίκους της Πλατείας Θεάτρου αγγίζει με τους υπολογισμούς μας τα 3.000.000 ευρώ!!!
Είναι φανερό πως έχουν γίνει τραγικά λάθη στον τρόπο αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος ηθελημένα ή αθέλητα.
Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για σκεπτικισμούς και παλινδρομήσεις απέναντι στην αντιμετώπιση του θέματος. Ενώ οι αποφάσεις που πρέπει ο Δήμος να λάβει πρέπει να ληφθούν γρήγορα και να είναι στην αντίθετη πορεία με όσα έως σήμερα επέλεξε να κάνει. Εννοούμε πως πρέπει να εγκαταλειφθεί η πρακτική των συγκαλύψεων και των ευμενών στάσεων απέναντι σε όσους έχουν εμπλακεί.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε να ενεργοποιηθούν οι αποφάσεις που έως σήμερα έχουμε πάρει ως Τοπικό Συμβούλιο αλλά και ως Δημοτικό, ξεκινώντας από τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει με σαφήνεια η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου για τον τρόπο που ενήργησε για την υπόθεση αυτή. Στην συνέχεια να αναζητηθούν οι ευθύνες για την ολιγωρία που επέδειξαν όλοι όσοι ήταν αρμόδιοι και ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό από την πλευρά του Δήμου.
Η απόδοση ευθυνών φυσικά και δεν διέπεται από την λογική προσωπικής αντιπαράθεσης ή εκδικητικής συμπεριφοράς απέναντι σε όσους κακώς ενήργησαν.
Η απόδοση ευθυνών θα δώσει την δυνατότητα στην Δημοτική Αρχή να εξηγήσει που έγιναν τα λάθη και γιατί αλλάζει πορεία και τακτική στο θέμα αυτό.
Δεν μπορείς να λες από την μια πως έχεις δίκιο και από την άλλη να μη το αποδεικνύεις.
Για να το αποδείξεις απαιτούνται όλα τα στοιχεία να τα αναδείξεις και λέγοντας πως κακώς έγιναν όσα έγιναν για να φτάσουμε εδώ, γίνεσαι αληθινός και πιστευτός αποδίδοντας  ευθύνες.   

Για τους ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Ο Τοπικός Σύμβουλος
Μέγκος Αναστάσιος

Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Μέγκος Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.