Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Ευστάθιος Κάππος: Παρέμβαση για το Νοσοκομείο Άμφισσας

H πολιτική της υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας φαίνεται εδώ και καιρό στο νοσοκομείο Άμφισσας, όπου οι ελλείψεις και οι συνθήκες δημιουργούν κίνδυνο για την υγεία αλλά ακόμα και για τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. ....

  Οι περικοπές και η διαχείριση έχουν χαρακτηριστικά αναποτελεσματικότητας:  Συρρίκνωση, μείωση των παροχών, κατάργηση δημόσιων δομών Υγείας, αδιαφορώντας  για την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον χώρο και πιο ειδικά στις μονάδες της περιοχής μας, με κορυφαίο το ζήτημα της Παθολογικής  Κλινικής του Νοσοκομείου Άμφισσας. Κάποιοι φέρουν ακέραια την ευθύνη για την επικίνδυνη και τραγική κατάσταση που συνεχώς επιδεινώνεται.
 Ζητώ να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να επαναλειτουργήσουν με επάρκεια η Παθολογική Κλινική, η Νεφρολογική, το Παιδιατρικό και όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου Άμφισσας, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχου και οι επικουρικοί γιατροί.
Αντί για παραιτήσεις, καυγάδες και τιμωρίες, απαιτούνται προσλήψεις προσωπικού, προμήθεια - συντηρήσεις μηχανημάτων και πάνω απ όλα χρηστή διοίκηση.
 Δεν είναι δυνατόν να παραιτείται ο μοναδικός πνευμονολόγος του ΕΣΥ στο νομό μας και να εφησυχάζουμε.
  Κάνω δημόσια έκκληση στον πνευμονολόγο μας  κ. Μουρίκη να υπερκεράσει τα όποια προβλήματα (που προφανώς υπάρχουν) και να αγνοήσει όσο γίνεται τις συνθήκες προς χάριν του Ιπποκράτειου όρκου του.
Παράλληλα καλώ το σύνολο των φορέων του τόπου να υπάρξει άμεση κίνηση στήριξης και διερεύνησης των συνθηκών της επιστημονικής λειτουργία της μονάδας.


Ευστάθιος Κάππος
Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας

Πρ. Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου