Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Πολύ σημαντικά νέα για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αντιπυρικής προστασίας.

Κωστοπαναγιώτου Ηλίας Βουλευτής Φωκίδας Συριζα
Περίπου 70 είναι οι εργαζόμενοι στο Δασαρχείο Άμφισσας και Λιδορικίου.
Το Υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει άμεσα:.....

- Στην παράταση του προγράμματος και τη βελτίωση της θέσης των αμοιβών και των εργασιακών δικαιωμάτων των 5.066 εργαζομένων.
Πιο συγκεκριμένα:
- Θα τροποποιηθεί η ΚΥΑ με επισπεύδοντα τον Υφυπουργό Νάσο Ηλιόπουλο, με πρόβλεψη για τη συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων ώστε να καλυφθεί η νέα αντιπυρική περίοδος για το 2019!
- Η μηνιαία αμοιβή των εργαζομένων θα αυξηθεί σύμφωνα με το νέο νομοθετημένο κατώτατο μισθό (650 ευρώ μικτά) και θα καταβληθεί αναδρομικά από 1.2.2019.
- Τέλος, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται ως ΥΕ Εργάτες – Εργάτριες, θα ασφαλίζονται εφεξής στον κωδικό ασφάλισης ΕΦΚΑ 651120 (Δασεργάτες ειδικευμένοι αναδάσωσης, φυτωρίων δασικών δένδρων κλπ., εκτιμητές, παραλήπτες ξυλείας σε δάση, επόπτες δασών, καλλιεργητές Ιτέας, λυγαριάς κλπ., καλλιεργητές φυτωρίων δασικών και χριστουγεννιάτικων δένδρων, ρητινοσυλλέκτες) με παράλληλη αναδρομική διόρθωση του κωδικού ασφάλισής τους.

1 σχόλιο:

  1. Δεν κερδίζονται έτσι οι επερχόμενες εκλογές. Τα δασαρχεία θέλουν στελέχη - πτυχιούχους και όχι ανειδίκευτους εργάτες να κάθονται τον μισό χρόνο και τον άλλο μισό να μην μπορούν να μετακινηθούν μέχρι τον τόπο εργασίας λόγω έλλειψης μεταφορικών μέσων και καυσίμων των υπηρεσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή