Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Γιατί ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί?


Πόσο δύσκολο είναι να εφαρμόσουμε ένα νόμο πού ψηφίστηκε από την ολομέλεια και τρεις κυβερνήσεις δεν μπορούν να τον επιβάλουν .
Βασικά είναι θέμα σεβασμού των καπνιστών στους παρευρισκόμενους.....
Από εκεί ξεκινάνε όλα, κάτι που δυστυχώς δεν είναι διαδεδομένο στην κοινωνία μας.
Παρατηρείται το φαινόμενο σε χώρους εστίασης ,μη καπνιστές να απολογούνται σε καπνιστές και καταστηματάρχες για ''ρατσιστική συμπεριφορά''στους καπνίζοντες!!!!!
Να μην υπάρχει σεβασμός ακόμα και αν υπάρχουν μικρά παιδιά στον χώρο! ή κάποιοι που υποφέρουν από τον καπνό!
Όπως είπαμε όλα ξεκινάνε από το επίπεδο πολιτισμού και σεβασμού των ανθρώπων,αλλά και στην  αδιαφορία εφαρμογής από μέρους της πολιτείας του νόμου που έχει ψηφίσει.
Κάποιοι μιλάνε για τα έσοδα των φόρων που θα χαθούν ,από την μείωση των καπνιστών.Πόσο όμως κοστίζει η περίθαλψη των ασθενών λόγω καπνίσματος στο κράτος.
Πόσο αποτιμάται ο θάνατος από τις επιπτώσεις του καπνίσματος?Ψιλά γράμματα.....
Είμαστε από τις λίγες ,έως ελάχιστες ,χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης που δεν εφαρμόζεται ο ψηφισμένος νόμος  το 2002 και κατόπιν αυτός του 2009 ο οποίος είναι και αυστηρότερος.
Και το ερώτημα είναι διαχρονικό και πάντα επίκαιρο.Πώς ένας τόπος μπορεί να έχει ελπίδα και να προχωρήσει μπροστά ,όταν απλά θέματα δεν μπορεί να εφαρμόσει?
Ν.Σ.

4 σχόλια:

  1. Απορία γιατί έχεις για το μπάχαλο που επικρατεί.Εδώ βλέπουμε σήμερα ο πρόεδρος της βουλής, αριστερός,να παρακαλάει έναν γυρολόγο,φαιδρό βουλευτή .Παπαχριστόπουλο,να παραμείνει 4-5 μέρες να ψηφίσουν μαζί για το ΝΑΤΟ -πως κατάντησε η αριστερά -.Το χειρότερο δίνεται χώρος σε αυτούς που κατάστρεψαν την χώρα να γυρίσουν ως σωτήρες και άντε πάλι απ'την αρχή.Μετά λέμε γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος για το κάπνισμα,ονειροπόλος είσαι φίλε μου.Πάντως οι αναρτήσεις σου είναι αξιόλογες.

    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το υπουργείο Υγείας, εξέδωσε εγκύκλιο ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς να τηρείται αυστηρά ο αντικαπνιστικός νόμος με τα πρόστιμα να είναι βαριά. Πάμε λοιπόν πάλι από την αρχή, να ξαναζήσουμε σε αυτή τη χώρα το θέμα του καπνίσματος. Ήμουνα νιος και γέρασα ακούγοντας πως αυτή τη φορά, θα απαγορευτεί σίγουρα στους δημόσιους χώρους.
    Παρόλα αυτά, τα εστιατόρια και οι καφετέριες παραμένουν τεκέδες. Και σήμερα, ο οδηγός του λεωφορείου όπου επιβιβάστηκα, κάθε λίγο και λιγάκι τραβούσε από μια τζούρα από το τσιγάρο που κρατούσε έξω από το παράθυρο _ ναι, οδηγούσε με το ένα χέρι. Κάποια στιγμή θα συμμορφωθεί και αυτός, υποθέτω. Πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δάσκαλος που δίδασκε ο υπουργός Π. Πολακης που στις2/2/19 χόρευε σε νυκτερινό κέντρο καπνίζοντας.
    Φαίνεται ότι εκείνη την ώρα έγραφε την εγκύκλιο στα υπουργεία του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10 αστυνομικοί και 2-3 περιπολικά για μια πόλη; Ποιος θα κάνει έλεγχο; ποιός;
    Ξύπνα δεν κατάλαβες που ζείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή