Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΝΙΚ. ΜΟΛΙΩΤΗΣ: Δωρεά οικίας αείμνηστου Συγγραφέα Γιάννη Μαρρέ


Για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν 12/11/2018, ρώτησα τον Δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιωτόπουλο κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15/2/2019 «τι νεότερο υπάρχει για την οικία Μαρρέ», ....
μετά την υπόσχεση που είχε δώσει στους Σουβαλιώτες πριν 1 χρόνο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη για άμεση τακτοποίηση του θέματος.
Τον ρώτησα συγκεκριμένα, επειδή υπάρχει καθημερινά ο κίνδυνος της κατάρρευσης του κτηρίου, γιατί δεν το εντάσσει στους άξονες «Ανέγερση και Αποκατάσταση Δημοτικών Κτηρίων» των προγραμμάτων «Φιλόδημος» και «CLDD Leader Παρνασσού», όπως έχει γίνει για πολλά κτήρια του Δήμου. Μου απάντησε ότι δεν χωράει στο πρόγραμμα, γιατί προτεραιότητα έχει «ο πολυχώρος του Καψάλειου στην Ιτέα», δεν έχει Προσωπικό για να συντάξουν τη μελέτη και γι αυτό στην οικία Μαρρέ θα γίνουν κάποιες εργασίες στερέωσης με το υπάρχον κονδύλι των 10.000 ευρώ και ότι η τοπική κοινωνία δεν έχει αποφασίσει τη χρήση του.
Του απάντησα ότι το ποσό αυτό δεν φτάνει ούτε για τις ελάχιστες ανάγκες αναστήλωσης, ότι η χρήση του κτηρίου έχει καθοριστεί από τη διαθήκη του δωροθέτη και ότι ο μόνος τρόπος διάσωσης του κτηρίου είναι η χρηματοδότηση του από τα  τρέχοντα προγράμματα. Όσον αφορά για τη σχετική μελέτη, να ανατρέξει στην εγκεκριμένη από τον Δήμο μελέτη της κ. Δρίβα.
Αυτά για να γνωρίζετε όσοι ενδιαφέρεστε για την οικία Μαρρέ. Από ότι φαίνεται, δεν είναι στις προτεραιότητες  του Δημάρχου κ. Παναγιωτόπουλου η  αποκατάστασή της. Γι αυτό όταν έρθει ο κ. Δήμαρχος στην Πολύδροσο, οι δημότες να τον ρωτήσουν «το γιατί».

Νικόλαος Ι. Μολιώτης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

4 σχόλια:

  1. Βρε τι θυμόμαστε στα στερνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε νικο με ολη την εκτιμηση που σου εχω
    διετελεσες προεδρος τοπικου συμβουλιου μετα αντιδημαρχος τα χρονια ειναι πολλα και επρεπε αυτο το θεμα με τον α η το β τροπο να το λυσεις η να το λυσετε.ευθυνες βεβαια εχουν και
    οι προκατοχοι σου που ελεγαν
    γιατι μας αφησε το σπιτι τι να το κανουμε.
    η διαθηκη ομως του μπαρμπα γιαννη
    ηταν σαφης.Να το χρησιμοποιησει ο δημος για τη στεγαση του λαογραφικου συλλογου
    και σαν πολιτιστικο στεκι.Τωρα οσο περναει ο καιρος κανεις δεν ασχολειται
    με προφασεις οτι δεν υπαρχουν μελετες κλπ.ο κος παναγιωτοπουλος ας παρει θεση και ως δημαρχος και ως υποψηφιος δημαρχος.Η θα ασχοληθει σοβαρα με το θεμα η να ανακοινωσει επισημα οτι θα αφεθει στη τυχη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεχάστηκαν οι διαβεβαιώσεις από τον κ.Μολιώτη τρία χρόνια πρίν ότι τα χρήματα υπάρχουν (10000) προς την επιτροπή που ο ίδιος -Ο Δήμος -ορισε,και ημουν μέλος
    Που φυσικά έπεσαν στο κενό.
    Τότε τι ενέργειες έκανε ?
    Ποιός κοροϊδεύει ποιόν. Το καταθέτω έχοντας πλήρη άποψη και γνώση των γεγονότων.
    Δεν έχω φυσικά κάτι προσωπικό με τον κ.Νίκο αλλά δεν ανέχομαι μικροπολιτικές κινήσεις και ανακοινώσεις που ευτελίζουν κάθε προσπάθεια που γίνεται. Φτάνει ας σοβαρευτούμε κάποτε, το κακό που έχει γίνει στον τόπο είναι πλέον ορατό με ευθύνη των τέως και νυν αυτοδιοικουντων .
    Με εκτίμηση
    Ν.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέμα για επιστημονική διερεύνηση πως όλα αυτά που αδιαφορούσε και ταυτίζονταν με τον Δήμο τώρα τα βρίσκει στραβά. Πόσο άλλη ξεφτίλα, ας μας λυπηθεί στα τόσα προβλήματα που έχει το χωριό μας και έχει μέρος της ευθύνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή