Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

«ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ – ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ»


Υπεγράφη σήμερα από το Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΚΕΕ»,....
Σταύρο Χρονόπουλο, η σύμβαση για την κατασκευή νέας σχολικής Πτέρυγας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.461.522,40 ευρώ και μετά τον ανοιχτό διαγωνισμό συμβασιοποιήθηκε σε ποσό 761.696,82 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας.
Πρόκειται για ένα κτιριακό έργο μεγάλης σημασίας, αφού προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, αλλά ταυτόχρονα και πολλές ανάγκες του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης.
Η πτέρυγα θα καταλάβει περίπου το χώρο που σήμερα βρίσκονται τα γραφεία των εκπαιδευτικών και οι τουαλέτες του 1ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ θα ενσωματώσει αρχιτεκτονικά και θα αναπλάσει και την σημερινή υφιστάμενη κτιριακή δομή του Ειδικού Σχολείου (παλιά υπόστεγα).
Πρόκειται για μια αρχιτεκτονική παρέμβαση που εγκρίθηκε απ’ όλες τις συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, που ελέγχουν την αρχιτεκτονική εναρμόνιση της νέας κατασκευής με το διατηρητέο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας και ευρύτερα με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης.
Ταυτόχρονα πρόκειται για το πρώτο νέο σχολικό κτίριο που κατασκευάζεται στην περιοχή μας έπειτα από αρκετά χρόνια και έπειτα από μακρόχρονο αγώνα γονέων, εκπαιδευτικών και φορέων που στηρίζουν την Ειδική Εκπαίδευση στον τόπο μας.
Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν με τη λήξη του σχολικού έτους, αφού πρώτα προηγηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας.
                                             
Από το Γραφείο Τύπου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου