Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα και αύριο - Κακοκαιρία με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 03-01-2019
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις σε όλα ....
τα ορεινά - ημιορεινά ηπειρωτικά και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων βαθμιαία στα δυτικά.
Άνεμοι βαθμιαία θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 9 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός τη νύχτα στα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ:
νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αρχικά στα ορεινά - ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο στη Μακεδονία 400 μέτρα), ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να επηρεαστούν και τα πεδινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και αργότερα η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, βαθμιαία τοπικά 8 και τη νύχτα στο Θρακικό 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 07 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ:
νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια χιονόνερο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά- ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην ηπειρο από -06 (μείον 6) έως 02 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ:
νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια, χιονόνερο στα βόρεια. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα), ενώ μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να χιονίσει και στα πεδινά της Θεσσαλίας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 03 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ:
νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ:
στα βόρεια νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και από τις απογευματινές ώρες χιονοπτώσεις που τις βραδινές ώρες θα ενταθούν. Στα νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 βαθμιαία 8 με 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα σε βόρειους με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από 04 έως 08 βαθμούς κελσίου με περαιτέρω πτώση τη νύχτα.

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ:
νεφώσεις με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και
μέχρι το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες πρόσκαιρα
ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες στην Πάρνηθα (πάνω από τα 1000 μέτρα) και μετα το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ορεινά με χαμηλότερο υψόμετρο (700 μέτρα). Μέχρι τις βραδινές ώρες θα χιονίσει πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 6 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ:
νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά - ημιορεινά (400 μέτρα ) που βαθμιαία θα ενταθούν, ενώ μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να χιονίσει και στην πόλη. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο Θερμαϊκό τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 05 βαθμούς κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-01-2019
ΚΑΙΡΟΣ:
στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά και βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο.
Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου