Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Νικόλαος Μολιώτης: ΚΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ: οι εργασίες για τη μετατροπή του κτηρίου σε Δημοτικό Κατάστημα τελείωσαν… αναμένεται η μεταφορά των υπηρεσιών…

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητοί συγχωριανοί,
Οι εργασίες για τη μετατροπή του κτηρίου του Γυμνασίου σε Δημοτικό Κατάστημα, που άρχισαν τον περασμένο Αύγουστο, τελείωσαν τον Σεπτέμβριο, όπως με ενημέρωσε ο εργολάβος κ. Καραντζούνης Γιώργος  και όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγκρισης των εργασιών.....

Μετά το πέρας των εργασιών αναμέναμε τις ενέργειες του Δήμου για τη μεταφορά και μετεγκατάσταση των υπηρεσιών. Δηλαδή οι υπηρεσίες του Δήμου να μεταφερθούν στο Γυμνάσιο, το Λαογραφικό Μουσείο και η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο παλιό Δημαρχείο που θα μετατραπεί σε Πολιτιστικό Κέντρο Πολυδρόσου.
Επειδή δεν βλέπαμε καμία ενέργεια του Δήμου και δεν είχαμε καμία πληροφόρηση, υπέβαλα ερώτηση στον Δήμαρχο κατά τη Συνεδρίαση της 12/11 του Δημοτικού Συμβουλίου, να μας ενημερώσει σχετικά. Η απάντησή του ήταν: «Πρώτον: ως προς το τεχνικό σκέλος αναμένουμε την παραλαβή του έργου. Δεύτερον: ως προς το πολιτικό σκέλος θα συνεννοηθούμε με τον Αντιδήμαρχο και τους Φορείς, γιατί υπάρχουν κι άλλες απόψεις, για τη χρήση του κτηρίου.» Επανήλθα και τον ρώτησα να διευκρινίσει αν τελικά ισχύει η απόφαση του Δήμου για τη συμφωνημένη και συγκεκριμένη χρήση των κτηρίων και μου απάντησε: «Μέχρι τότε ισχύουν οι αποφάσεις μας».
Απορώ και λυπάμαι για τις πολιτικάντικες και δικολαβίστικες απαντήσεις του Δημάρχου. Δεν είναι δυνατόν, μετά από 4 χρόνια και μετά από πληθώρα αποφάσεων και συνεννοήσεων, ο Δήμαρχος να μην έχει ξεκάθαρη, σταθερή και αποκρυσταλλωμένη άποψη. Δυστυχώς άγεται και φέρεται και παρασύρεται από την άποψη κάποιων ελάχιστων, που μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού, οι οποίοι αντιδρούν χωρίς σοβαρό λόγο και αξιόπιστες προτάσεις. Όφειλε, τα χρόνια αυτά που πέρασαν, όπως είχε υποχρέωση, να είχε καθίσει σε ένα τραπέζι και να συζητήσει με τους δημότες της Πολυδρόσου για να ακούσει τη γνώμη τους, να διακρίνει τη θέλησή τους και να διαπιστώσει αν πράγματι αυτοί που θέλουν το έργο είναι η πραγματική και συντριπτική πλειοψηφία.  Πολλές φορές όμως περνούσε έξω από το χωριό χωρίς να σταματάει.
Ως Δημοτικός Σύμβουλος εκπροσωπώντας τους συγχωριανούς μου, έχω χρέος να υπενθυμίσω στον Δήμαρχο να τηρήσει τις παρακάτω υποσχέσεις  του και τον καλώ να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του έργου. Θα πρέπει:
  • Να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση για την αξιοποίηση των 2 κτηρίων, σύμφωνα με το σχέδιο που από κοινού είχαμε συμφωνήσει και έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μαζί με την ομάδα των συγχωριανών μου που τότε τον  είχαμε στηρίξει, όπως ενυπόγραφα του υπενθυμίσαμε πρόσφατα, δεν επιθυμούμε να είμαστε ανακόλουθοι στις υποσχέσεις μας και δεν θέλουμε να φανούμε ψεύτες στους συμπατριώτες μας.
  • Να τηρήσει και να εκτελέσει, χωρίς παραποίηση του σχεδίου, τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να παύσει να επιβαρύνει τον Δήμο με μισθώματα για τη στέγαση των Υπηρεσιών του (υπολογίζονται περίπου 10.000€ ετησίως) ενώ διαθέτει δικά του κενά ακίνητα κατάλληλα για τις ανάγκες του, φορτώνοντας έτσι τους δημότες με πρόσθετα έξοδα.
  • Να αντιληφθεί ότι όσο αυτό το αξιόλογο κτήριο του Γυμνασίου παραμένει κενό- πέραν των 8 ετών -, δέχεται τη φθορά του χρόνου και οι ζημιές θα είναι σοβαρές. Ενώ παράλληλα ο πολιτιστικός πλούτος της Πολυδρόσου (λαογραφικά στοιχεία, υλικό της Βιβλιοθήκης) παραμένει  ανεκμετάλλευτος και απροστάτευτος.
Πάντως θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ο Δήμος κι όποιοι άλλοι,  ότι οι Σουβαλιώτες δεν θα χαλαλίσουν και δεν θα επιτρέψουν το κτήριο του Γυμνασίου να χρησιμοποιηθεί για ανάγκες πέραν αυτών της Κοινότητάς μας (π.χ. στέγαση αστέγων, μεταναστών και ΡΟΜΑ).
  • Δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει τόσο από τη Δημοτική Ενότητα Παρνασσού, όσο και από την Κοινότητα Πολυδρόσου τις αναγκαίες υποδομές που εδώ και χρόνια επιδιώκουμε και μας αξίζουν. Είμαστε μια από τις μεγαλύτερες Κοινότητες του Δήμου, Κέντρο χειμερινού Τουρισμού και δεν μας αξίζει περαιτέρω απαξίωση. Αρκεί μέχρι εδώ η αδιαφορία του Δήμου, τουλάχιστον τελειώστε το έργο που έχει αρχίσει, δηλαδή: Πνευματικό Κέντρο στο παλιό Δημαρχείο που θα στεγάσει Λαογραφικό Μουσείο και Δημοτική Βιβλιοθήκη γιατί πρέπει να είναι στο κέντρο του χωριού, εύκολα θεατό και επισκέψιμο από κάθε επισκέπτη της Πολυδρόσου. Δημοτικό Κατάστημα στο κτήριο του Γυμνασίου που θα στεγάσει τα Γραφεία του Δήμου, το Τοπικό Συμβούλιο με τις νέες του αρμοδιότητες, την Αντιδημαρχία Δ.Ε. Παρνασσού, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες «Βοήθεια στο Σπίτι», αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 100 τ.μ. Μεγαλύτερη όμως σημασία έχει να στεγαστεί στον ήδη διαμορφωμένο χώρο (με ανεξάρτητη είσοδο, ράμπα ΑΜΕΑ..) το ΚΕΠ της Δ.Ε. Παρνασσού, το οποίο έχει συσταθεί από πολλά χρόνια και δεν λειτουργεί και αναγκάζονται έτσι οι δημότες να καταφεύγουν στη Γραβιά ή στην Αμφίκλεια.
  • Τέλος, να μην κάνει το λάθος και κωλυσιεργήσει το έργο μέχρι τις εκλογές για να γίνει προεκλογικό παιχνίδι, αποβλέποντας να χαϊδέψει τα αυτιά κάποιων αντιρρησιών μήπως και πάρει 4 – 5 ψήφους.
Αγαπητοί συγχωριανοί, γι αυτό το έργο, όπως γνωρίζετε όλοι, έχω αγωνισθεί περίπου 8 χρόνια. Κάποιοι από στενομυαλιά  πολέμησαν τις ιδέες μου. Ευτυχώς όμως η συντριπτική πλειοψηφία των Σουβαλιωτών μέχρι σήμερα στέκονται στο πλευρό μου και γι αυτό έχουμε το δικαίωμα να απαιτούμε από τον Δήμαρχο να τηρήσει την υπόσχεσή του.
Του λοιπού τον λόγο έχετε εσείς φίλοι μου Σουβαλιώτες και μην επιτρέψετε στον Δήμαρχο και σε οποιονδήποτε άλλο να χαθεί μια ευκαιρία για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να ξεφύγουμε από τη μιζέρια.
ΜΟΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

1 σχόλιο:

  1. Αγωνιστή αγωνιστή
    πονηρέ πολιτευτή
    μοναδικό όραμα είχες απ'την αρχή
    μετακόμιση και αλλαγή
    όραμα μίζερο που κανένα δεν απασχολεί
    κάνε μας την χάρη
    μας έπρηξες την χολή
    όχι άλλη επιστολή
    Βοήηηηηθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή