Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Άμφισσα, 5/12/2018, Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη δράση στην πόλη της Άμφισσας τα πρωινά της Δευτέρας 3/12 και της Τρίτης 4/12/2018 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12) από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας ν. Φωκίδας σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Άμφισσας, .....
το  3ο Δημοτικό σχολείο Άμφισσας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, το ΚΔΑΠ Άμφισσας, το Γυμνάσιο Άμφισσας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ν. Φωκίδας.
Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της ευρύτερης κοινότητας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και προαγωγής μίας κουλτούρας αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας.   
Η δράση περιλάμβανε  την εικαστική αποτύπωση μηνύματος για τη σημασία της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία σε τοίχο της πόλης της Άμφισσας (επί της οδού Γιδογιάννου). Το δρώμενο πλαισιώθηκε από εικαστικούς του 3ου Δημοτικού και της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ.), οι οποίοι συνεργάστηκαν με τα παιδιά που συμμετείχαν.
Παράλληλα, την Τρίτη 4/12 το πρωί επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ν. Φωκίδας της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. πραγματοποίησαν βιωματικό σεμινάριο σε παιδιά Ε’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας.
Ευχαριστούμε πολύ τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας, κ. Α. Αγγελόπουλο για την στήριξη της δράσης, την άμεση παροχή βοήθειας σε οτιδήποτε χρειαστήκαμε, καθώς και την συνεργασία και  συνεχή υποστήριξή του στο έργο μας.
Οι στίχοι που σχηματίζουν το μήνυμα που θέλουμε να ακουστεί, όπως θα καταγραφεί και στον τοίχο της πόλης μας είναι:
«Ει, φίλε, 
Κοίτα κι εδώ
Μέσα στην πόλη σου υπάρχω κι εγώ
Η αναπηρία μου δεν είναι στίγμα κακό
Αυτό που θέλεις εσύ, το θέλω κι εγώ
Ει φίλε
Μην με ξεχνάς
Μην προσπερνάς
Δως μου το χέρι σου να το κάνω φτερά»




Φωτογραφίες από τη δράση:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου