Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΜΟΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών - ΑΠΑΝΤΗΣΗ Στον Δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιωτόπουλο Αθανάσιο «για το θέμα του κτηρίου του Γυμνασίου Πολυδρόσου»

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Έλαβα γνώση της  ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου σας που αναρτήθηκε στο polydrososparnassou.blogspot.com την 13/12 για το συγκεκριμένο θέμα. Θεωρώ χρέος μου, για την αντικειμενική ενημέρωση των συγχωριανών μου, να σας απαντήσω.....

Με την έναρξη της ανάγνωσης της ανακοίνωσής σας χάρηκα ιδιαίτερα γατί πίστεψα ότι για πρώτη φορά ο Δήμαρχος θα εκφράσει δημόσια την άποψή του και θα μας ενημερώσει για τις ενέργειές του. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να τελειώσω την ανάγνωση και διαπίστωσα ότι ο Δήμαρχος δεν απαντά σε κανένα ερώτημά μου, δεν έχει δική του γνώμη, παρουσιάζεται ανήξερος και ανεύθυνος, προσπαθεί να δικαιολογήσει τις παλινδρομήσεις του  ανατρέχοντας στα παλιά και να καλύψει την αμηχανία του μεταφέροντας το βάρος της ευθύνης στις πλάτες του Προέδρου της Κοινότητας.
Επικαλείσθε την πρόσφατη – πόσο άραγε πρόσφατη είναι πριν από 1½ χρόνο – απόφαση της Συνέλευσης των Κατοίκων της Κοινότητας στις 17/9/2017. Σας ερωτώ: Όταν παραλάβατε τότε αυτή την απόφαση, τη διαβάσατε; Κατανοήσατε ποιες ήταν οι απόψεις των συμμετεχόντων; Πώς την αξιολογήσατε, σε ποιο συμπέρασμα καταλήξατε και τι εντέλει πράξατε; Πολύ όψιμα θυμηθήκατε αυτή την απόφαση.
Εάν τότε είχατε συμφωνήσει με το όποιο συμπέρασμα της απόφασης της Συνέλευσης, για ποιο λόγο συνεχίσατε την εκτέλεση των εργασιών του έργου μέχρι την περάτωσή του, δαπανώντας άσκοπα χρήματα και πετώντας στο καλάθι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου; Για τη στέγαση  των Συλλόγων δεν χρειάζονταν να γίνουν οι εργασίες που έγιναν, γιατί το κτήριο ήταν έτοιμο. Η στέγαση των γυμναστηρίων έχει εξασφαλιστεί με τους χώρους του κλειστού γυμναστηρίου. Για τη Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο δεν υπάρχουν σχέδια στέγασής τους στο Γυμνάσιο, γιατί αυτά έχουν εκπονηθεί για το κτήριο του παλιού Δημαρχείου.
Εάν πάλι δεν συμφωνήσατε με αυτή την απόφαση της Συνέλευσης, όπως πράγματι προκύπτει από τις μέχρι σήμερα ενέργειές σας, ορθώς πράξατε και έγιναν οι συγκεκριμένες  εργασίες, οι οποίες στην ουσία αφορούν ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις (για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας) για τη λειτουργία των γραφείων των υπηρεσιών του Δήμου (Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες – Υπηρεσία ΚΕΠ).
Καλό θα ήταν να θυμόσασταν και να μην ξεχνάτε την αριθ. 5/25/7.9.2015 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος έχει λάβει τις αποφάσεις του.
Θα σας θυμίσω επίσης ότι το έργο αφορά την «Μετατροπή κτηρίου πρώην Γυμνασίου Πολυδρόσου σε Δημοτικό Κατάστημα» και το αντικείμενο του έργου, σύμφωνα με τη μελέτη της Δ.Τ.Υ. ήταν «εκτέλεση των απαιτουμένων εργασιών ώστε να διαμορφωθεί το πρώην Γυμνάσιο Πολυδρόσου σε κατάλληλο χώρο για τη στέγαση των Δημοτικών Υπηρεσιών της Δ.Ε. Παρνασσού»
Εάν κάθε φορά που κάποιος εκφράζει μια άλλη άποψη, θα πρέπει ο Δήμος να αλλάζει τις ειλημμένες αποφάσεις και τα σχέδιά του; Απορώ γιατί, με έγγραφό σας,  ζητάτε εκ νέου τη θέση της Τοπικής Κοινότητας. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι άγεστε και φέρεστε, παρασύρεστε και δεν έχετε την παρρησία να εκφράσετε και να υποστηρίξετε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εφόσον ο Πρόεδρος ορίσει συζήτηση, θα σας ακούσουμε, θα μας ακούσετε και θα μιλήσουν οι κάτοικοι της Πολυδρόσου.
Επειδή δεν έχετε απαντήσει στα ερωτήματά μου, για να έχουν σαφή γνώση του θέματος οι Σουβαλιώτες, επιμένω να μου απαντήσετε:
  • Αν θα τηρήσετε τη ρητή προεκλογική σας δέσμευση για την αξιοποίηση των 2 κτηρίων για συγκεκριμένες χρήσεις, ή θα ψευτίσετε;
  • Έχετε καθήκον να εκτελείτε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;
  • Θα παύσετε να επιβαρύνετε τον Δήμο με μισθώματα και άλλα έξοδα και να αφήνετε κενό το Γυμνάσιο για να φθείρεται καθημερινά;
  • Σας ενδιαφέρει να περισωθεί ο πολιτιστικός πλούτος της Πολυδρόσου με τη στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Λαογραφικού Μουσείου;
  • Έχετε δικαίωμα να στερήσετε από τους κατοίκους της Πολυδρόσου τις υποδομές για τον πολιτισμό της;
  • Έχετε τη βούληση και τη δύναμη να στηρίξετε και να λειτουργήσετε την Υπηρεσία του ΚΕΠ Δ.Ε. Παρνασσού, για να μην ταλαιπωρούνται οι δημότες;
Τελειώνοντας, πιστεύω κύριε Παναγιωτόπουλε ότι θυσιάζετε ένα ωφέλιμο για τον τόπο μας έργο στον βωμό «να τα έχετε καλά με όλους»,  
«να χαϊδεύετε αυτιά» και να μην «σπάσετε αυγά» μήπως κερδίσετε κάποιες ψήφους. Σας συμβουλεύω να τα παραμερίσετε όλα αυτά γιατί ο κόσμος γνωρίζει και να  αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΜΟΛΙΩΤΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

2 σχόλια:

  1. Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
    στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
    αφού η ιστορία σας ανήκει
    σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε

    Στ’ αυτιά μου δε χωράνε υποσχέσεις
    το έργο το `χω δει μη με τρελαίνετε
    το πλοίο των ονείρων μου με πάει
    σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε

    Μένω μονάχος στο παρόν μου
    να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται
    κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
    συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε

    Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
    το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας
    ξεγράψτε με απ’ τα κατάστιχά σας
    στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας

    Χ.Π.Κατσιμίχας
    Επίκαιρο-Διαχρονικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς κε μολιωτη δεν ειστε πλεον με τον κο παναγιωτοπουλο?οι δημότες που σας εμπιστεύθηκαν με τη ψήφο τους πρέπει να ξερουν. Εκτός αν είστε στο ψάξιμο για νέα πολιτικη στεγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή